לו היה לי פנצ'ר, אוי-אוי-אוי

Mנטה

New member
לו היה לי פנצ'ר, אוי-אוי-אוי../images/Emo79.gif

אחרי שבדקתי מפות, סימנתי שבילים, הטרדתי את כל האורחים במנגל יום העצמאות בשאלות על הר שוקף, התגבשה ההחלטה: אני יוצאת לטיול של השאנטי ! אמנם זה עתה קניתי אופניים ואמנם המסלול הכי מסובך שהיתי היה ללכת לאיבוד בבן שמן
ובכל זאת: השאנטי מציעים מסלול קל יחסית ואני הולכת לעשות אותו !...
מנגינה מפחידה ברקע
האמנם ? ? ? ... מלאת עזוז נעורים שכנעתי עוד כמה חברים ויחד יצאנו ביום שישי בשבע בבוקר לטיול של השאנטי. כיאה וכיאות לשאנטיסטים מתחילים, איחרנו בחצי שעה, מה שלא מנע מהטיול להתחיל חצי שעה אחרינו. שאנטי, חברים יקרים, זה שאנטי. אבל אם אתם מדמיינים ערסל, אז נו... אתם לא בפורום הנכון, 41 רוכבים יצאו לדרך ואני הצלחתי להיות החלשה שבכולם ! הטור התפתל לאורך דרך נוף כרמל והדבר היחיד שיש לי לומר להגנתי הוא: היה מזה חמסין ! בחיי, זה לא אני, זה החמסין ! הנה, אפילו היו שריפות בכרמל היום... ובכל זאת, ממשיכים ומדוושים, ממשיכים ומדוושים והריאות שלי כבר יוצאות מהאוזניים החוצה... אחרי ההפסקה הראשונה התחלתי לשקול ברצינות את המסלול החלופי שאומר שאחרי חצי טיול גומרים. אז מה, נמושות אין להם חיים ? אם שמים אותם בחמסין הם לא מתעלפים ? כך עברה עוד עליה ועוד ירידה, אני נשבעת לכם שהיתי הדבר הכי פחות ספונטני וסקסי בטיול הזה ובכל זאת הצלם שהתלווה אלינו צילם אותי באינספור תנועות וסיבובים (או שסתם כיוון אלי את המצלמה כדי שלא ארגיש לגמרי בקאנטים
) והנה עוד ירידה ועוד עליה, אנשים ! סתכלו על הנוף במורד ההר לא מדהים ? אופס עוד אבן. עוד קוליס. היה נוף ? את העליה הגדולה לעוספיה כבר הלכתי ברגל, חנה מלווה אותי כהרגלה וחשבתי אח אח, אם רק היה לי פנצ'ר, היתי יכולה לעשות הפסקה של איזה חצי שעה... אח אח, אם רק היה נשבר לי הגלגל....... מזל שחנה לא שמעה. אחרי העליה החלטתי שאם כבר סבלתי עד עכשיו עדיף כבר שאני ארד עם כולם לנחל אלון. מקסימום אני אמות. או כמו שאומרים בפולנית: אני כבר אנוח בקבר
אז ירדתי אתם. דאונהילרים יקרים ! אתם בטוחים ? כאילו, זה סופי אצלכם שירידות זה משהו ששווה להתמקד בו ? כאילו, התקף לב מרוב פחד לא משחק אצלכם ? מה הקטע הזה תגידו לי ? החיזיון שלי עפה בחינניות ישר לתוך הנחל בקפיצת ראש מגובה 300 מ' אמנם משובב נפש, אבל בכל זאת, היתי מעדיפה להגיע לשם בחתיכה אחת. מה שהביא אותי ללחוץ על הברקסים בהתמדה ובפחד. מדי פעם הגלגל האחורי מסתחרר בין האבנים והדרדרות, החולות ומחטי האורנים, ואנשים חולפים לידי בוווווששש הופ עבר עוד אחד. עכשיו אני מבינה למה החולצות של הרוכבים כל כך צבעוניות, אחרת לא היתי רואה אותם בכלל
נחל-מנוחה-מים-נחל-מים-מנוחה ואני את העליה הגדולה של הר שוקף עשיתי בסוף בג'יפ של הצלם. ומה אני אגיד לכם, גיליתי את האמת על אלו שרצים ראשונים..... מסתבר שהכל עבודה בעיניים קונספירציה אחת גדולה... אתם גם הולכים ! לא היה בן אדם אחד שעשה את כל הדרך ברכיבה, לא את העליות ולא את הירידות, ראיתי מהג'יפ, שככה יהיה לי טוב !... הטיול נגמר באבו-לאפה עם פיתה דרוזית ולבנה משובחת, חזרתי הביתה אחרי רק 13 שעות ! גמורה מעייפות ומרעב, מפוררת לרסיסים ומחכה בכליון עיניים...... לטיול הבא של השאנטי. אז מה, אם אני נמושה אין לי כייף בחיים ? אם מטיילים אני לא אסע ?
המון תודה לסיגל, אייל ונוגה על התמיכה לאורך כל הדרך ולנבו ולטל על האפשרות לנסוע חלק מהדרך בג'יפ עכשיו אני גם יכולה לצרף לעצמי חתימה קוסמופוליטית מדליקה: רכבתי בשאנטי, והעולם שתק

of ra

New member
../images/Emo140.gif הא לך פרח! כל הכבוד והכי חשוב

התמדה!!!!! עפרה

alonaski

New member
כל הכבוד מנטה!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

אחלה סיפור!!! אהבתי!
ורק שתדעי לך - שרוכב אופני הרים קשוח ומוצלח מורכב מאחוז קטן עד ממוצע של: כושר, פחות מזה - יכולת טכנית והכי הרבה ----------->>> עקשנות! אם אין לך עקשנות - חבל על המאמץ!
תצטרכי כנראה לעבוד הרבה זמן על בניית כושר... אבל כדי לעלות הר בספונטניות וברצף, צריך בעיקר עקשנות!!! זה אני אומרת כבעלת נסיון-מה בתחום ששכבר יכולה לסכם לעצמי עובדות שכאלה

mtbRider

New member
או להיות השפן של אנרג'יזר ../images/Emo13.gif

והכי הכי הכי חשוב זה להנות מהרכיבה, מהעליה, מהירידה פשוט להנות מהכיף העצום הזה, להנות מהנופים ותמיד לרכב עם חיוך ! [שמתי לב שהפסיכולוגיה הזאת של להנות עובדת
] איתי

איתי נ

New member
וגם הרבה סבלנות...

הייתי שם, וגם אני אהבתי את הסיפור של מנטה. העליה מדרך נוף כרמל לעוספיה דרך חניון בית היערן היא אחת העליות היפות שאני מכיר, בעיקר בימים עם תנאי ראות טובה. העליה לא קשה במיוחד אבל כמה רוכבים לא מנוסים התחילו אותה במהירות גבוהה מידי לכושרם ולמזג האוויר החם ונפלו לפני הסוף. תכונה משלימה לכושר ולעקשנות זה להכיר את המגבלות של עצמנו. לדעת מתי להוריד קצב גם כשהריאות והשרירים אומרים "אנחנו יכולים לעשות את זה יותר מהר" וכיוון שזה טיול של כיף אז כדאי גם להסתכל סביב ולהגיד "איזו ארץ יפה" (ובאמת שמעתי שהיו כאלו ששרו שם). ואם רוכבים מתחילים ישאלו אותי איך עולים עליות קשות וארוכות אז התשובה תהיה "לאט, ועם הרבה סבלנות..."

shl17

New member
סיפור נחמד

אני מניח שירדתם לבקעת אלון על דרך רחבה ומהירה ולא דרך הסינגל של נחל אלון זה לא נקרא downhill אם תמשיכי לרכב תיווכחי שאין שום בעיה לרדת דרך כזאת כמעט בלי ברקסים כושר זה דבר שנבנה עם הזמן לא להתייאש!!! את העליה להר שוקף (גם הקשה מנחל אורן עליון,לא מהכביש )נתן לרכב רצוף ללא שום בעיה רק קצת אימונים

nayula

New member
וואלה, ללא שום בעיה

לאור מה שאתה אומר, מעניין למה כולם עלו חלק מהעלייה ברגל. כנראה שאף אחד לא בכושר מספיק למרות הטיולים השבועיים...

mtbRider

New member
אפשר לעלות אותה בלי ללכת ברגל

אני עליתי אותה (היו קצת עצירות אבל אני מאמין שיכולתי גם בלי) והכושר שלי איך נומר...לא אייאייאיי. איתי

shl17

New member
אגב האם אני צודק ומדובר על העליה

להר שוקף שמתחילה על כביש ומול אחוזת ווטסון פונים שמאלה לדרך עפר שאחריה יש קטע קצר וקצת תלול? כי אם כן אז זאת הגרסה הקלה לעלות להר שוקף בדכ כלל בטיולים המוניים (41 רוכבים זה לא פשוט) רמת הכושר נמוכה מי שנמצא בכושר גבוה לא מצטרף בגלל הסבל הגדול שכרוך בלחכות לאחרונים

steiff

New member
דווקא מדובר בעליה מבקעת אלון

זו שמתחילה יחד עם הסימון השחור ואחר כך עושה פניה חדה שמאלה וימינה. המסלול אולי מעט יותר אתגרי מאשר העליה על הכביש מחניון האגם אבל בינתיים מרוויחים תצפיות (למי שהיה כוח להביט בחום הזה) ומרחבים שבמסלול הכביש אינם בנמצא. בשבילי, לפחות, המטרה בטיול היא לא להגיע מהר לסוף אלא ליהנות מהנוף שבדרך... ולגבי הירידה בנחל אלון - ירדנו דווקא בדרך קק'ל שעוברת מתחת לכלא דמון ולא בערוץ נחל אלון. זה לא דאונהיל ואפילו לא פרירייד אבל השיפועים והדרדרות בהחלט היו אתגריים.

YoniFranklin

New member
לא כולם עלו את העליה ברגל...

אבל זו הפעם השנייה שלי על העליה הזו בשבוע וחצי ולכן פסיכולוגית זה יותר קל.

איתי נ

New member
שביל קק"ל נחל אלון

כן ירדנו מהדרך הרחבה. ירידה לא תלולה במיוחד שממש מבקשת לרדת אותה במהירות מטורפת אבל בכל פעם היא מצליחה להפתיע אותי מחדש. אם זה בחורף הטחב החלק על הסלעים בחלק העליון, או בקייץ הדרדרת בחלק המרכזי שזורקת את האופניים הצידה גם בקטעים ישרים לגמרי. נוסיף לזה כמה מקפצות מוסוות היטב שיתנו לרוכבי ז"ק שעוברים את ה20 קמ"ש להבין ש "זמן אויר" זה לא רק בפלאפון (או איך באמת מרגישים ברודיאו). חוויה נחמדה לרוכבים מנוסים אבל לפני שנכנסים לשביל ההוא כדאי מאוד לדעת איך (ומתי אסור) להשתמש במעצורים. (וצריך להוסיף שבכל פעם יצאתי משם עם מזל ובלי אף פגיעה אבל כולם יודעים שקצת ניסיון עוזר הרבה למזל). הסינגל של נחל אלון הוא הרבה יותר תלול וטכני אבל לדעתי עם פחות הפתעות. בעליה הקשה לשוקף יש כמה קטעים תלולים שגם בעלי כושר טוב יעדיפו מערכת 27 הילוכים עם 34T מאחורה. השביל היה במצב מצוין בסוף החורף אבל עכשיו עם עונת היובש מגיעים הג'יפים והדרדרת, והעליה דורשת יותר טכניקה בנוסף לכושר. השנה עדיין לא ראיתי שם בורות עמוקים (תוצאה של התחפרות רכבים ממונעים) כמו שהיו בשנים קודמות.

m noga

New member
ולא כולם עלו ברגל חלקם התחילו ..

וסיימו ועשו אותה שוב ושוב רק בשביל הכיף....! וכולנו עשינו חלק ממנה עלינו ירדנו ועלינו שוב! ומי שלא נהנה אף יותר!

m noga

New member
בתמונה הקודמת היה אמיר (אנרג'ייזר)

ועכשיו עוד תמונה של רונן (עוד אנרג'ייזר)!!! שגם הוא כמו אמיר כל עליה שהזדמנה לשניהם בדרך, היתה - פעמיים כי טוב! ואם אפשר גם שלוש!!!

m noga

New member
ורונן...שלא תגיד שלא שמתי תמונה שלך

יש לך עוד אצלי ובקרוב תראה גם אותן...
ולסיום תמונה אחרונה.....לא של כל המשתתפים אבל חלקנו (חוץ ממני המצלמת)!

Ronen B

New member
אבל, אאא... אבל אני../images/Emo9.gif

לא אמרתי שום דבר...
. אני? את בטוחה שזה אני? לא הוצאתי מילה כלללללל הטיול, שתקתי כמו דג
. בהזדמנות זו רציתי להודות לכם, חברי השאנטי, על הטיול הנפלא והאוירה המאד מיוחדת שהופכת את הטיולים שלכם מסתם טיול לעוד חוויה מהנה... וכמובן תודה על ביצוע מלאכת הצילום בצורה מסורה ונאמנה... רונן

alonaski

New member
אחלה תמונה!!! ../images/Emo13.gif עכשיו רוצים -

שמות!!! מימין לשמאל או הפוך! לא משנה... שנכיר!

Eyal Hershtik

New member
בואי נראה .. אני אנסה לתת לך את כל

שמות החברים וזאת כהוכחה לוויכוח ישן נושן (שאפילו צץ שלשום ברכיבה) שאנו הגברים מכירים את הרוכבים רק על פי האופניים אז הנה ההוכחה שלא !!: מימין לשמאל: אמנון,עופר,איתי,איילת,ענבל,שחר,שלי,רוני,נבו,ג'וניור,סיגל,יוסי,אני(אייל),אם אני לא טועה יובל,ירון ויהודית יושבים למטה : גילי והצלם המהולל טל זהר נראה לי שהצלחתי !!! ועכשיו אני רוצה לראות את המתווכחות משלשום ..יאלה נוגה ,סיגל אני מחכה אייל

yuv R

New member
בשם אלו שפרשו בדליה כמה דקות קודם

על זה נאמר "אם אתה לא שם, אתה לא קיים". פחחח...

alonaski

New member
אחלה!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif אז עכשיו...

באותו הסדר... - את כינויי הפורום שלהם/ן !
(ידעתי שזו שלי!!!!!
מה קורה איתה? שנים לא שמעתי ממנה? היא רוכבת הרבה?... עדיין מתנדבת במשא"ז הרכוב?...
תמסור לה ד"ש ממני!!!
)

למעלה