לו"ז ביום החתונה

אורלי77

New member
לו"ז ביום החתונה

הי לכולם! אנחנו בקטע של הזמנות כרגע. אין לי מושג מה לכתוב לגבי שעת קבלת פנים ושעת החופה. אנו מתחתנים ב11/11/01(איזה תאריך יפה!!!) בקאנטרי קלאס בת"א

אתי@

New member
אנחנו כתבנו ב- 19:30 קבלת פנים

וב- 20:30 בדיוק חופה. ואנחנו מתחתנים ב- 10/10/01 (איזה תאריך יפה
)

הילית*

New member
אנחנו כתבנו רק שעת קבלת פנים 19:30

והחופה שלנו נערכה בערך ב- 20:45 ומקצת מהאנשים הגיעו בזמן החופה או אחריה. לדעתי אם כותבים גם את שעת קבלת פנים וגם את שעת החופה אנשים נוטים להתכנס לכיוון שעת החופה וזה קצת מבעס כי נורא כייף לקבל את האארחים וגם יש כיבוד טוב בד"כ

*שיר

New member
אוי, לא חשבנו על זה ככה ../images/Emo10.gif

טוב, אני מקווה שכולם יגיעו בצהריים בזמן כי הם יהיו רעבים לארוחת צהרים...

ababab

New member
אנחנו כתבנו קבלת פנים בשבע וחצי

וחופה רצינו בשעה שמונה וחצי לעשות, אבל בגלל שהרבה אנשים באמת מגיעים ברגע האחרון כי ברור להם שהחופה מתאחרת. אז כתבנו שעה שמונה חופה (למרות שאנחנו יותר נוטים לעשותה בשעה שמונה וחצי אבל רוצים שאנשים לא יגיעו ברגע האחרון).

*שיר

New member
../images/Emo10.gif אנחנו כתבנו כמו ילדים טובים

את החופה שעה אחרי קבלת הפנים. ואני מתכוונת לעמוד בזה ככל האפשר. האמת, לא אכפת לי אם חלק מהאורחים לא יגיעו בזמן, זבש"ם. אני בטוחה שמי שחשוב לו ידיע בזמן, ומי שבא רק בשביל לסמן "וי", אז במילא לא חשוב לי שיהיה נוכח בחופה.

ababab

New member
שיר אל תדאגי

רוב האנשים כותבים כמו "ילדים טובים" את החופה שעה אחרי קבלת פנים. רוב האנשים יגיעו. (תמיד יש כמה שלא מגיעים בזמן לא משנה מה). לך בזמן החופה, שכ"כ תתרגשי, לא ישנה אם איזה כמה אנשים לא יהיו כי תהיה באופריה שבקושי נראה לי תשימי לב לאלה שכן שם. וחוץ מזה למי שחשוב הוא יגיע בזמן. והאנשים היותר רחוקים גם אן הם יאחרו זה לא נורא כי זה גם אותם אנשים שלא ממש אכפת להם מהחופה ונוטים לדבר ועוד בזמן החופה.

נעמה טל

New member
אפשר לעמוד בזה , אבל ../images/Emo13.gif

אם אתם באמת מתכוונים לעמוד בזמנים מבחינת החופה, ואכן להתחיל אותה שעה אחרי קבלת הפנים (לדעתי זה מספיק והותר, ויותר מזה סתם מותח ומרוח), כדאי גם לסכם עם הרב על השעה המדויקת בה אתם רוצים להתחיל וגם להודיע לכל ה"חשובים" שאתם רוצים שיהיו בחופה, להגיע בזמן. אנחנו רצינו להתחיל בשעה 19:00 בדיוק את החופה, גם כי רצינו לפני השקיעה וגם כי הרב שרצינו, היה צריך לרוץ לחתונה נוספת, והתחייבנו בפניו שנתחיל בזמן. אצלנו במשפחות, וגם באופן כללי במגזר הדתי, כמעט אף פעם לא מתחילים חופה בזמן, ולכן התקשרנו לכל מי שהיה לנו חשוב שיהיה בחופה (דודים , דודות, חברים קרובים ועוד) וגם לכל מי שהתקשר לאשר את ההזמנה, והודענו שהחופה תהיה בדיוק בזמן. עדיין, היו אנשים שחשבו ש"נו, הם סתם אומרים, כולם אומרים את זה" בשעה 19:04 דקות התחילה החופה, אני חושבת שרוב האנשים הגיעו, לפחות כל אלו שאי אפשר היה להתחיל בלעדיהם. לי זה היה נהדר, גם בגלל שלא ראיתי את משה כל השבוע שקדם, והידיעה שהוא מסתובב שם בצד השני של האולם, בלי שאני יכולה לראות אותו, די שיגעה אותי. וחוץ מזה, הרווחנו שקיעה מדהימה מול החופה, כולם ראו בדיוק מה היה בחופה, היה אור של לפני שקיעה, בקיצור יותר משווה. רק לדאוג שמי שאת באמת רוצה שיהיה שם (חוץ מהחתן כמובן) יהיה.

*שיר

New member
תודה בנות, אנחנו באמת נודיע לכולם

שיעמדו בזמנים. אני מקווה שבאמת יתחשבו בנו
ויש לי גם סיפור אופטימי: אחות של חברים שלנו התחתנה ביום חמישי בפלמחים. היה לה נורא חשוב שהחופה תהיה בשקיעה ולכן היא ביקשה מכולם לבוא עד שבע. כולנו אמרנו שאין סיכוי שהאורחים יגיעו ביום חמישי (!) לפלמחים בזמן. ו- הפלא ופלא! כולנו אכלנו את הכובע!! כמעט כל האורחים הגעיו בזמן והחופה נערכה בדיוק בשקיעה!!!
אז כשרוצים, אפשר...

אוי, עכשיו אני באמת לא יודעת מה ../images/Emo4.gif

לעשות... לנו המליצו בגן לעשות את קבלת הפנים ב19:00 כי זה כבר אחרי שהחליפו לשעון חורף וכבר מאוד חשוך. והסבירו לנו שאנשים יוצאים מהבית כי חשוך... לא כי הגיעה השעה... אנחנו רוצים מחר להדפיס את ההזמנות- מה עושים????????????????

לא מבינה כל כך מה הקשר לחשוך...

בכל אופן החופה הרי בחושך, בערב. ההבדל בין 19:00 ל - 19:30 לא משמעותי מבחינת חשיכה, לדעתי לפחות. מה עושים אלא שמתחתנים בחורף, מזמינים ל - 17:00?? לדעתי לא רלוונטי. דרך אגב, מתי מתחלף השעון לשעון חורף?

ליעל של צביקה- תאמיני לי, שגם לי

אין מושג מה הקשר. אבל ליאת מ"ירוק על המים" אמרה שמנסיון של המקום אחרי שמתחלף שעון חורף רצוי להקדים את הכל. היא טוענת שמבחינה פסיכולוגית כשאנשים רואים שחשוך אז זה הזמן לצאת לדרך. נשמע לי קצת תמוהה. אני כמו שאר ידידיי נוהגת להתייעץ עם השעון
דרך אגב, שימו לב שכבר היום מחשיך יותר מוקדם מלפני שבוע, אתמול נסעתי לי במכונית בשש וחצי בערב והיה נראה הרבה יותר מאוחר... מה יהיה כשיזיזו את השעון? דרך אגב-הזזת השעון זו עוד נטייה של הדתיים לסחוט אותנו ולמנוע מהמשק לעבוד בצורה חסכונית יותר והכל למה? כדי שלא יקומו בחושך להתפלל... (סליחה אם אני פוגעת במישהו- אבל זו עובדה)

אני מסכימה איתך בכל מילה.

גם אני נוהגת לבדוק מה השעה לפי השעון ולא ע"פ השמש.... מעולם לא שמעתי על כזה מין מינהג - להקדים חתונות בחורף. מישהו היה בחתונה בחורף שהתחילה ב - 18:00? נראה לי מוזר. בכל אופן, בשבילינו זה מאוחר מידי, כי ההזמנות כבר מודפסות, ורובן כבר חולקו. בגן האמנים לא העלו את הנושא בכלל. נשמע לי מוזר ומעניין...

oc101

New member
מחזקת את דבריך

בחורף לא מסיימים לעבוד מוקדם כי חשוך בחוץ!!!! hatzehira

שרונס

New member
גם לנו המליצו כך ולכן כתבנו בהזמנות

שקבלת הפנים ב-18:30 והחופה ב-19:30. במילא אנחנו העדפנו לעשות את זה כמה שיותר מוקדם מאחר ובאולם מותר שתהיה מוסיקה עד 01:00 בבוקר וגם בגלל שחשבנו שיותר מאוחר כבר כולם יהיו מאוד עייפים (כולל אנחנו). שיקול נוסף שנכנס לתמונה הוא שבערך חצי מהאורחים שלנו מחו"ל ושם לא נהוג להתחיל חתונה כל כך מאוחר ולגמור אותה באמצע הלילה. אז העדפנו שכולם יגיעו מוקדם ורגועים וישבו להם בנחת ויהנו מהחתונה ולא יתחילו לפהק כבר באמצע החתונה. אל תשכחי שאחרי שמחליפים לשעון חורף יש בערך שלוש שעות של חושך אם מתחילים את החופה רק ב20:30 או 21:00 ואנשים נהיים עייפים לפי מתי שיורד הלילה. שרון.

tamar111

New member
אנחנו כותבים קבלת פנים ב19:00

וחופה ב19:30 החתונהב 16/10 והמליצו לנן להקדים בגלל שעון חורף.

למעלה