לו"ז מוקדמות התעמלות אמנותית – מתי ישראל?

trilliane

Well-known member
מנהל
לו"ז מוקדמות התעמלות אמנותית – מתי ישראל?

חמישי
14:00 מוקדמות קרב רב אישי 1
15:18 מוקדמות קרב רב אישי 2
16:50 מוקדמות קבוצתיות 1

שישי
14:00 מוקדמות קרב רב אישי 3
15:18 מוקדמות קרב רב אישי 4
16:50 מוקדמות קבוצתיות 2

האם אלה קבוצות נפרדות או שכל אחד מארבעת הסיבובים באישי ומשני הסיבובים בקבוצתי הוא פשוט במכשיר אחר? (מה שאומר שאז ישראל תהיה בכולם, למעשה).

ואם המוקדמות הקבוצתיות מתחילות ב-16:50 מתי הן צפויות להסתיים, פחות או יותר?

SILIVAS

New member
בידיעות אחרונות כתוב

שנטע ריבקין תתחרה היום בשעה 14:00 בשני מכשירים
ומחר בעוד שני מכשירים
לגבי הקבוצות אני לא יודעת אבל אני מנחת שגם הן יתחרו בשני ימים
מאחלת לנטע הצלחה, היא מתעמלת אומנותית שאני אשכרה אוהבת

trilliane

Well-known member
מנהל
ריבקין 23 בסבב (מתוך 24) כרגע סיימה מס' 11

אהבתי מאוד את הביגוד של האוסטרית, מן סגנון אוסטרי מסורתי, לא בגד גוף מקושקש רגיל.

להפתעתי ג'קי עדיין מפרשן...
אבל אין לו הרבה מה לתרום. מצד שני זה ה-תחום של מירי אז היא לא כ"כ צריכה אותו.

trilliane

Well-known member
מנהל
כרגע סיימה את תרגיל החישוק, המכשיר החזק שלה

והיא בינתיים שביעית במכשיר שזה לא רע.

אני הבנתי שאין באולימפיאדה קרב מכשירים בודדים

לפי מה שקראתי באולימפיאדה אין מדליות על כל מכשיר, אלא רק על קרב-רב ועל קבוצתי.
מדליות על מכשירים בודדים יש רק באליפויות אירופה ועולם.

פרשנות

ג'קי פירשן גם את תחרויות הטרמפולינה.
הייתי בטוחה שהוא יפרשן גם קפיצה למים, אבל לזה הביאו את גרטל... איזה צחוקים היו...

מירי נבו- הייתה מתעמלת בהתעמלות אומנותית בילדותה, עד גיל 13 בערך. מפה ועד להגיד שזה ה-תחום שלה הדרך עוד רחוקה, לא? אני הייתי שמחה אם בנוסף למירי נבו (שהיא נחמדה מאוד בעיניי) תהיה גם פרשנית שמבינה בשיפוט, באימון ובאקטואליה של הענף.

trilliane

Well-known member
מנהל
מבין כל התחומים זה ה-תחום שלה, כן

היא עסקה בו בעצמה, היא מתעניינת, היא עוקבת, היא משדרת... אני בטוחה שיש גם מומחים גדולים ממנה, אבל אני עומדת מאחורי מה שכתבתי. הייתי שמחה שהיו מחליפים את ג'קי בפרשן מהתחום, אבל אני מניחה שאלה בעיות תקציב...

טוב, אז שתסביר קצת

ראיתי עכשיו את התרגיל של המתעמלת המצרייה, שאמרו שהיא באה על "כרטיס חופשי", זה אומר שהיא בכלל לא עברה את הקריטריון הבינ"ל לאולימפיאדה, כלומר שהיא ממש בינונית ומטה, אבל התרגיל שלה לא נראה לי שונה מהתרגיל של שאר המתעמלות.
גם לפי הציון היא קיבלה ציון נמוך, ואמרו שדרגת הקושי הייתה נמוכה, אבל זה ממש נראה לי כמו תרגיל רגיל כמו של כולן. היה נחמד אם מירי הייתה מסבירה יותר מה רואים.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא מסבירה קצת...
אני צופה כבר שעתיים

והיא בהחלט מסבירה קצת בסופי תרגילים – על עבודה לא מדויקת בידיים וברגליים, על הבאה של המכשיר לא לקצה, על עבודה לא נכונה עם מכשיר, על איבוד מכשיר וכו'.

נעממהה

New member
מה שאני שמעתי היה

"היא והכדור ממש כמו אחד!! אי אפשר להפריד ביניהם" ועוד כאלה תיאורים מעצבנים משהו.

היא כן מסבירה קצת, כמו שאמרת, אבל ממש לא נותנת את הכלים בשביל להצליח להבדיל אפילו בקצת בין תרגיל טוב לפחות טוב.
ראיתי את הרוב המוחלט של התרגילים, עם הפרשנות, ואני אבודה בדיוק כמו שהייתי לפני כן.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יכולה להגיד לך שאני מסוגלת להבחין בעין

כי זה משהו אחר; אבל אחרי ארבע שעות צפייה בהחלט הבנתי יותר על מה השופטות מסתכלות. היא אמרה הרבה יותר מאמירות כמו זו שהזכרת.

ממש לא נכון

מירי ואני התעמלנו יחד בהפועל פ"ת אומנותית במשך שנים. הקבוצה שלנו הייתה אלופת ישראל במשך 4 שנים רצופות. מירי התעמלה במסלול מקצועי ורציני עד סוף כיתה יב! הייתה אחת מהמתעמלות החזקות ביותר בארץ נכון לאז. עברנו יחד קורס הדרכה והדרכנו את הדור הצעיר במסלול התחרותי. מירי מבינה מצוין באימון ובחוקה. אגב, הייתה חברתי הקרובה ביותר בקבוצה ומחוץ לאולם-עד היום אנחנו חברות קרובות. הקפידו על מתן עובדות מדויקות זה לגמרי לא יזיק

מירי

ממש לא נעים לי כל הקטע הזה, שיוצא כאילו אני יוצאת נגד מירי נבו, גם כאן וגם בשרשור הקודם.
מירי שדרנית ספורט שמאוד אהודה עליי, אולי האהודה ביותר שלי. אני חוזרת על מה שכתבתי בהקשר אחר, שיש לה קול מאוד נעים, שפה יפה, רצינות והתעניינות בספורט בכלל ובהתעמלות בפרט. אני שמחה ששלחו אותה ללונדון לשדר לנו את האולימפיאדה (לשדר, לא לפרשן).
בתואר "אלופת ישראל" יש משהו שמפריע לי כל הזמן, גם בהתעמלות מכשירים: זה שיש יותר מידי "אלופות ישראל" בכל שנה, כאשר מתעמלות שזוכות באליפות ישראל לדרגה מסוימת, או למכשיר מסוים, או במסלול מסוים קוראים להן אלופות ישראל. ובכן, אלופת ישראל יש אחת, והיא זאת שזכתה באליפות ישראל בקרב-רב במסלול התחרותי. אז על אותו משקל, כשאנשים עושים ממירי נבו "אלופת ישראל" בעוד היא לא זכתה בתואר הזה, אלא זכתה בו בתור אלופת ישראל לקבוצתי, או אלופת ישראל לדרגה מסוימת.
לגבי הידע שלה באימון ובחוקה, זה שהיא עשתה קורס מדריכות זה מאוד נחמד, אבל זה עדין לא מעניק לה ידע מספיק רחב באימון ובשיפוט, בטח שלא אקטואלי. ואם בכל זאת היא רכשה את הידע הרלבנטי איכשהו, לדאבוני היא לא מביאה אותו לשידור ולא חולקת אותו עם הצופים. היה לנו על כך שרשור גדול, את מוזמנת לעיין בו.
ושוב אבהיר שזה לא גורע מהחנניות, מהאינטיליגנטיות והקסם שלה...

נועה, אני מתייחסת רק לעובדות היבשות

ואין לי ענין במידת האהבה שלכן אליה
אז תרגישו נוח. כתבת שהיא התעמלה עד גיל 13- וזה לא נכון. ניתן היה להבין ממה שכתבת שהיא התעמלה בצורה די חובבנית- וזו טעות נוספת. התואר "אלופת ישראל" שייך לה גם אם הוא נרכש בתחרות קבוצתית! לגיטימי לחלוטין להציג אותה ככזו. סוג הקורס אותו עברה-לא מעיד על ההבנה שלה. הידע שלה הוא עצום והוא נובע בעיקר מהעובדה שהיא עסקה בתחום בצורה מקצועית ורצינית במשך שנים. בקיצור, חשוב לדעת שמירי שדרנית מאד רצינית מוערכת ואינטילגנטית שעושה שעורי בית. כיוון שפער הגילאים ביננו הוא גדול וסביר להניח שכשהתעמלנו רובכן עוד לא הייתן בין החיים
אספר לך שבתקופתנו לא היו כל כך הרבה "אלופות ישראל" ולא היה כזה שימוש נזיל בתואר. את השרשורים אין לי זמן לקרוא- אני מבקרת כאן אחת לכמה חודשים לביקור קצר מוסרת לכן ד"ש....ורצה הלאה.
סוף שבוע נעים והכי חשוב הצלחה למתעמלות שלנו שעלו לגמר!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דווקא חושבת שהיא כן חולקת אותו עם הצופים

ובמהלך השידור ביומיים האחרונים למדתי לא מעט (וגם בשידורים בהתעמלות מכשירים, שם בעיקר מג'קי). נכון שהם לפעמים מתבלבלים (וחלק מהפעמים תופסים את עצמם או אחד את השני ומתקנים) ולפעמים הם טועים, אבל הם בני אדם. גם ביורוספורט משדרים בני אדם, ולמי שטען ששם הם מקצוענים, אז הנה, היום לאורך כל התחרות האישית הם התעקשו ש-12 מתעמלות עולות לגמר וחזרו על כך שוב ושוב (וזו לא טעות קטנה, זו טעות מהותית!) בשעה שמירי כמובן דיברה על 10 בלבד (מה שבלבל לא מעט אנשים בפורום השכן). בסוף כנראה העירו להם והם תיקנו והתנצלו (כך שמעתי; צפיתי בערוץ 1).

יתרון לרגליים ארוכות

ג'קי אמר עכשיו: "למתעמלות עם רגליים ארוכות יש יתרון עצום במידה והן בריאות", למה הוא התכוון? מה הקשר במידה והן בריאות? יש תופעה של מתעמלות בעלות רגליים ארוכות שהן חולות?

trilliane

Well-known member
מנהל
פרופורציות חריגות יכולות להוביל לבעיות בריאות

בשחייה למשל דיברו על ספורטאים שיש להם מוטת זרועות ארוכה יותר מהרגיל. אז אם אתה אנומליה גנטית ואתה בריא וזה נותן לך יתרון בענף ספורט מסוים – סבבה; אם זה דופק אותך במקומות אחרים (יוצר בעיות אורתופדיות למשל) אז פחות...

אמא לה3

New member
כן, נועה, יש תופעה

קוראים לזה...הצטננות, מתעמלות עם רגלים ארוכות מצוננות הן..לא בריאות.
אי אפשר להתייחס לזה אחרת..סליחה

למעלה