לורד עזריאל - יכולות מיוחדות או סתם במקרה?

Fairywitch

New member
לורד עזריאל - יכולות מיוחדות או סתם במקרה?

חשבתי פתאום על משהו- כשליירה מגיעה עם הילד-החבר-הטוב-שלה-ששכחתי-איך-קוראים-לו-(אולי-רוג'ר) אל לורד עזריאל- הוא מתעצבן בהתחלה שזאת היא, ואז נרגע כשהוא רואה את הילד, כי לא את הבת שלו הוא צריך להקריב. אח"כ נאמר לנו (ואודי יוכל להזכיר לנו ע"י מי)- שכשלורד עזריאל רוצה משהו - יש לו דרכים להשיג את זה. אז כשהוא "זימן" אליו ילד, הוא נבהל כשהוא חשב שדווקא את הבת שלו הוא קיבל, והשאר ידוע. זה מעלה לי כמה שאלות- א. מה ז"א "כשלורד עזריאל רוצה משהו - יש לו דרכים להשיג את זה"? למה הכוונה? כישוף? יכולות מיוחדות? כי אני בהתחלה הבנתי שיש לו קשרים והשפעה (הרי בגלל זה הוא חי כמו מלך למרות שהוא כביכול אסיר). אבל השפעה וקשרים לא היו מזמנים אליו ילד
ב. מה הוא כ"כ נבהל כשהוא ראה שזאת ליירה? אז אל תקריב אותה - אם יש לך יכולות כאלה, זַמֵן לך ילד אחר! ג. רוצח ילדים מנוול
אה, זאת לא דילמה. סורי, I HAD TO.

הומ...

אני מניחה שכן יש לו קשרים והשפעה והא ביקש מאחד המשרתים שלו שישיג לו ילד (אולי יחטוף אותו או משהו בסגנון ) והא התעצבן כשהוא ראה את ליירה כי הוא חשב שבטעות שלחו לו את הבת שלו . וכשהוא ראה את רוג'ר הוא נרגע כי הוא חשב שזה הילד שהשיגו לו . יכול להיות שאחרי שהוא כבר עבר לעולם אחר, הגיע אחד המשרתים שלו עם ילד ונדהם לגלות שאדונו לא בבית....

The Immortal Me

New member
וואו, גם לדעתי הנושא הזה היה מסורבל למדי../images/Emo210.gif

בספר... א. אני חושבת שפולמן התכוון לקשרים של עזריאל, שהוא בעצם הניח את כל כלי המשחק כדי שבסופו של דבר רוג'ר יגיע אליו. למרות ש... איך הייתה לו שליטה על גברת קולטר שבעצם התחילה הכל כשחטפה את רוג'ר? איך הייתה לו שליטה על הבריחה המופלאה של ליירה, הגעת הסוענים, המאסטר של קולג' ג'ורדן (שהתחיל עם האלתיומטר בכלל), הרצון של ליירה? לדעתי, זה פשוט חור, אם יש להניח שהוא תכנן הכל (ואני לא חושבת כך). ד"א, למה הוא לא יכל (לא אכפת לי לא אכפת לי) להשתמש בליירה? הוא היה חייב זכר? רוני
.

Fairywitch

New member
זהו, זה בדיוק הסרבול-

נשמע כאילו בנוסף להשפעה יש לו גם קצת יכולות כישופיות שעליהן פולמן לא הרחיב את הדיבור או משהו... והוא לא יכל להשתמש בליירה פשוט כי היא הבת שלו...

The Immortal Me

New member
לי זה נשמע כאילו../images/Emo210.gif

רצו להוציא את עזריאל מתוחכם הרבה יותר ממה שהוא אז הפילו את כל הספר הזה עליו (בזכותו או באשמתו...) אבל לא יכל מבחינת התוכנית, או לא יכל כי זה קשה לו (אווו, לרוצח הסדרתי יש רגשות!) רוני
.

JustRain

New member
זה פשוט. אציו! ../images/Emo119.gif

אני חושבת שמדובר בהשפעה. "מה הוא כ"כ נבהל כשהוא ראה שזאת ליירה? אז אל תקריב אותה" - הוא חיכה כל כך הרבה זמן להזדמנות, הוא ידע שלא יעמוד בהמתנה. אנחנו יודעים שיופור פחד ממנו וניסה לרצות אותו, אולי עזריאל פשוט ביקש ממנו שישיג לו ילד - כי אכן קצת קשה לי לחשוב איך בדיוק יש לו קשרים כשהוא כלוא. אולי הוא ביקש מידידות מסוג אחר - יש חסידות בקוטב?

נטעש

New member
המממ ../images/Emo58.gif...

נושא מאוד קשה לדעתי פולמן התכוון שללורד עזריאל יש קשרים, הוא מכיר הרבה אנשים חשובים, יש לו השפעה גדולה, ז"א הוא כריזמטי. הוא לא פוחד לעשות דברים כשהוא מנסה להשיג משהו מסיום- אפילו להרוג בן אדם. הוא חכם, הוא בדרך כלל יודע מה יהיה השלב הבא, הוא לא התרגש כל כך כשגברת קולטר גנבה את המכונת-דמוי היליקופטר (שכחתי איך קוראים לזה... מצטערת!).

limilu

New member
כן, רוג'ר.

א. גם אני חשבתי שזה מה שזה אומר. פירשתי את זה כאילו הוא הזמין ילד ממישהו. ברצינות. ב. נקודה טובה. ג. תכל'ס, מה-זה שנאתי אותו כשהוא דיבר איתה כשהיא הגיעה לבית שלו. היה ברור שזה מה שהוא הולך לעשות, והיא בכלל לא שמה לב.

האבק

New member
אוקי קצת סדר ../images/Emo13.gif

כולכן אמרתן דברים דומים אבל עם קצת בלאגן. דבר ראשון - אני מניח שמי שאמר " שכשלורד עזריאל רוצה משהו - יש לו דרכים להשיג את זה " זה ת'ורולד, משרתו האישי של לורד עזריאל (למידע נוסף, אנא פנו לאנציקלופדית חומריו האפלים). בנוגע לשאלותיך - א. אנחנו לא יודעים הרבה על לורד עזריאל, אבל ממה שאנחנו כן יודעים אנחנו בהחלט יכולים להסיק שלבן אדם יש קשרים במקומות הגבוהים (אנחנו יודעים שהוא נמצא בקבינט של ראש הממשלה למשל...). אנחנו גם יודעים שהוא בן אדם שדוגל ב- "מטרה מקדשת את האמצעים" לכן הוא לא יהסס לעשות כלום על מנת לבצע את מה שהוא רצה. דבר נוסף שאנחנו יודעים במקרה זה הוא שעזריאל אסיר בצפון, כביכול לכל החיים - אך למרות זאת הוא לא נרקב בכלא כמו הפרופסור אלא יש לו בית חם עם ספרים וציוד שהדובים מספקים לו ואפילו משרת אישי - כלומר הוא לא מתקשה להשיג מה שהוא רוצה. אז בנוגע לרוג'ר - הוא לא הזמין איזה ילד מ"חנות ילדים". אפשר להניח שהוא הפעיל את הקשרים שלו וביקש שיביאו לו ילד. אני לא חושב שזה יהיה מאד קשה בתקופה הזו של האכלנים - המגיסטריום עצמו אישר חטיפת ילדים. יכול להיות שהוא בקש מיופור רקינסון לקחת ילד אחד מבולוונגר... לכו תדעו ב. שמעי, הוא נמצא כמה חודשים טובים באיזה חור בקוטב הצפוני ושומרים עליך דובים משוריינים, העולם עולו נמצא על סף מלחמה ומכל האנשים בעולם - מופיעה מולו ליירה - בתו שלו. אני הייתי נבהל. חוץ מזה הוא אפשר לראות מהלחץ שלו (ומהמהירות בה חטף את רוג'ר) שהוא חיכה הרבה זמן והוא חסר סבלנות, לכן פחד שהוא יצטרך להקריב את ליירה. ג. הוא לא רוצח ילדים. הוא גאון 8-|

נטעש

New member
חנה, אי אפשר להגיד שלורד עזריאל היה כמו היטלר

הילטר היה מנובל מרושע בן ****... הוא לא היה גאון, הייתה לו בעיה בחוסר יצירותיות לורד עזריאל היה גאון אמיתי =] מצטערת, אבל אני קצת רגישה...

Fairywitch

New member
אומרים שהוא היה גאון מטורף ומרושע...

ואלה הכי מסוכנים לאנושות. (מבינה את הרגישות לנושא- היא קיימת גם אצלי
) גם עזריאל כזה. מי שמסוגל להרוג ילד- וממש לא אכפת לי לאיזו מטרה- הוא מנוול מרושע ועוד הרבה מילים שאסור לומר... ולא אכפת לי כמה הוא חכם וצודק.

אקס93

New member
זה יכול להיות גם סתם מזל

אבל ממה שלמדתי מהספרים האלה שאין שם באמת מזל, אולי לורד עזריאל יכול איכשהו לשלוט באבק ולגרום לדברים לפעול לטובתו, לדעתי הוא נבהל כשהוא ראה את ליירה כי הוא לא רצה להקריב את הבת שלו אבל עכשיו כשאני חושב על זה אולי האבק רצה שליירה תעבור עולם לכן הוא משך גם אותה. זה גם יכול להיות קשור עובדה שליירה היא הבת של עזריאל ואולי גם לה יש כוחות כמו שלו. עוד נושא למחשבה עמוקה שאין לנו שום מושג איך לפתור אותו

האבק

New member
הממ זה מעניין

זו השוואה קצת נוקשה אבל זה יכול להיות. עד כמה שכולנו שונאים את היטלר, הוא היה אדם כריזמטי ומנהיג מלידה, בדומה מאד ללורד עזריאל. הוא גם לא נתן לשום דבר לעצור אותו מלהגיע למטרתו ויצא למלחמה גדולה. גם לורד עזריאל יצא למלחמה גדולה... יש קווי דמיון נוספים?

למעלה