לוקחת סיכון!

לוקחת סיכון!

אחרי שהשתחחרתי מהצבא הכרתי את אהבת חיי והתחתנתי, לא היתי אפילו בת 22.
בגיל 24 כבר ילדתי את בני הבכור, בנינו בית- התחייבנו למשכנתא ואז הגיע הילדה השניה.

היום בגיל 28 אני מבינה שאם לא אלמד לא אתקדם לשום מקום.
החלטתי לעזוב את העבודה, עובדת באותו מקום כבר 5 שנים עם משכורת שמאוד קרובה למינימום. זה עסק קטן ובכלליות בצפון הרחוק אילו המשכורות שמקבלים.
נרשמתי ללמודי תואר ראשון בחינוך+ תעודת הוראה.

אני כבר לא יכולה לחכות, אני ממש מתרגשת אבל יחד עם זאת מפחדת פחד מוות!
ברור לי שמבחינה כלכלית אנחנו נכנסים לתקופה קשה מאוד ואולי בלתי אפשרית.
אי אפשר לגדל 2 ילדים (תשלום לגנים- הוצאה ענקית!) לשלם משכנתא,לקנות אוכל, לשלם דלק, חשמל, מים, ארננה כו.... במשכורת אחת. מצד שני רכישת מקצוע היא השקעה לתווך הארוך.

אני לוקחת את סיכון כי אני מרגישה שאין לי בררה אחרת.
תחזיקו לי אצבעות

יום טוב לכולם,
שרית

שיהיה המון בהצלחה!

זו באמת משימה קשה ואף יכולה להראות לעתים כבלתי אפשרית אבל אחרי שתעברי את זה, זה ישתלם.
זה לא שתהיי מיליונרית בתור מורה, אבל עם הרפורמות של היום, עם הות עולה השכר, כך שזה פחות פסימי מפעם.
ומה שחשוב באמת, זה שלא תרגישי פספוס שלא עשית כלום עם החיים שלך. וכשאני אומרת כלום, אני לא מבטלת את החשיבות של ילדים ומשפחה, אלא מאדירה את החשיבות של לעשות משהו שהוא נטו בשביל עצמך! ולימודים זה דבר כזה!

ואם אפשר לשאול, איפה את מתחילה ללמוד? באיזה מוסד?

בטח שאפשר

מכללת אוהלו, זה מרחק של חצי שעה נסיעה מהישוב שלי.
אני יודעת שיש מכללות טובות יותר כמו אורנים אבל זה נסיעה ארוכה מדי (מעל שעה)

כן, משך הנסיעה לפעמים פקטור משמעותי

בעיקר לך שיש לך עוד חיי משפחה לנהל בבית, כך שגם למעונות את לא תעברי.
אני לומדת באורנים אבל גם בשבילי זה יותר מדי זמן נסיעה באוטובוסים, בבוקר זה כשעתיים, אחה"צ זה מגיע עד שעתיים וחצי, תלוי מתי מסיימת ואני נמצאת שם 4 פעמים בשבוע ועוד יום בהתנסות המעשית שלי שזה יותר קרוב לי ויש לי טרמפ ממקום לא רחוק. שנה הבאה תהיה לי התנסות מעשית בעוד יום, בשעות אחה"צ.
אז עם כמה שאני מצליחה לתפוס מאורנים על כך שבאמת יש לנו תרגול וכאלה, הזמן נסיעה מפריע גם לי.

שעתיים זה המון זמן!

תגידי, מה בדיוק את לומדת, ליסודי או תיכונים? ובמה את מתמקדת?

אני הולכת על מדעים ליסודי.

לא זה ולא זה

אני לומדת חינוך מיוחד, שזו תעודת הוראה לגילאי 6-21.
והחוג השני שלי זה חינוך חברתי- קהילתי.

irreplacable

New member
בהצלחה

זה אכן קשה לעשות את זה..

וזו באמת השקעה לטווח הארוך מבחינת התחושה של הגשמה עצמית, ותחושת העצמאות והסיפוק בעבודה בחינוך.. לא חושבת שזה נכון כלכלית דווקא.. כי המשכורות לא בשמים אם זו המחשבה שלך.. מקווה שלא ביאסתי..

מבחינה כלכלית

נכון שלא התעשר מלהיות מורה אבל....
1. יש תנאים של עובד מדינה
2. יש ביטחון כלכלי - השכר גדל עם הוותק
3. אני גרה באזור שמאוד קשה למצא בו עבודה עם שכר טוב, יחסית לעבודות באזור השכר סביר.
4. רוב האנשים (חברים/משפחה) שאני מכירה שסיימו תואר ראשון לא הצליחו לייצר קרייה בזכות הלימודים והתפשרו על עבודות הם יכולו לעשות גם ללא התואר (עצוב אבל נכון). אני מעדיפה גם להיות אקדמיית וגם להיות עם תעודה.

כרIבית

New member
בהצלחה רבה!! איזו התרגשות גם אני כנראה מתחילה

ללמוד באוקטובר

אני בת 25, עד היום חשבתי שאוותר על לימודים אבל פתאום התחיל לדגדג לי להיכנס לאוניברסיטה ולפתח את עצמי והבנתי שזה now or never
- אז נרשמתי

אני והבנזוג ביחד כבר 4 וחצי שנים ומן הסתם אם אתחיל ללמוד אנחנו נדחה את כל עניין הילדים עד שאסיים את הלימודים כי הם מאוד קשים (תזונה בפקולטה לחקלאות), ומן התם גם יהיה קשה כלכלית כי לא אביא משכורת הביתה, אבל אני מנסה שלא לחשוב על ההפסד אלא על הרווח - אני אפתח את עצמי מבחינה אינטלקטואלית, חברתית.. אני בטוחה שגם לילדים העתידיים שלי (ולנוכחיים שלך) זה יתרום הרבה לדעת שאמא שלהם למדה והשקיעה בעצמה

בהצלחה לשתינו

Optimistic Girl

New member
היי, אני בת גילך

וגם אני חשבתי שאוותר על התואר, עד ש...
המוטיבציה חזרה, והבנתי שלא אוכל לחיות עם תחושת פיספוס הזאתי שאני לא אלמד..

בהצלחה לשניננו !

חייבים ללמוד

ככל שאנחנו מתבגרים יורדים לנו המניות ורוצים אותנו פחות
כשיש ילדים אז הסיכויים קטנים בעוד אחוזים.
לא קל

EdisonGirl

New member

אני חשבתי שיהיה לי דוקטורט בגיל 26, אבל החיים שלי השתנו מאז מקצה לקצה. היום, כשאני בת 27, אני מתחילה ללמוד (סמסטר שני) מקצוע שונה לחלוטין מהקודם (אבל משהו שגם כן חלמתי עליו מגיל צעיר) ואני מבינה מאוד את ההתרגשות!
אל תפחדי, צפויה לך הנאה צרופה והמווון סיפוק. מבחינת הכסף יהיה בסדר, בסופו של דבר אנחנו תמיד מוצאים איפה לקצץ בשביל להשיג את המטרות שלנו. בהצלחה

למעלה