לו הייתי סטאן לי...

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
לו הייתי סטאן לי...

לפניכם שתי דמויות שכבר כיכבו בקומיקס דו עמודי שלי. לבחור קוראים עופר ולבחורה גירי. אין להם ממש כוחות על במובן הרגיל של המילה, אבל יש להם סיבולת יוצאת דופן זה לזו אותה הם שואבים מטבעות הכוח שלהם כבר שנה ושמונה חודשים. התמונה שלפניכם היא בעצם קומיקס של ריבוע אחד המציג אותם בעיצומה של עבודה חשובה והיא בניית האתר שלהם. מאחר ויצירת הציור של בניית האתר לקחה קרוב לחודשיים, הגיוני לחשוב שהאתר עצמו יקום תוך שנה וחצי בממוצע. אך האמת היא, שבקרוב עקב פיצוץ אלפא-נומרי בחלל (או כמו שאמר סטאן לי - לא הייתי מזהה קרן גאמא גם אם היו מציגים לי אותה ואומרים : "זו קרן גאמא", אבל זה נשמע טוב!) הם יקבלו סופר כוחות ויתחילו לעבוד מהר מאד, וירימו אתר תוך זמן קצר בהרבה... או כך הם מקווים. עוד ממעלליהם בעתיד, בינתיים מה דעתכם על הציור? למי שכבר ראה ציורים שלי בפורום : הפעם החלטתי (בטח שמתם לב) ללכת על שיטת צביעה אחרת, של חיתוכים. השיטה הזו פופולרית למדי בקרב צובעי הקומיקס היום והשתמשתי רבות ב TP הראשון של ultimate Spider-Man כרפרנס. הבדל נוסף מסגנונות העבודה הקודמים היא שיטת הציור הקומית יותר וריאליסטית פחות. הייתי רוצה שתגיבו לא רק לגוף הציור הזה אלא גם לדעתכם על הסגנון הזה ואיזה סגנון לדעתכם יותר מתאים לי. תודה מראש ושבוע מצוין!

giri

New member
כמובן שלהעלות את הציור...

היה יכול להיות רעיון טוב!

chatenoire

New member
אהבתי!

קודם כל, ההקדמה המילולית היתה משעשעת ביותר, ותמיד טוב לתת לאנשים לבקר את העבודות שלך בגישה חייכנית. הדמות שלך יצאה מדליקה ביותר - הגוף, הבגדים, הפנים, השיער. מצוין. אני אוהבת גם את התנוחה; תודיעי לי אם תצליחי לחצוב בסלע בתנוחה הזו, בסדר?
עופר יצא קצת פחות טוב, אבל אני מאמינה שזה בגלל נקודת המבט הבעייתית של 3/4 מאחורי הראש. יש קצת בעיה עם הקומפוזיציה: את וידידך לכוח-הטבעת עומדים ממש על קו אחד, שהוא גם כמעט אותו הקו של הקיר והסלע. זה גורם לכם להראות קצת שטוחים ודבוקים אחד לשני ולרקע, ונראה לי שלא כל כך נוח לעבוד ככה. צביעה: אני אוהבת. תמיד העדפתי את שיטת החיתוכים - היא נקיה יותר ומסתדרת לי טוב עם קומיקס. מפריע לי קצת הגב של עופר, שמוצלל בצורה שגורמת לו להראות דו-ממדי משהו, עם שתי בליטות של שכמות שיוצאות ממנו. ברכותיי על שהצלחת להשתמש בכל מיני פילטרים וטקסטורות בצורה משכנעת! ודבר אחרון - נורא מרגש לראות מישהו משקיע בעמוד "האתר בבניה". אם כל האתר מושקע באותה מידה, אני מחכה בקוצר רוח לראות אותו!

gewitter

New member
הם מספיק חטובים בשביל כוחות על.

פעם נוספת היקום מעדיף אנשים יפים. Come away O human child To the waters and the wild with a fairy, hand in hand for the world's more full of weeping

ממש יפה!מאוד יפה!הציור יפה!

ממש הכל,רק שהצוואר שלה קצת הפריע לדעתי הוא קצת ארוך

Scum Bunny

New member
Under Construction איז סו ניינטיז!

סתם, לידע כללי- כיום מוסכם בקרב בוני אתרים שציוני "תחת בנייה" באתר הם חובבניים ולא ראויים כמעט כמו השימוש ב-animated gifs , MIDIs וריבוי frames. אם יש לכם אתר פעיל, גם אם כזה שאתם עוד מוסיפים לו ומשכללים אותו, עדיין אין צורך לציין שהוא תחת בנייה- אף אחד לא מצפה מאתר פעיל שיישאר כל הזמן אותו הדבר. התחילו מאתר בסיסי, ושכללו אותו בהדרגה לשמחת הגולשים. מצד שני, אם עוד אין לכם אתר- שימו דף עם הודעה בסגנון "פה ייפתח". שוב, אין כאן מקום להודעות "תחת בנייה". זה לא שאתם אומרים משהו לא נכון, אלא שכבר יש טאבו רציני ברשת נגד שימוש בצמד המילים האלה- זה נחשב ללא מקצועי. ועכשיו, כשסיימתי להוריד גשם על המצעד שלכם- אני רוצה להוסיף את התפעלותי. אחלה ציור, באמת. הרקע נראה קצת שטוח וקרוב מידי לדמויות. אבל חוץ מזה- מגניב.

giri

New member
נכון!

א. מה רע בניינטיז, גדלתי בהם ב. האתר שלי, רק למען ההבהרה, יהיה אתר חובבני ביותר, עם תמונות טיפשיות מחיי הפרטיים (וגלריה מרשימה של ציורים). אבל אם זה כל כך מפריע, נכתוב למעלה : כאן יפתח בקרוב ואז נשים את הציור....

BlueCat

New member
אחלה ציור

מחכה גם כן לראות את האתר המוגמר... רק דבר אחד- תוכלי לספר בקצרה על שיטת הצביעה בחיתוכים? אני וראה שההצללות בחלקן בנויות מקווים חדים ולאו דווקא מרוחים ומתחברים אבל מה העקרונות של הטכניקה? איך יוצרים את זה (כלי הלאסו?)? ולמה זה טוב?

*GormE*

New member
אם זה עם הלאסו

אז אפילו אני יודעת לעבוד עם זה, זה ממש פשוט אני לא ממש אהבתי את הציור. אולי אני אוהבת דברים קצת יותר ריאליסטים, אבל התנוחה של הדמויות גורמת לי לאי נעימות כזו, של אילוץ. מה שאהבתי במיוחד זה את הסלע הנחצב- נראה מאוד טוב

giri

New member
שיטת הצביעה...

מתבססת בגדול על סימון חלקים בלאסו ומעבר ביד חופשית עם איירבראש מעל. זו אחת משתי השיטות המקובלות היום בצביעת קומיקס, כאשר השניה (והפחות פופולרית) היא באמצעות צביעה "רכה" באיירבראש וסמאדג´ים. למה זה טוב? המראה הנוצר הוא יותר מחודד, יש הדגשה חזקה של אור וצל ו - highlights חזקים, והוא קצת יותר גרפי ופחות ריאליסטי מהסגנון השני. כיום הוא הסנון הפופולרי יותר בצביעת קומיקס, ואם יוצא לך לדפדף בחוברות מיינסטרימיות קרוב לוודאי ששמת לב. דוגמאות למקומות בהם שיטה זו נפוצה - קו האולטימייטס, קרוסג´ן, פאתום, טומב ריידר, וויטצ´בלייד וכו´ - בקיצור, כל קומיקס עם אנשים חתיכים מדי שיש להם כוחות לא נורמליים.

BlueCat

New member
וואלה, תודה! ../images/Emo140.gif

את הסגנון עצמו כמובן שהכרתי, רק לא הייתי בטוח לגבי דרך ביצוע הטכניקה. שוב, תודה!

ailag

New member
יפה

קודם כל, אהבתי. התמונה יפה. שנית, ההערות שלי הן פחות או יותר חזרה על דברי אחרים, אולי הדגשה: - תלת מימד: אם כפות הרגליים שלך יהיו נמוכות משל עופר, ושלו נמוכות מנקודת המפגש של הקיר ברצפה, זה יהיה יותר הגיוני. עכשיו אתם גם לחוצים ביחד (kinkay..) וגם תלת המימדיות של האגן שלך מתנגשת עם דו-מימדיות הציור. מזכיר לי טבעת מביוס משום מה :) - בקשר להערות שהיו על עופר, אני דוקא חושבת שהוא מצויר טוב, השכמות המודגשות וההבעה הם חלק מההגזמה, כמו הפוזה שלך. וכמו הצואר, למרות שלא יזיק לקצר אותו קצת. - עין? על הברך שלך? למה? אה, כן, אהבתי גם את סיפור הרקע :)

moshikgulst

New member
מקסים...

הציור יצא ממש מקסים ויפהפה.. אהבתי את תפיסת ההבעה של גירי - יצא ממש מוצלח. התנוחה החוצבת גם מגניבה 'חושילינג. ישנם גם את קפלי המכנסיים שיצאו ממש בטעם, וכמו-כן את הצואר המוארך והיפה (שמישהו ציין עליו משהו), שבסיכום הכללי יוצרים ציור נעים גראפית לעין. בנושא השיפורים, אולי הייתי מדגיש את הנושא של הרובדים בציור - גירי וסלע מקדימה, מאחורה עופר, מאחורה עוד סלע ובסוף חומה. הייתי אולי "מעלה" קצת את האדמה מתחת לרגלי עופר ככה שהוא יראה מאחורי גירי. ישנו בלבול קטן בגלל הבעיה בהגדרת הרובדים והקומפוזיציה, אבל חפיף... טוב, הרבה הערות אין לדעתי, כי יצא ממש סבבה.

The Crusader

New member
סחטיין

יצא ממש יפה..לא אעיר עוד משהו כי כבר העירו את כל מה שרציתי להעיר... סך הכל ממש ממש יפה!!! עלי והצליחי ^_^

Supermans girl

New member
יפה...

ציור יפה. לא ממש שמתי לב לשיטת הצביעה שלך בעבר משום שאני לא צובעת ואולי זו הסיבה, אבל בכל אופן- הצביעה נראית טובה מאד. הדבר היחיד שהפריע לי זה קווי השכמות המודגשים בגבו של עופר, זה מפריע לכל הריאליזם משהו שניסית ליצור לדמויות (גם אם את אומרת ששיטת הציור קומית יותר מריאליסטית, אי אפשר שלא להבחין בקפלים במכנסים, בהבעה וכו), לדעתי היית צריכה לטשטש את השכמות במקצת, שיראו כמו גוף בולט בחולצה ולא יותר מזה... מצפה להיווסדו של האתר.

giri

New member
תודה לכולם וגם...

הצוואר הרבה יותר מדי ארוך - למען האמת יש שם 15 חוליות מיותרות - אבל ככה זה כשיש סופר-כוחות, מה לעשות
האמת - זה בכוונה. כמו שאי אפשר לעמוד ככה ולחצוב. מה שלא היה בכוונה הוא היות אני ועופר באותו המישור (מילא אם זה היה עירום ובכיוון אחר, אבל ככה לצערי זה קצת תלוש מהמציאות...) אני מתכוונת לנסות לתקן זאת. אם יצא משהו סביר אביא לראות. לגבי הגב של עופר - צודקים, אין לי מילים, מצד שני - עופר דיגמן לי ואם להיות כנה הייתי צריכה קצת לנפח את המציאות (תרתי משמע) כך שחידדתי... כנראה יותר מדי. בקיצור - תודה על ההערות, חלקן בהחלט ייושמו (אם אצליח). כמו כן רציתי לספר לכם שאני חוזרת לחיי הנורמליים ואולי יהיו יותר ציורים בקרוב (זמן פנוי... המצאת המילניום...)

למעלה