לו הייתי מנהלת הפורום.........

לו הייתי מנהלת הפורום.........

ערב טוב לחברי הפורום. מאמר זה אני מבקשת לפרסם בהמשך ישיר לויכוח המעניין שהיה פה אתמול, והתחיל בזה שדב אורבך (דבל´ה), פנה ליום טוב אוחיון מעל גבי הפורום, ומסר לו שאלי רונן הזמין אותו להצטרף אליו לנסיעתו לב"ש, לביקור גומלין. בתגובה ירון כמנהל הפורום פנה אל "דבל´ה וכולם" והעיר/נזף בו כי מסר מסוג זה, היה על דבל´ה לרשום במסר אישי, ולא מעל דפי הפורום. ואז יתפתח כאן ויכוח מרתק ותרבותי שרובם (כולל אני) צידדו בעמדתו של דבל´ה ואחד או שניים בלבד צידדו בעמדתו של ירון. איך אומרים, איש איש בעמדתו, וכל הדעות יפות ונכתבו בטעם. אני מבקשת כאן לפתוח דיון בהקשר זה. ראשית אני מתנצלת ומבקשת את סליחתו של המרקיד המקסים והאיש החביב אייל עוזרי, אין לי כל כוונה לפגוע בו, רק להשתמש בשמו לצורך הדיון. אייל פתח הודעה ביום 24/09 בשעה 02:05 לפנות בוקר ובו הודיע כי האולם ב"הדר יוסף" נפתח, ומחר יום שלישי, אייל מקיים חוג "נוסטלגיה חודשי" עם ידידו אייל קרבלניק, ומוסיף אייל, : בתקווה לראותכם........ וכאן אסביר את עמדתי : אם תלחצו על "כללי התנהגות" שבראש הפורום ותגיעו לסעיף "שפה ותוכן", אזי תגלו את הציטוט הבא : "חופש הביטוי הוא מאבני היסוד של האתר, אך גם השמירה על חוקי מדינת ישראל. לפיכך מנוע מלפרסם באתר את התכנים הבאים : * תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי כלשהי". - סוף ציטוט. ומה ניתן ללמוד לדעתי מהוראה הגיונית שכזו : אסור למרקיד לפרסם בפורום זה את העסק שלו או את ההרקדה שלו, כאשר הכניסה אליה בתשלום, זה הרי "מידע פרסומי" חד משמעי. אני לא מתכוונת לזה, שאם כותב פורום משבח את איכות ההרקדה בחוג שלו כמו שעושה בחן רב אביגל, גם אני נוהגת לשבח את איכות התנאים והחוג שלי. הכוונה היא רק למרקיד עצמו, המזמין אנשים "לקנות" מוצר אצלו, זה הרי "פרסום מסחרי ישיר" מאד וחד משמעי. אני מבקשת במאמר זה מירון מנהל הפורום, שבמקרה דומה יפעיל את הסמכויות שלו, ופשוט ימחק מסר כמו שפרסם אייל עוזרי ויסביר לו במסר אישי, מה כל כך רע ושלילי בפרסום "הודעה" מסוג זה. תארו לכם חברי לפורום, כי ממחר כל מרקיד יפרסם כאן את החוג שלו לאותו ערב (וב"ה יש עשרות רבות של מרקידים וחוגים), אז הפורום יראה רע מאד. ושוב אני מבקשת סליחה מאייל עוזרי, לא היתה כל כוונה לפגוע בו. כאן צריכה לבוא לידי ביטוי השמוש ב"ממשק המנהל" שבידי מנהל הפורום, שבמקרה זה עליו לבוא ולמחוק "הודעות" מסוג זה. מקווה שקראתם בתשומת לב את המאמר הארוך. מצפה לתגובות הוגנות, כולל של מנהלנו ירון. לילה טוב. מירי.

בי

New member
אז ככה...

לפי הציטוט היבש, אכן כל מידע שיש בו שמץ פירסום אחת דינו להימחק. לעומת זאת, כאשר יורדים לכוונת החוק, הרי ברור שמטרתו למנוע פירסום בפורום שיעקוף ושימנע מלפרסם בתפוז. לכן, אם הודעה של מדריך על חוג תורד, הרי ברור שאותו מדריך לא ירוץ לפרסם את חוגו בתפוז. הכוונה היא לגופים גדולים שמפרסמים. בנוסף, לפי הנוסח שציטטת "תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי כלשהי", לא ראיתי שמצויין שאיסור הכתיבה חל דווקא על הנהנה מהפירסום, אלא על כל מי שמפרסם. יוצא מזה שכל מידע על חוג, הרי הוא בחזקת פירסום לאותו חוג והוא פסול... אני כותבת את דברי לא על סמך ידיעותי המשפטיות בנושא או דיבור שהיה לי עם מי מאנשי תפוז. פשוט, העניין הועלה בצורה מאד חריפה בפורום אחר, וזה מה שהיה בפועל, וזה מה שהובן מהנהלת הפורומים. לעצם העניין של העלאת הודעה שהיא פירסומית למדריך מסויים, במידה והפורום יוצף בהודעות מסוג זה נראה לי שהדבר יפגע פורום, אבל במינון הקיים היום, לא נראה לי שיש פגיעה, אלא להיפך, יש ברכה בהבאת מידע על חוגים.

fanti

New member
ופרסום "רוקדים" - איננו מסחרי ?

זו נראית לי כצביעות ממדרגה ראשונה . איך שחלק מהדברים שנכתבים פה נראים , נכתבו מטעם ... חוץ מזה שאינני רואה שום דבר רע בפרסום חוג, בפרט לאחר שבפורום זה פורסמו הודעות על גבי הודעות על הרקדות שונות .. מצטערת מירי , אינני מכירה את אייל עוזרי אך למכתבך יש טעם רע מאד ..

פאנטי - מאיפה לך השנאה הזו ?

בקר טוב פאנטי. קראתי את דברייך הפוגעים והבוטים. תקראי בבקשה את דברי הטעם של החברים בפורום : בי, שוגי, יום טוב, חבר של כולם, ודב אורבך. להם יש דעות יפות ומרתקות והם מתייחסים רק לגופו של הנושא, ומבלי לזרוק חשדות והערות בסרקזם כפי שאת עושה. ואילו את מלאת שנאה וחשד. את כותבת ששהדברים שלי "נכתבו מטעם". מטעמו של מי את מתכוונת ? מי לדעתך משלם לי על מה שאני כותבת ? את מוסיפה שבמכתבי יש "טעם רע מאד". איני יכולה להתווכח איתך על טעם, אך סגנונך הבוטה והחשדות שאת מייחסת לי מגוחכות ופגעות ודווקא הם חסרי טעם. פותרת אותך מלהשיב לי. כל טוב. מירי.

לפעמים אני חושב שאני בגן ילדים

כל הזמן תככים ומריבות כאן מה קורא פה. תלמדו מפורומים אחרים שאני כותב שם. למה תמיד צריך לחפש בציציות של השני. תזרמו עם כל מה שכותבים לא חייבים לרדת לפסים אישים. אנחנו אמורים להנות מהפורום אני אחת הסיבות שלא כותב כאן הרבה יותר זה בגלל שאנשים פוגעים כאן אחד בשני. ואני לא מצביע כאן על מישהו ספצפי רק אומר את מה שאני חושב לפי מה שאנשים כותבים כאן. ולך ירון כמנהל הפורום פשוט תמחק הודעות שאיך שהוא יש בהם רמיזה לפגיעה באדם כל שהו. אחרת צריך להחליף את שם הפורום כאן לא לריקודי עם אלא לפגיעות הדדיות. ואני כותב שנית זה לא מופנה לאף אחד אישית אלא לכלל הפורום

לצערי, אתה צודק לחלוטין.

צהריים טובים לך נשוי. למעט המשפט: " כל הזמן תככים ומריבות", אני מסכים לכל מה שכתבת. זה אמנם ישנו בפורום, אבל לא "כל הזמן". בדרך כלל, הכל מתנהל על מי מנוחות( לפעמים עד כדי שיעמום), עד שמישהו מוצא לנכון, להעיר הערות לא במקום, ולא לעניין, ותוך כדי פגיעה והתנגחות בכותב, זה לרוב קורא, כשלמישהו הזה משעמם, ואז הוא מתחיל, להכנס ולהתערב בעינינים לא לו, ומבלי שבכלל נתבקש להגיב, אין הרבה מה לעשות, זה אופי של אדם, עובדה, שתמיד כשעשה זאת, מצא את עצמו לבד במערכה, קח לדוגמא את היומיים המאסיבים, שהיו בפורום, גם שם, בכל הדיונים והויכוחים שהיו, נשאר בודד במערכה, אך הוא בשלו, ממשיך לפגוע ולהתנגח כאילו כלום לא קרה. הוא כנראה לא מכיר את האימרה: " כשאחד אומר לך, שאתה שיכור, אתה אומר, לא יתכן אולי הוא השיכור. כששניים או שלושה, אומרים שאתה שיכור, אז אתה באמת שיכור". בטוחני שמנהל הפורום, קורא ועוקב אחר הנעשה בפורום, ואינו מגיב כרגע, עד שהנושא ימוצא עד תום,(כך הוא נוהג בדרך כלל), ורק אז הוא יגבש את עמדתו ודעתו, מתוך כל הנאמר כאן, כולי תקווה שאחרי שיעשה כן, נמצא פורום יותר פעיל, יותר מעניין, עם חופש ביטוי יותר נרחב, ונושאים חדשים לדיונים. ואתה ידידי, אין צורך שתיעלם, המשך לכתוב ולהיות פעיל בפורום, כפי שהיית עד לאחרונה. זו לא חוכמה, להרים ידיים, אתה כאן שותף מלא כמו כולם. שיהיה לך אחל´ה יום. יום טוב.

שמעון - אתה צודק

רק תשתדל לתקן את שגיאת הכתיב שלך . קורא - ספר קורה - מקרה אם הבנת , כדאי שתתקן , אחרת כל הפורום יעתיק ממך את השגיאות. בברכה חבר

שמעון - אתה צודק

רק תשתדל לתקן את שגיאת הכתיב שלך . קורא - ספר קורה - מקרה אם הבנת , כדאי שתתקן , אחרת כל הפורום יעתיק ממך את השגיאות. בברכה חבר

מהו גימיק פרסומי - ומה לא ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

מירי יתכן שאת צודקת במובן מסוים, מחד - כאשר מרקיד מפרסם את ההרקדה שלו, זה יכול ליצור פתח, לתחרות בין המרקידים עצמם למשיכה דרך הפורום מה שיותר רוקדים ולעשות לעצמם נפשות. והרי ברור שלעתים יש באותה עיר באותם ימים מספר הרקדות. ולאן ילך הרוקד ? אל ההרקדה שהוא רגיל אליה? אל הרקדה שמפרסמים? אל הרקדה שמישהו לחש לו שיש שם הרבה חתיכות/ים? אל הרקדה שהוזמן יוצר? מה רב הבלבול. מאידך, כאשר רוקד מתלהב ורוצה לשתף בשמחתו/הנאתו עוד ועוד רוקדים (דוגמת אביגל שאוהבת את ההרקדה שלה ואת המרקידה), זה אך טבעי שיכתוב יתלהב וילהיב - זה המקום וזו המטרה. ואין בזה שום גימיק פרסומי. וכאן צריכה לבוא לידי בטוי התערבותו של מנהל הפורום : להשכיל ולחוש מה הופך את הפורום לאתר פרסומי ומהו מסר חביב שגרתי אינפורמטיבי לטובת כלל חברי הפורום. מה שמחזק גם את הענין של ניהול הפורום ב"קומון סנס" .
תוך הפעלת מסננת הגיונית על מסרים בוטים או נבולי פה.
אגב הדבר נדון בהרבה פורומים ושמעתי היום גם בגל"צ שיחה בענין - סינון כל מנבלי הפה למיניהם והורדת דברי נאצה מה שתודה לאל אין בפורומינו.

פורום רקודי עם, כשמו כן הוא.

דעתי בנושא: פורום רקודי עם, צריך להתעסק ברקודי עם, ובכל מה שקשור לרקודי עם. משמע: 1. הרקדות. 2. מדריכים. 3. רוקדים. 4. יוצרים. 5. קלטות, דיסקים, וכל המוצרים שקשורים בתחום. 6. חוויות ורשמים מחוגים. 7. שירים. 8. חידות, שאילתות, ובקשות שלא חורגות מהתחום המדובר. 9. חריגה מהתחום. 10. מנהל הפורום. פירוט והסברים: 1. בעיקרון כל ההרקדות, מפורסמות (לפחות הרוב.), וידועות לכולם, ופירסומן מחדש מיותר ומיגע, אבל בהחלט ניתן לכתוב על, הרקדות לא קבועות שמתרחשות אחת ל... כמו: מרתון, הרקדה חגיגית,ארוח יוצרים, הרקדות חוף פתוחות, וכו... 2. מדריכים- מיקצועיותו, רפרטואר, הפרעה במיקרופון, אי חזרה על ריקודים, התיחסות, משתתף במעגל, וכו... 3. רוקדים- מה כואב ומפריע להם, מחיר הרקדות, משטח הרקדה, צעירים מול מבוגרים, נוסטלגיה מול חדש, חניה, צפיפות, וכו. 4. יוצרים- אתיקה, רקודים כפולים, חוות דעת על ריקוד, עיוות מוסיקה, כמה ריקודים, ושנים בהם חוברו, וכו... 5. קלטות ומוצרים נלווים- בהחלט לכתוב היכן אפשרי להשיג חומר, כמוסיקה, עיבודים, קלטות וידאו, רישומים, דיסקים, וכו.. 6. חוויות ורשמים- כדאי וצריך לפרסם חוויות כגון: רפרטואר, את מי פגשנו, כמות רוקדים, אוירה, כיבוד, עוצמת ווליום, פרקט, וכו... 7. שירים- בכל פורום,( והיום אני כבר משוטט בהמון), גם החוקיים שבהם, אין איסור לפרסם שירים, ואף להורידם, אין שום חובה לרשום את שם המחבר והמלחין,(לא מבין את התעקשותו של מנהלינו, ואת הערותיו על שירים שנכתבים כאן מדי פעם, למרות שהסבריו משכנעים,). גם את הפנינה הזו, הצלחת לדכא וחבל. 8. חידות ושאילתות- חופשי חופשי, בתנאי שזה קשור בתחום. 9. חריגות- ניתן וצריך לחרוג מדי פעם מהתחום,(במינון הנכון, וחברי הפורום עושים זאת טוב.) כדוגמת: חג שמח, בוקר טוב, מזל טוב, בהצלחה, וכו... 10.מנהל הפורום- ציינתי אך מתי מעט, מהנושאים עליו לפי דעתי צריך, להיות מושתת פורום לרקודי עם, זו רק דעתי, ובוודאי חבריי לפורום, יוסיפו או יורידו מהכתוב, וזה בסדר גמור, תוסיף לזה יוזמות ממך, נושאים חדשים, פחות תעיר, תבקר, ותדכא את הכותבים, תארח אנשים שקשורים לרקודי עם,( לא רוצה שהנהלת תפוז תכפה עלי ברקודי עם, את שוער ביתר ירושלים, את מי זה מעניין?), תמחק הודעות בוטות ומעליבות, תהיה יותר פעיל ומשתתף בפורום, והנה יש לך מתכון בדוק להצלחת הפורום, והוא יהיה לא משעמם, מעניין, יוסיף חברים חדשים, יעצור את הבריחה, ושכל הפורומים האחרים, יכולים רק להתקנא בנו. יש לך את כל הכלים, את כל הידע בתחום הספציפי, יש לך את מיטב המוחות בתחום, שהם פעילים בפורום, ומוסיפים עניין רב. נצל לטובה ולצורך העניין את החברים, שהם אחד אחד, ואחת אחת, מבריקים, חכמים, שנונים, בעלי ידע עצום בתחום, ושרופים על רקודי עם, הנה לך דוגמאות: עזרא כרמל, החבר של כולם, מירי לוי, דב אורבך, בי, שוגי, דינדונית, משה מניו יורק, שף אבי, זקןמוךקרח, ועוד... (סליחה אמיתית ממי שלא הוכנס לרשימה, כי זה רק כמה דוגמאות.) שים לב ירון איזו סוללה של קליברים, שיש לנו בפורום, ובמקום לנצל זאת לטובת הפורום, אנחנו מתווכחים ביננו על שטויות ומשעמום, חבל. קח רק לדוגמא, את הויכוח שהיה עם דב אורבך, מיותר לחלוטין, ולא לרמה שלנו, חוץ מאחד שצידד בך,(וזה בסדר גמור.) כולם היו נגד תגובתך, וצידדו בדב, זה לא אומר דרשני? אחת כתבה שבגלל הערותיך, הפסיקה כבר לכתוב מחשש לתגובותיך, אחרים ברחו מהפורום, בגלל הנוקשות והשיעמום בו, אני ציינתי שלולא החידה של מירי, הדף הראשון היה נשאר עם הודעות שלפני 4 ימים, והדף ה-2 כבר ארכיון,( אפילו הויכוח עם דב, יצר שרשור יותר ארוך ממה שנכתב במשך שבוע.) ולסיום ירון היקר, אתה יודע כמה אני מלא הערכה אליך, ומה אתה בעיניי(אני מאמין גם בעיני רבים אחרים) לפועלך, להשקעתך, ולמלחמתך בשימור הרקודי עם, וישר כח. על כן קבל את שכתבתי כאן (באריכות,) ברוח טובה, וכהערה בונה בלבד, כתבתי מתוך איכפתיות , ללא כעס או מרירות, נהפוך הוא, רק מתוך הערכה אליך, ואמונה שאתה מסוגל להוביל את הפורום וחבריו, למעוף חדש, ולתכנים מענינים יותר. שיהיה לנו רק אחל´ה. יום טוב.

לאן נעלמת נשוי נחמד?

שלום לך. מחר(יום שישי) יש בביכורי עתים, יום צילומים של הריקודים החדשים, לקראת השתלמות המדריכים של הארגון, אני אהיה שם בין השעות: 09:30-11:30, אם אתה מעוניין לבוא ולקחת את זה, אז הודיעני בבקשה במסר אישי. שיהיה לך אחל´ה יום. יום טוב.

פרסום מסחרי בפורום

מירי העלתה את נושא הפרסום האישי לדרגה עיונית , כל בר דעת, עם השכלה מינימלית, הבין בין השורות - שיש לה ביקורת על מה שנעשה בפורום. אומנם הוזכר שמו של אייל עוזרי, אשר לא פעם אחת פרסם את הרקדתו, כך עשו עוד חברים. אם לא הם - אז אחרים , בשמם. ואם לא בשמם - אז אוהדים סתם, שרצו לחלוק חוויות אתנו. האמת , ושוב האמת - גלשנו לצביעות ולערמומיות. בחברה דימוקרטית צריך להיות שיוויון הזדמנויות. לא יתכן, שאדם קרוב לצלחת (לפורום), אפילו , מנהל הפורום , או מישהו אחר - ינצל את הבמה הזו, לפרסומת אישית. הגדילה לעשות נערה יקרה , שהזמינה את כולנו לרקוד אצל רפי זיו. למה היא נכנסה לפורום עם הודעה כזו. היא גם היתה הגונה מספיק להזכיר שיש עוד הרקדה ביום אחר ובמקום אחר - היא נכנסה לפורום - כדי לאזן את הפירסום הגדול, שעשינו אנו בצביעותינו להרקדה אחת בלבד. כאשר אסור היה לפרסם ברדיו - המציאו את החסויות. ואחרי מסך החסות, באה הפרסומת לכל מיני מוצרים. ו היתה צביעות וערמומיות, בראש גלי , לעקוף את החוק. אגלה לכם - שיש כמה פורומים, שנסגרו כאן, בגלל הסתאבות חבריו. כאשר יורדים מן הפסים, יש פיקוח שמצליף. קודם על מנהל הפורום ואחר כך ישירות על הכותבים. מוטב , שאנחנו נשמור על גבול הטעם הטוב. בלי ד"ר גייקל ומיסטר הייד". מי שמקבל במה לפירסום, מפני שהוא "חבר" שלנו , וחושב שאנו קונים כל מה שהוא מוכר, שיזהר - הוא עובר על חוקי הפורום. שישמור על הגבול. נפתח את הבמה לכל מי שרוצה להעריך פעולה שהיה בה, לספר על חויה נהדרת שחווה. בלי כחל וסרק, חנופה ומתיקות. נמנע מאנשים להציע לנו את פועלם ועבודתם כאילו הם בלעדיים. נדאג לשיויון הזדמנויות. במשנה נאמר : הזהרו מן הצבועים. מה תגיד למשל אם מישהו יציע לאביגל המקסימה והמוקסמת לבוא אליו להרקדה ביום שהיא רוקדת אצל בתיה - האם זה הגון ? ביננו לבין עצמנו , מה ההרקדה המתוקשרת טובה יותר , מההרקדה הקבועה - על יד הבית. האם נמכור את המדריך הקבוע בשביל נזיד עדשים ?

fanti

New member
../images/Emo45.gifסוף סוף מישהו שדיבר דברי טעם

לדעתי אתה היחיד שהבין למה התכוונתי ואף הבהרת זאת כראוי. חבל שדברי הובנו ככעס ושנאה כאשר בעצם התלוננתי על חוסר הצדק בכך שיש מי שרשאי לפרסם את עצמו והאחר שאיננו רשאי . הגיע הזמן להבין שהפרעות שכאלה גורמות לפורומים להבריח משתתפים וכתוצאה מכך לשעמם את הנותרים ולגווע . ואיננו זקוקים לגננת שתנהל לנו את העסק ..

עממי

New member
לפאנטי הלא מובנת !

אם רק אחד כאן הבין את מה שאת התכוונת, אז תבדקי את עצמך היטב. כנראה את כלל לא מובנת !!!!! ולעצם העניין : גם אני הבנתי שאת חושדת שמירי מקבלת תמלוגים ממישהו כדי לרשום את דעתה, יתכן שמירי בונה כבר את הוילה השניה מכספים אלו, אני מקווה שמירי לא תשכח להזמין גם אותך לחנוכת הבית.

fanti

New member
עממי - עושה רושם שאין לחשוד בך

שאתה חכם , פיקח או מבין את הנקרא. כי אילו הבנת , הרי שלא היית משתלח . אבל זה בסדר , שמעתי שמקבלים אנשים לסיבב שני בביה"ס

למירי, חומר מעניין למחשבה.

מירי העלתה כאן את הנושא שללא ספק שווה דיון. גם אני מבחין כמו שעשתה מירי בין שבחים, הערות, סופרלטיבים הנכתבים כאן על ידי חברים (בתום לב) לגבי החוג או ההרקדה שבהם הם השתתפו, לבין הזמנה ישירה להשתתף בחוגו של המפרסם. אם כן אני מקבל את טענתה של מירי, שפרסום של מרקיד המזמין את חברי הפורום לחוג שלו הנערך בתשלום, יש בה טעם לפגם. לאייל יש חוגים פתוחים ויפים וללא תשלום בפארק הלאומי ברמת גן, לו הפרסום היה מופנה להרקדה זו, אני מניח שלא היתה על זה בקורת.

למעלה