לוקמיה ALL

ronnieg

New member
לוקמיה ALL

שלום, לפני כשנה וארבעה חודשים אבחנו לידיד שלי לוקמיה מסוג ALL. הגילוי היה בשלב יחסית מתקדם של המחלה, ולכן הוא קיבל כימותרפיה אגרסיבית במשך שנה וחודשיים. בנוסף לכימותרפיה הוא קיבל גם הקרנות באיזור הראש. לפני כחודשיים הוא סיים את פרוטוקול הטיפולים שלו. אך עד מהרה התחיל להתפתח לו כאב באשכים, שבהתחלה אובחן כדלקת, אך עכשיו אובחן כהתפרצות של המחלה. לפי מה שהרופאים אמרו, הפרוטוקול לא ריפא את המחלה כמו שחשבו, והכימותפריה רק מנעה את ההתפרצות הזו. עכשיו, כשהפסיקו את הטיפולים, זה התפרץ. בימים הקרובים יקבעו לו פרוטוקול טיפולים נוסף לחודשים הקרובים. השאלה היא - האם יש לכם מידע באשר ליעילות הטיפולים הנוספים הללו? האם הם נחשבים ליעילים או לסיכוי קלוש? אודה מאוד על המידע הזה. תודה.

ALL חוזרת

שלום, קביעת הפרוגנוזה היא שילוב של זמן ומיקום. חזרה של המחלה מתרחשת בערך ברבע מהחולים בכל המקומות האפשריים. למזלו הלוקמיה חזרה בצורה "אקס-מדולארית" שזהו המונח האונקולוגי למחלה שלא מערבת את מח העצם (לפי מה שאת מציינת, והעובדה שבעת הגילוי לוקחים שוב CSF ומח עצם לבדיקה). זהו האזור הכי מועד לחזרת המחלה. האזור הזה מגיב לכימותרפיה ולקרינה. כמובן שאי אפשר בלי פגיעה, והיא עקרות והפרעה הורמונלית במקרה הזה. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בן 20 בערך כמוך, משמע סיכויים של ילד. הסוגיה של חזרה המחלה אחרי פחות משנתיים היא קצת בעייתית. חזרת מחלה באשכים בזמן הטיפול - כ40% לרמיסיה, ואחרי הטיפול - כ80% לרמיסיה (רמיסיה בהגדרת הסטטיסטיקה הזו=3 שנים ללא אירועים). כמובן שזה רק הממוצע וסביר להניח שחברך ירפא לטווח ארוך. אני מקווה לטוב, ואני סומך על ההמטואונקולוגים הישראלים המוצלחים שיטפלו בידידך בהצלחה מרובה.

ronnieg

New member
הוא יותר מבוגר

הוא לא בגילי, הוא בן 28. לפי מה שהבנתי ממך - סביר להניח שיהיה עקר. הבנתי נכון? לא הבנתי את האחוזים הנוגעים לרמיסיה... תוכל להסביר בצורה יותר פשוטה? תודה רבה.

ALL חוזרת אצל המבוגר

כן, סביר להניח שהוא יהיה עקר. סיכויי ההחלמה בALL חוזרת של המבוגר הם נמוכים בהרבה יותר מאשר אצל ילדים. נמוכים ביותר. הסיכויים הכי טובים יהיו לאחר השתלת מח עצם אחרי הגעה לרמיסיה שוב. אני מקווה לטוב.

מבחינת האונקולוגיה הוא מבוגר

עד ה20 הממש מוקדמות עוד אפשר לטעון שזה ילד, אבל מעבר לכך - מבוגר.

מיליתו

New member
אז מה אני?

אני בת 25 וחצי - איפה זה שם אותי? באותה סטטיסטיקה של בני 70 שאם לא ימותו מזה, ימותו ממשהו אחר? לא נראה לי... אני שייכת ל"בוגרים צעירים" - אלה שהם כבר לא ילדים, אבל עדין עוברים טיפולים די בקלות, ומחלימים יפה...

ronnieg

New member
נמוכים מאוד?

עד כדי כך? אני הבנתי שהמחלה לא ממש חזרה, אלא פשוט לא נעלמה מלכתחילה... זה עדיין נחשב למחלה חוזרת?

נכון אבל לא מתאים

אם תקראי את המשפט כולו תראי שהכוונה היא לסטטיסטיקה המחקרית שלפיה ביססתי את האחוזים האלו, ובאותה סטטיסטיקה עדכנית שציטטתי חישבו את האחוזים לפי תקופה של 3 שנים, ולכן ציינתי את האחוזים לתקופה הזו. בלי קשר למחקר הזה, אני חושב שגם הסטטיסטיקה של 5 שנים היא חסרת משמעות. אבל אין טעם לדיון הזה פה.

למעלה