לו הינו בונים ביה"ס למאגיה כיום

arafell

New member
לו הינו בונים ביה"ס למאגיה כיום

וצריכים להכין מערכת לימודים לחניך עד לשלב החניכה, שמעבר לו מבחינה לימודית הוא מתחיל להתמקצע ולבחור לעמצו תחום יחודי. כלומר איזה קורסים חייב לדעת כל מאג??? הקורסים שלי: 1. מדיטציה, דמיון מודרך, ומסעות אסטרלים 2. מאגיה: פילוסופיה אתיקה ומוסר. 3. ההיסטוריה של המאגיה. 4. דרכי חשיבה ועבודה מאגים במהלך ההיסטוריה וכיום. 5. כלי חיזוי וניבוי: בסיס ובחירת כלי אישי. 6. סימבוליזם, סמלים, מבנים (עץ החיים וכדומה), אסטרולוגיה בסיסית, סוגי כתב מאגי 7.אבנים, צמחים ובעלי חיים-קורסי בסיס, דרכי עבודה, זיהוי וכדומה.(אפשר להוסיף אנטומיה ופיזיולוגיה בסיסים), כימיה בסיסית לאבנים וכימיה אורגנית בסיסית לצמחים ובעלי חיים. 8. טקסים: בסיסים לעבודה טקסית, מעגל, LBRP, טיהור, הגנות, וכו....... 9. כלים מאגים והכנה בסיסית: מטה וכדומה, קמעות משימושים באבנים וצמחים ועד לפיתגורס והשושנה. יש לכם קורסים להוסיף???? ערפל

Discordia

New member
הייתי מוסיפה גם

הפסיכולוגיה של המאגיה: יונג, פסיכולוגים קוגאטיבית וכו מאגיה חברתחת - שימוש של מאגיה בארכיטורה, מסחר (פרסומות) ופוליטיקה. ובכלל בתרבות המודרנית טוב, זה אולי לא הכי בסיסי, אבל זה פשוט נושא שמעניין אותי. אפשר לשלב גם אלמטים דתיים- מאגיה בדתות השונות. מאגיה באומנות- בספרות סיפורי חניכה למשל, טאליסין ודומיו. איך לבנות טקסים וכישופים דרך אומנות- ציורים מוזיקה שירה וספרות. שימוש במשני תודעה למאגיה- לימודים על הסמים השונים, ההשפעות שלהם ודרכי שימוש אחראיים. בעיקרון אפשר ללמד את כל מה שלומדים באוניברסיטה מנקודת מבט מאגית...

RainBird

New member
הייתי משנה את 1. מדיטציה ומירכוז עצמי בניפרד- והמתקדמים זה מסעות אסטרליים. הדמיון המודרך צריך קורס משל עצמו כמדומני. יחד עם המסע האסטראלי הייתי שם path working וshapeshifting אם אנחנו מוסיפים תרגילים מתקדמים. למה אתה שואל? רוצה לפתוח הוגוורטס 2?

SVS1

New member
יש שני סוגים כמדומני.

שייפשיפטיניג זה כביכול שינוי צורה. אומנם יש שני זרמים עיקריים בנושא (למיטב ידיעתי): אלו שלא מאמינים בשינוי צורה פיזי אלא רק תודעתי, בכדי להתחבר ולהכיר יותר טוב את החיה. אלו שמאמינים בשינוי פיזי כמו כן גם תודעתי. סתם לסקרנות מהו שייפשיפטינג שאתה מאמין בו ארדן, אם כבר ציינת את הנושא?

RainBird

New member
אני מאמין שהכל אפשרי ../images/Emo13.gif אבל התודעה והאנרגיה זה משהו משתנה מאוד ויכול להוביל לכישלון מוחלט או להצלחה מסחררת.

arafell

New member
לגבי הקורסים

1. ארדן- כל עוד אינך יכול לספק לי מורה שילמד שינוי צורה פיזי, אז אין מה לעשות, כתבתי שאני מעוניין בקורסים אותם אפשר להעביר כיום, לא פעם ולא בעוד כמה עשרות שנים (בתקווה), תחשוב שאתה באמת פותח בית ספר. לגבי דברים שהזכתרם לי: 1. דת ומאגיה, תאולוגיה והתפתחות הדת והמאגיה, והקשר בניהן. 2. מדיטציה ודמיון מודרך. 3. הכרת המישורים האסטרלים השונים, והקמת "מקום בטוח". 4. כתיבת יומנים ומעקבים אישיים. ערפל

RainBird

New member
לא, אתה שאלת שאלה היפותטית. "לו היה בית ספר למאגיה היום..." לא- אני מעוניין בקורסים שאפשר להעביר היום. ומניין לך שאני לא מכיר מישהו שיכול ללמד את זה?

RainBird

New member
שינוי צורה רוחני טכניקה שהשאמנים משתמשים בה כדי להגיע למטרות שונות בהתאם לחיה

למה לו?

אני אישית, בתור אדם שלומד במסגרת בית ספר (מסדר) מאורגן בעל מסורת לא חושב שזה ראוי לראות מצב כזה כמשהו דמיוני. לדעתי דווקא לימוד מאגיה במסגרת מסדרים ובתי ספר זה המצב הטבעי ללמוד, וכך היה במשך אלפי שנים. מעבר לזה, אתה יכול להיכנס למקורות מידע על בתי ספר מסוימים שקיימים כיום שהמידע לגבי שלבי החניכה הראשונים שלהם גלויים ולראות בעצמך. אחד מבתי הספר שאני מעריך (צלב השושנה) למשל, מלמד את חניכיו בשלבים הראשונים בעיקר מדעים מדויקים: מתמטיקה, פיזיקה וביולוגיה. ועובר זמן מה וכמות לא קטנה של מבחנים עד שהוא מתחיל ללמוד מאגיה בכלל. לפני זה עליו לרכוש השכלה מדעית לא מעטה. אומנם זה לא מתאים לכל אחד ולא לכל בית ספר, אבל באופן כללי אני מוצא את הגישה הזו מאד נבונה.

SVS1

New member
אילו אתה מכיר?

הממ מנה את המסדרים / בתי ספר פעילים שאתה מכיר בארץ?

אתה לא חושב?

שזו שאלה קצת ... אהם ... לא קשורה? אני יכול כמובן למנות לך כמה מסדרים שאני מכיר בארץ (מסונים, צלב שושנה, קרישנאידים וכו') אבל מה בכך? לתומי חשבתי שמה שחשוב הוא האיכות ולא הכמות. ברוסית יש ביטוי: "מי שיחפש, ימצא" מה גם שיש בתי ספר גלויים ויש בתי ספר שהם לא. העניין הוא שיחס של חלק מקהילת הניאו-מאגיה למסורות הקלאסיות של לימוד ממורה או במסגרת קוונים הוא מאד לא מוצדק. אלה לא תופעות ש"נכחדו" מעל פני האדמה או ש"אין סיכוי למצוא". שוב, מאגיה לומדה מאדם לאדם במשך אלפי שנים ומלומדת כך גם עכשיו. לכן לא ראיתי לנכון שהשאלה הזו נשאלה באופן היפוטטי כאילו קיומו של בית ספר מאגי הוא בלתי אפשרי.

MetalSinagouge

New member
לא בטוח בקשר למסונים, אבל (../images/Emo32.gif) איפה יש

את צלב הורד בארץ? יש גם את הOTO האמת, אבל יש שם רק מאסטרית ועוד מינרוול אחד, הטקסים נערכים בבית של המאסטרית

פירוט

מסונים בפירוש יש. יש אפילו לשכות שלהם שנושאות את הסמל בגלוי. מן המוכרים בקהילה יש את זיו קיטרו ששייך למסונים. אתה מוזמן לברר אצלו לגביהם. צלב השושנה: לא יודע אם יש להם לשכות בארץ. ספריות שלהם אין כאן למיטב ידיעתי, אבל אני כן מכיר כמה אנשים בארץ שקשורים אליהם. לגבי מפסר החברים: שוב, האיכות תקבע ולא הכמות. נכון שמאסטרית ומינרוול אחד זה בקושי בית סםר, אבל אל תשכח שמאחוריהם עומדת מסורת ואנשים רבים שהם פשוט לא נמצאים בארץ.

MetalSinagouge

New member
הכוונה היא:

האם הבונים הם מסדר מאגי? הם הרי לא מלמדים מאגיה, וזיו קיטארו מלך, אני אוהב את הכתיבה שלו בלי קשר :) איך נראה צלב הוורד, יש לו לשכות או שהוא פשוט שולח מכתבים עם תרגילים? הOTO הוא גם היחיד שקם כדי להפיץ את (מוזיקה דרמטית) החוק. הגעתי לקשר איתם החל מהראש של כל הלשכות שבארה"ב, אז כנראה שאתה צודק :)

אורי רז

New member
באותה מידה אפשר לאמר של BOTA יש נוכחות בארץ

גם אם מדובר בתלמידים בודדים שלומדים את הקורסים שלהם בהתכתבות. לגבי ה O.T.O, למיטב ידיעתי אחד ההבדלים המהותיים בין ה O.T.O ל A.A, הוא שבאחרון שיטת הלימוד היא שכל אחד יכול ללמד ולחנוך אחרים עד לדרגה אליה הגיע, בזמן שבראשון צריך קבוצה ממוסדת ופעילה (לדוגמא בשביל החניכה עצמה), ולכן אני תוהה אם מאסטרית ומינרוול ראויים לכינוי בית-ספר פעיל לפי השיטה של ה O.T.O עצמו. לפי דעתי, אי אפשר לדבר על בית ספר בלי מסה מינימלית של משתתפים. יש איזה הבדל בין "יש לאוניברסיטה הפתוחה של מסצ'וסטס שלוחה בישראל" ובין "יש לאוניברסיטה הפתוחה של מסצ'וסטס שלושה סטודנטים ישראלים שלומדים בהתכתבות, ומקווים שדואר הצבי לא ישבות כשצריך להגיש מטלה חשובה".

ברור

בגלל זה גם הבעתי הסתייגות לגבי מצב של מסטרית בודדה ומנרוול. המצב בארץ בהחלט לא מזהיר מהבחינה הזו וזה נכון שחלק גדול מבית הספר לוקים נוכחות מספקת על מנת לקיים כאן תנאים של ממש. אבל יש כאלו שכן. סה"כ אפילו את טרה ודוב אפשר בהחלט לכנות בית ספר והם מבוססים בארץ בתור המרכז שלהם. סה"כ מה שחשוב זה שמי שבאמת רוצה למצוא בית ספר ללמוד בו, לרוב יכול. נכון, לא בכל תחום. מאגיה גבוהה דורשת לרוב מבנה מסדרי מסוים שרוב המסדרים מתקשים לקיים בארץ, אבל אלה לא תנאים בלתי אפשריים ללמוד מאגיה גבוה. פשוט מאד קשים בהשוואה למסורות אחרות.

אורי רז

New member
הבעיה היא בדרך כלל של מסה קריטית

ולכן אני מסתייג מהאמירה "האיכות תקבע ולא הכמות". לדוגמא, טקס חניכה של שחר הזהב דורש מינימום של שלושה משתתפים פרט לחניך עצמו. אם אין באופן שוטף לפחות שלושה-ארבעה אנשים זמינים [בד"כ מתוך קבוצה קצת יותר גדולה] בשביל להחזיק את הטמפל, אין טמפל.

אורי רז

New member
אני חושב שגם בדואר רגיל ובטלפון

האתר שלהם בטח יודע יותר טוב ממני מה הכתובת ומספר הטלפון שלהם.

למעלה