לו ידעו שירי מלחמה...........

amore

New member
לו ידעו שירי מלחמה...........

לו ידעו שירי מלחמה / א.ב. הלום קרב לו ידעו שירי מלחמה את עוצמת הכח בהן גלומה לו ידעו שירי מלחמה את עוצמת הכאב בהן ספוגה. לו ידעו שירי מלחמה את הרגש והרטט בהן שרויה לו ידעו שירי מלחמה מה רב היגון והעצב בימי הקרבה לו ידעו שירי מלחמה את גודל הפחד בעת רגיעה לו ידעו שירי מלחמה לראות ולגעת בנפש כואבה לו ידעו שירי מלחמה לחוש את המלח מעיני שדמעה לו ידעו שירי מלחמה לשמוע את ליבי הבוכה בהמיה כי אז, כן אז נוכל לראות נוכל לשמוע את אותם שירי מלחמה חוזרים אלינו במחילה.

שמת לב, amore שפעם

היו המון שירי מלחמה? זוכרת כילדה קטנה את המוסף שהיה לעיתון, עם כל השירים של מלחמת ששת הימים. הרבה שירים המציאו אז. רומנטיקה על שארם א שייך, הומור של באנו למילואים ונאצר שמחכה לרבין, או מארשים צבאיים של מיצרי טיראן. היה איזה צנחן אחד שהעז לכתוב גירסה משלו על ירושליים של זהב. קרא לשיר ירושליים של ברזל. ושל עופרת ושל דם.. נדמה לי שהחרימו את השיר הזה לאיזה תקופה. מאיר אריאל קראו לו. במלחמת יום כיפור כבר לא שרו שירים כאלה. ואם כן אז חייל שאמר אל תבכי לי ילדה כי אני חייל. וגם זה הולחן כשיר לזכר... או אני מבטיח לך ילדה שזו תהיה המלחמה האחרונה. במלחמה על לבנון כבר לא שרו. שתי אצבעות מצידון הוא שיר של חייל מתגעגע. לא מכירה אף שיר על האינתיפאדה. לא הראשונה ולא השניה. בין לבין היה שיר של הילדים שנולדו ב-73. שעדיין מחכים שיקיימו הבטחות. זה לא שיפה ירקוני הצטרדה. פשוט אין יותר שירים כאלה שלא יחזרו אליך למחילות ולכפרות. פשוט שלא יהיו

amore

New member
הבעיה היא שיר אחד שנאסר להשמעה

והוא נקרא "בלדה לחובש"שמהדהד לי כל הזמן בראש ואני לא יכול לסלק אותו.שיר אחד...........

למה נאסר להשמעה amore?

לא זכה אז מקום ראשון בפסטיבל הזמר? ו.. כן. שיר שתמיד משיך להדהד. אתה היית חובש amore?

amore

New member
אכן כן

במלחמת יום הכיפורים שימשתי כחובש בתאג"ד הקדמי בבלוזה.

חושבת שלא יכולה לתפוס

מה ראית ומה חווית. סוג הדברים שרק מי שהיה שם מבין... ואני מכירה רק את הסיפורים מהעיתון ומהטלוויזיה. אבל תודה שאפשרת קצת יותר להבין את התמונה הכללית. צריך חוזק בלתי רגיל כדי להתמודד עם מה שאתה חווה בסיוטים. ולהמשיך... ובקשר לשיר. חושבת שבגלל שהוא כל כך חזק ועצוב, משמיעים אותו ברדיו רק בימי האבל והזיכרון. זה שיר קשה, כואב, צועק. לא קל לחיות כשהוא מהדהד לך כל הזמן בראש.

ומי היה מאמין שאת הלחן הזה כתב

דווקא אפי נצר... כי על המילים אפשר להאמין הכל: של דן אלמגור. ככה זה היה פעם, עם שירי הפסטיבלים. זיווגים אד-הוק במבצע: שני לחנים במחיר אחד.

amore

New member
בשיר נער מלאך........

באה לידי ביטוי חלק מהארועים שעברו עלי במלחמה הנוראה ההיא.כדי לקרוא טוב בין השורות.

קראתי amore, ביום שהבאת אותו לכאן

וכבר אז חשבתי שזה מה שעשית. גם השיר על הרופא שנשאר לשכב. פשוט החריד אותי הצחוק ששמעת וההפוך על הפוך של המלאכים. וסדרי העולם שקשה לך להבין. לשם התחברתי מתוך הכאבים הפרטיים שלי של פעם. ושתקתי איתך. בפינת הזיכרון הפרטית. אחר כך יצאתי חזרה כי גם אני מאלה שנשארים לעמוד. כמוך. ועכשיו בכלל רוצה לעוף. אחת שמפסיקה לפחד מהזכרונות וזה לא חוכמה זה לא בלוזה. מקווה שיום אחד גם אתה...

אחת מהאמצע...הרגישות שלך

זה משהו שאני מתפעמת כל פעם מחדש. amore כעת מובן לי מאיזה מקום אתה כותב את כל אותם הדברים. חיבוק.

בלדה לחובש

אצלי הוא לא אסור להשמעה בלדה לחובש השיר הראשונ שהורדתי למחשב שלי ואחריו "הרעות" ועוד ועוד אחרימ הילי שהכירה את בלוזה שולחת לכ צלילי מנגינות לחג נעימ ה

מיכל@בר

New member
כמה מוזר...

שיר ומלחמה. איך זה הולך ביחד? וזה הולך וזה מושר וזה מולחן ושירונים, ושירה בציבור, ויפה ירקוני ושושנה דמארי... ואחרי שקראתי את דבריך, amore, הבנתי פתאום ששרים שלא תמיד מבינים מה שרים למה בעצם שרים.. אתה פותח בכל פעם מחדש איזה צוהר לעולם שחשבתי שהוא מובן מאליו, ולא כך... ומודה לך שכך.

למעלה