לזכור בעזרת המתכות במוחנו

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לזכור בעזרת המתכות במוחנו

הזיכרון שלנו הוא היכולת לאחסן מידע אשר מגיע אלינו דרך החושים לטווח הקצר או הארוך ולשלוף אותו כשצריך. עד היום התיאוריה סברה שהזיכרון נמצא בתאי העצב, אך לא הסבירה כיצד עובד הזיכרון ברמה העמוקה יותר, משמע ברמה המולקולרית.
מחקר חדש שנעשה באוניברסיטה העברית בשילוב עם חברת MX Biotech
ושנרשם עליו פטנט מתאר מודל חדש אשר טוען שהמתכות, אשר נמצאות במוחנו בתווך הבין עצבי (משמע באיזורים שבין תאי העצב), הם אלו אשר מהוות את אבני הבניין של הזיכרון שלנו. זו גם הסיבה שמחקרים רבים מוכיחים שעודף או חוסר מתכות במוח משבש את יכולת הזיכרון.
לפי מודל זה, האינטראקציה של התווך הבין-תאי ו-15 המתכות בתוכו עם תאי העצב היא זו שמאפשרת את הזיכרון. מתכות כמו אשלגן או נתרן יוצרות מבנים לא יציבים אשר מהווים את הזיכרון לטווח קצר, בעוד מתכות כמו אבץ ונחושת יוצרים מבנים יציבים יותר אשר משמשים כזיכרון לטווח ארוך.
הבנת המודל ויישומו יכולה ליצור קבוצת תרופות חדשה למחלות אשר מערבות פגיעה בזיכרון של האדם כמו מחלת האלצהיימר.

קישור לידיעה

קצת על הברזל בגוף האדם

sivan120

New member
מחקר מעניין שמעלה את השאלה המחקרית...

האם חולי אלצהיימר סובלים מחוסר מתכות במוחם, זאת אומרת
האם לחולי אלצהיימר משפחתי או מאוחר יש אנמיה או נטייה גנטית לאנמיה.

sivan120

New member
אני אסביר...

חוסר מתכות בתווך הבין מוחי מוביל לבעיות זיכרון (זו בערך אחת המסקנות של המחקר).
אנמיה היא תוצאה של חוסר בהמוגלובין, ברזל, בדם ואם חסר בדם אז חסר גם במוח-
בגלל זה נראה לי שיהיה מעניין לערוך מחקר לגבי כמה חולי אלצהיימר יש שסובלים מאנמיה...

Gidi Shemer

New member
עכשיו הבנתי

אז שתי נקודות אנמיה קשורה כמובן לברזל כפי שציינת ולא לאחת המתכות עליהן מדובר בהקשר לתקשורת הבין עצבית, אבל אגירה של ברזל (ספציפית ב substantia nigra) ולא חסר ברזל מקושרת לאלצהיימר.

הנקודה השנייה היא שגם במצבים אנמיים רכוזי הברזל במוח לא נפגעים.

sivan120

New member
בסדר, עדיין אפשר לבדוק...

1) האם אצל חולי אלצהיימר קיים דילול במתכות הללו במוח, דילול שנגרם גם בעקבות
סיבות גנטיות (בעיקר באלצהיימר הספורדי, המשפחתי).

2) אתה יכול לתת קישורים למאמרים שמשלבים מחקרים על אלצהיימר ועל
נטייה של אגירת ברזל.

Gidi Shemer

New member
לבדוק תמיד טוב

פשוט האנמיה והברזל נראו לי קצת מחוץ לקונטקסט, אבל כמובן שכל דבר שווה בדיקה.

פה יש review לא רע

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15496864

uzi2

Active member
רישום פטנט על מודל של איך הדברים עובדים??????

פטנט לא ניתן לרשום על תגלית או על תובנה, אלא רק על המצאה. (גם אם היא זניחה).
נראה לי שיש טעות בכתבה (אפילו שיצאה מהאוניברסיטה העברית) לגבי מהות הפטנט. פטנט על מודל שמסביר איך דברים עובדים במוח, אפילו משרד הפטנטים האמריקאי שידוע בגישתו הליברלית בכל מה שקשור למה פטנטבילי, לא נראה לי שרשם. כנראה הפטנט הוא על יישום של התובנה ולזה משרד הפטנטים האמריקאי מסוגל (גם אם היישום הוא טריויאלי וצריך להתאמץ כדי לראות המצאתיות בו).

zlp

New member
אם אפשר לרשום פטנט על גנים

שום דבר כבר לא מפתיע...

למעלה