לזכור בעצמך

דיש

New member
לזכור בעצמך

הסיפור הראשון שלי לשיפוטכם. צף בתוך שמנים ריחניים, חש דביר את האורות שוטפים תחת אצבעותיו. ניצוצות נדלקים וכבים, או מותירים שובל סלילוני. בתנועה קלה של ראשו הסיט את תשומת ליבו לצביר אורות מסתחרר. הוא הושיט את ידו אליו, רומז לו. הצביר הלך וגדל. פרטים החלו להתגלות בתוכו. גולות צבעוניות וכדורי אש. דביר הצביע על אחד מהם. גולה בצבעי ערפל סגול וורוד. היא גדלה על ידו עד שהגיעה לגודל ראש אדם. דביר מתח את אצבעותיו. התיאום היה חייב להיות מושלם. הוא חיכה בסבלנות עד שהאות דגדג בצלעותיו ואז התרכז במטרה. אצבעו חדרה מבעד לערפל עד שנגעה בנקודה שחורה. הוא חש את הדקירה. ה'אוריון' נחתה. עתה נותר רק לחכות. אם יאות נור לבוא ואם לא, אין לו כל שליטה כאן. הזמן תקתק במוחו, נחתך לרגעים קצובים, מונוטוניים, מסונכנים לחלוטין עם זמן הספינה. לראשונה מזה זמן רב חש חוסר נוחות מכך. הוא החליט למתוח אותו קצת, והרגעים הפכו נינוחים יותר. הוא ניסה שלא לחשוב על הראשית, אבל ככל שניסה, כך חדרו הזיכרונות יותר מבעד למסך. הזכרון החד שלו, מתוגבר בכח הספינה, לא אפשר לו להתחמק. המראות הראשונים אפפו אותו ועצמת הרגשות גרמה לו להשתנק. הוא עיבה את המסך והרגשות שככו. עתה יכול היה להתבונן בהם. האור הראשון עת הגיחו מן הרחם, הפנים המחייכות שהביטו בו, והאימה כשהביטו באחר. הצווחה החנוקה. החיבוק, מגע הפיטמה ומתק החלב השופע. תחושת הדשא מתחת לברכיים השרוטות במשחק כדורגל. הריח המשכר של הבושם שלה. תחושת הריח עצרה את שטף הזכרונות בפתאומיות. הוא חש את בטנו מתכווצת. זכרונות ריח היו הגרועים ביותר. נור מאחר. אם יבוא בכלל. דביר מצא את עצמו מתנועע בחוסר סבלנות. הוא גיחך לעצמו על חולשה זו, תזכורת לאנושיות. הגיחוך היה תוצאה של עבודה קשה. שנים כה רבות של פסיכותרפיה עם מחשב הספינה. שנים שכל התקדמות נמדדה בסיוטי חלומות, כל תובנה גרמה לכאב להתעצם. בכל זאת, לא ויתר. דביר ידע שהכניעה תוביל אותו לאדישות שסופה התאבנות ומוות. כניעה היא הדבר היחיד שיכול להרוג אותו. הספינה הגנה על גופו, מחשב הספינה על מוחו, אך רק הוא יכול היה להגן על נשמתו. אש וגופרית, אש וגופרית, הריחות האיומים, ריחות של דמיון. רק הגהנום היה מקום מתאים למפלצות. הוא זכר את קולה של אימו. את הצווחה. את הנפילה שנבלמה במזרון הרך. אם נור לא יבוא הוא...... מה? הוא לא ידע. חוסר הידיעה היה מוזר ומענג. עכשיו לא היה לו דבר לעשות חוץ מלזכור. הזכרונות באו בצרורות, חלקם חולפים במהרה, חלקם נשארים מעט, חיים שלמים פרוטים לרגעים ורגשות. חיים של מעש, של לימודים, אהבות, כאב. חיים גנובים. והפעם הראשונה, כשהבין. כשהספינה גרמה לו להבין. שכל העושר הזה אינו שלו. להיות מפלצת. לדעת שאמא שלך נמלאה בעתה ובחילה כשראתה אותך, עד כדי כך, שהפילה אותך מידיה. לגעת שכל זכרון מרגע זה, כל רגש, כל חוויה, שייכים למישהו אחר. זכרונות שחלחלו דרך התפר הדק שבין אחים תאומים. לרצות עכשיו, שחייך יתחילו. סוף סוף, לזכור בעצמך.

Yuli Gama

New member
לא מובן

קראתי את הסיפור פעם ראשונה הקריאה זורמת, המשפטים חלקים ומסודרים, הבאיה היא שאין לי ממש מושג למה הם התכוונו. מקריאה ראשונה יצאתי אם הרגשה שאהבתי את הסיפור, אבל אין לי שמץ של מושגכ למה. אז קראתי אותו פעם שניה הכתיבה טובה, נוח וקל לקרוא אבל עדיין לא הבנתי כמעט כלום, והפעם יצאתי אם הרגשה שלא אהבתי את הסיפור, ועדיין אין לי מושג למה. רואים שיש רעיון מעניין בפנים, אני חושבת שהצלחתי לתפוס כמה קצוות ממנו,( החיים השאולים בין התאומים? אדם-מעוות המטיס את הספינה?<-הבנתי נכון?) אבל הוא כו מוחבא, וכו קשה להגיע ולהבין למה התכוונת, שזה הורס את כל החוויה. אז מצד אחד, נורא מבולבל ולא מובן, מצד שני קראתי פעמיים וכנרא שאני אקרא, וברצון, גם פעם שלישית. בקיצור, אני אהבתי, אבל ממש כדאי לעשות את הסיפור טיפה יותר ברור.

Rivendell

New member
מסכימה עם יולי ועם בוג'י

(אני רכיכה חסרת אופי
). חלק מהתיאורים לא היו ברורים לי מבחינת השפה - היו שם דברים קצת לא הגיוניים... זה למשל: "חש דביר את האורות שוטפים תחת אצבעותיו". איך מרגישים אורות? ואיך אורות שוטפים? לא הבנתי את זה. אם את רוצה תיאורים ציוריים, תוודאי שאלו ציורים לא אבסטרקטיים
השפה היתה בסדר מעבר לנקודות האלה. הבעיה העיקרית היתה שבאמת הפואנטה לא לחלוטין ברורה. אם הבנתי נכון, עשית משהו מאוד דומה למה שאן מק'קפרי עשתה ב The ship who sang - תינוק מעוות שהמוח שלו מניע ספינת חלל.. ורק הוספת לו אח תאום? אבל זה ממש ניחוש פראי. אם תסבירי מה היתה הכוונה, אני אוכל יותר לעזור לך למקד ולהבהיר את זה. אבל כלכבוד על האומץ
אני אשמח לראות עוד.

דיש

New member
הבהרות

נכון, זהו אדם מעוות המשיט ספינה. כאן נגמר הדמיון לגבי לסיפור הנפלא ההוא. הדגש שלי הוא על דליפת הזיכרון והנסיון הנואש של דביר להשיג מידה של שפיות וחיים משלו. ד"א- האורות תחת אצבעותיו נובעים מהיותו עיוור. וזה באמת לא היה ברור מספיק בטקסט.

הייזל

New member
אני מבינה מאיפה הגעת

ל"ספינה המזמרת" אבל האמת? לי זה הזכיר יותר את מייפלאואר ואפילו קצת את "מחכים לגודו". מאיפה הגעתן למסקנה שזה אחיו התאום, נור אני מתכוונת?

Yuli Gama

New member
מהשורות:

"זכרונות שחלחלו דרך התפר הדק שבין אחים תאומים" ומהחלק שמתואר שהם נולדו ביחד :)

דיש

New member
לא מובן, מה? ../images/Emo3.gif

אני אוהבת לתת לקורא מספיק רמזים כדי לנחש בעצמו, כדי שתהיה לו תחושת הגילוי. כל עוד הקריאה קולחת ומפתה להמשיך. בואו נראה מה יכולות להיות התהיות שמתעוררות מהסיפור- מיהו הדובר? איפה הוא נמצא? ומה תפקידו שם? איך, פחות או יותר, הוא נראה? מה מצבו המשפחתי? יתכן אפילו ניחוש מלומד מיהו נור. נראה לי שקריאה זהירה בטקסט דווקא כן תענה על כל השאלות. אבל אלו רק תרוצים אם אתם מרגישים שהסיפור לא מובן. אז איך אתם הייתם הופכים אותו למובן יותר?

Yuli Gama

New member
אכן :)

על דביר פחות או יותר מובן הכל מעוות, דחוי, מנווט ספינת חלל, חיי לפי זיכרונות שמגיעים אליו מאחיו מה לא מובן : שהוא עיוור, האם הוא גוף חי, או מחובר לתוך מכונה כמו בספינה המזמרת (אגב, לי זה הזכיר יותר את שני האחים אשר ניגשים למבחן גילדת הנווטים בספר "בית אטרידיס". במיוחד החלק של הושטת האצבע ומגע במקום היעד) חסר חומר על נור. מה תפקידו? האם הוא על הספינה? האם הוא מודע לאחיו? למה דויר צריך שנור יגיע? את לא חיבת לספר. תשתלי רמז פו ושם. אני מאוד אהבתי את החוסר בהירות, כי היא לא מכבידה אצלך, אלה איך שהו אפילו תורמת להבנה. כאילו שזה העולם שאותו קולט דביר, לא ברור ולא מובן. אבל באמת צריך מעט יותר מידע , כי יש הרגשה של חורים בעלילה.

Rivendell

New member
מבינה מה את אומרת

אבל לטעמי, לפי מה שאת אומרת, לא נתת מספיק רמזים. אם לא הייתי קוראת את מק'קפרי ולא היתה נדלקת לי נורה מוכרת, ספק רב אם הייתי מבינה מזה משהו. תנסי להבהיר קצת יותר את העניין או לתת טיפה יותר רקע.

למעלה