לוקחת קשה מידי

IG101

New member
לוקחת קשה מידי

אנחנו יוצאים בקרוב למסע עוד חודש וידידה שלי ממש לחוצה שהיא תחזור ולא תיהיה כמו פעם אמרתי לה שזה לא יקרה והכל יהיה בסדר איך אני עוד יכול להרגיע אותה?ואם מישהו באמת יחזור שמצב רציני כזה מה אני אוכל לעשות? תודה לכם אחלה פורום

זה הכל בגלל המורים האלה../images/Emo46.gif../images/Emo77.gif

זה מסע קשה ואתם תחזרו אנשים אחרים לגמרי.... בלה בלה בלה בולשיט!!!! היא לא תחזור ילדה דכאונית
היא לא תשתנה בהתנהגות שלה, אלא תשתנה התפיסה שלה בנושא השואה...... זה הכל! בלי לחץ! הב פאן!

Lp Fairy

New member
הוו מוכר לי..

גם לנו אמרו את זה.. ובגלל זה כ"כ פחדתי לנסוע כי אמרו לנו שנחזור מדוכאים וחסרי טעם חיים..וכול השיט הזה.. אבל זה ממש לא ככה..כן..כשחזרתי אז לא הייתי מלאת שמחת חיים כמו שאני אבל עדיין אני כמו שאני ואם משתנים זה רק לטובה.. תגידי לה שתיכנס לפורום ושתראה את התשובות שלנו ואפילו אם היא רוצה היא יכולה לדבר איתי ולראות שכשחוזרים לא משתנים עד כדי כך והיא אל תהייה דכאונית..

כל אחד מקבל את זה שונה היו מקרים

יחיידים שאנשים שחזרו משמה לא חזרו אותם אנשים בשבוע הראשון אתה מאוד מכונס לתוך עצמך מבחינה ריגשית אבל מאוד מעוניין לספר לכולם על מה עברת ומה היה ואת גודל של החוויה החזקה חודש בערך אתה באמת לא תיהיה עצמך אתה תיהיה קצת עצוב וזה טבעי והגיוני אתה בפולין לומד משהו על עצמך,על העם שלך , על הדת שלך ואתה חוזר עם הרבה שאלות שאתה אני ואף אחד לא יוכל למצוא להם את התשובות וזה משאיר אותך במין סימן שאלה ענק השינוי הוא לטובה אתה לומד להיות עצמאי אם אתה בלי ההורים יש אנשים שמתבגרים בפולין שמיבנים גם את מהות החיים ואת האהבה למשפחה ואת הקרבה וכמה חשוב זה משפחה בקיצור אתה לא משתנה מקצה לקצה אבל יהיו תשינויים הקטנים האלה אבל רק לטובה תצא תלמד תתרגש גם תהנה ובעיקר תלך עם ראש פתוח להקשיב מסע מוצלח מרגש

lihi r

New member
כל אחד שונה אבל...

לפי דעתי השינוי היחיד שיכול להיות לה כתוצאה מהמסע הוא שהיא תראה את השואה בעין אחרת ויותר בוגרת וזה יגרום גם לה להתבגר קצת זה לפחות מה שקרה לי. וחוץ מזה כל עוד יש לה משפחה שתומכת בה וחברים שאת זה אני רואה שיש לה אז היא תהיה בסדר

Princess Petel

New member
אתה יכול להגיד לידידה שלך...

שלא תדאג, ושלא תצפה מעצמה להישבר. אני מכירה כ"כ הרבה אנשים שנסעו, ובכלל לא בכו כל המסע! לא כולם נשברים, וזה הרוב בגלל שלא מצליחים בכלל לתפוס את זה- שאתה עומד במקום הזה. אם המורים שלכם מלחיצים אותכם אז חבל מאוד, כי אותנו הכינו לזה שלא נצפה לבכות ולא נצפה להישבר, כי יש כאלו שנשבריפ באושוויץ ויש כאלו שבטרבלינקה, ויש גם כאלו שנשברים רק שהם רואים את ההורים שלהם בשדה, או שנה אח"כ שהם מתגייסים לצבא.. לכל אחד זה מגיע מתישהו, וכל הציפיה הזאתי מיותרת. כי כל אחד מרגיש משהו, אפילו אם הוא לא בוכה.. ובקשר ללחזור דכאוני, זה פשוט לא נכון.כן זה מדכא כל המראות, וזה חשוב להרגיש את בצער על 6 מליון יהודים. אבל צריך גם להרגיש מספיק חיים וחזקים בשביל אותם 6 מליון. על זה שהיא כן חיה, ועל זה שיש לה ארץ שלה של יהודים. ותאמין לי שתסתובבו בפולין ותרגישו איך כולם מסביב שונאים אותכם רק בגלל שאתם יהודים, אתם תבינו את חשיבות הארץ. ואני אומרת את זה לפני שיצאתי בגלל שזה ברור לי שהמדינה שלי היא חשובה לי, אני פשוט יודעת שהכל יקבל משמעות הרבה יותר חזקה שאני אהיה אחרי זה. מקווה שעזרתי...

mayamoreno2001

New member
לכולם אומרים את זה

אף אחד לא חוזר שונה הוא חוזר פשוט עם ראיה אחרת שונה מזו של אנשים שלא יצאו כאילו בהתחלה אולי קצת דיכאון וכאלה אבל זה עובר מהר באמת כדי לכן אחרי המסע לחזור לפורום ולהוציא כמה שיותר החוצה... לפרוק הכלללל זה הכי טוב..

Pukipsey007

New member
תגיד לה שתהיה שם בשבילה

ותתמוך בה.. יש בפולין תחושת גיבוש חזקה מאוד שעוזרת ברגעים הקשים. אחרי מסע כ"כ עמוס ורציני היא תהיה כמו פעם אבל עם תובנות חדשות, אפשר לומר. היא תסתכל על דברים קצת אחרת, אבל זה לא יהיה שינוי ב-180 מעלות.מסע מוצלח בכל מקרה

למעלה