לזכור ולא לשכוח

emmy5

New member
לזכור ולא לשכוח../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פגשתי אותו , בחור צעיר,חמוד ...אני צעירה ,עולה חדשה ..לא כל כך הבנתי כל מה שהוא אמר ..אמרו לי שהוא פליט שואה..ממשפחה גדולה מסלובקיה ..שאל אותי "את חושבת שרוצה להתחתן? לי אין זמן ולא כסף לבזבז סתם ...כל כך חמוד בן22..הוא חזר לבד מי אושביץ ופגש את אחיו הגדול, שברח לפרטיזנים וחזר עם הצבא הרוסית .....הורים וארבע אחים נספו באושביץ .נוסף דודים דודות בני דוגים בני דודות... עלה ארצה עם קבוצת נוער ..שלחו אותו לעטלית מחנה לקליטת עולים ...ראה גדר תייל,היה נפחד ,שוב מחנה אשמדה .. לא ספר לנו או יותר נכון לא שאלתי יותר מדי שאלות ,כדי לא להזכיר לו מה שהוא עבר .הוא אמר לי שרוצה ילדים ,הרבה ילדים מסביב לשולחן . כסף ועזרה לא היו לנו .. נולדו לנו שני ילדים ,נתנו להם שמות, של אמו ואביו .היה מאושר ...הבטחתי לו שהייה כמו אמא בישבילו ..אני חושבת שהצלחתי .גידלנו משפחה מאושרת ולא ספרתי להם כמה פעמים היה מתעורר בלילה מחלום ..ראיתי את האמא שלי , ראיתי את האחים שלי ... יותר לא סיפר .הילדים התחתנו נולדו נכדים ..מי היה מאושר ממנו ..נולד לנו נכד שישי ..הפתעה,הבן והנכדים חיברו יחדיו אות מכל שם של ארבע אחים שנספו באושביץ ונתנו לו שם "אוריאל"כמה שהוא שמח ...אני חושבת שהיה הכי מאושר באותו יום ....שנתיים אחרי זה ,ערב יום העצמאות.ביקש מהבן שלנו אם הוא לא יהיה ,להדליק נר לזכר ההורים והאחים שלו זאו ...ספור קטן וזה עשה אותי אולי מאושרת גם ... יש המשכיות..למשפחה שנספה בשואה ...רק אני מבקשת את הילדים ואת הנכדים לזכור ולא לשכוח לדורי דורות .

מנורה

New member
אמי יקירתי ריגשת אותי ../images/Emo7.gif

|הייתי שם לפני שנתיים ורק אחרי שדורכים על האדמה שם מבינים מדוע לעולם לא נשכח ולא נסלח

emmy5

New member
להיוולד להורים שעברו את השואה

אם לא תאכל - לא תגדל אף פעם להיוולד להורים שעברו את השואה - משמע: לאכול כדי לגדול , כדי להיות חזק. להיוולד להורים שעברו את השואה משמע : להיוולד עם קשר אל המוות , לעולם ללא סבים וסבתות , להיקרא בשם שונה מזה של אורי, מיכל, או תמר , להיות כבול ליד המושיטה אוכל לעיניים מחפשות ודואגות , לגדול וללמוד ששמך הוא לזכרו של סבא וסבתא , שמשפחתך מורכבת מאם, אב, אח ואחות וכמעט ללא דוד, דודה, בן-דוד ... להתבגר ולהבין - שרצף החיים של הוריך קטוע , מתחיל כמו בן אנוש : לידה, שואה, הפסקה, שתיקה, והלאה ... שענף משפחתך נגדע ושבעצם על מפתנך רובצת הרעה , ועליך ללמוד לקדמה : הנך הופך לבוגר ויודע - שהאימה הובילה לחרדה ולדאגה , לראיית חצי הכוס הריקה , שהנך הוכחה ניצחת כי יכולנו לה - ובכך כוחך . ושלעולם לעולם יהיו לך שאלות שעליהן לא תקבל תשובה. פנינה מן - אתר חגים

אמי, הסיפור המשפחתי שלכן מרגש../images/Emo23.gif

אוד מוצל שזכה להפריח יער שלם של עצים זקופים בארץ ישראל

yaely2

New member
מנהל
צברית שהוריה עלו לפני..ובכל זאת../images/Emo16.gif

שלום לכם, ערב ויום המלמדים אותנו שאם לא נדאג לעצמנו אף אחד לא ידאג לנו. לו הייתה אז מדינה זה לא היה קורה. אני זוכרת בתור חיילת המג"ד הירצה ביום השואה ואמר:"ריבונו של עולם, מישהו ראה פעם 6 מיליון גפרורים? אתם יכולים לתאר לעצמכם מה זה? ואני ניסיתי בבית לספור גפרורים ולנסות לאמוד כמות של 6 מיליון, בלתי אפשרי. השנה ראיתי בקישור של יום ההולדת שפזי הכניס לפורום כמה מיליוני דקות עברתי בחיים, תארו לכם שהרגו בכל דקה יהודי מאז שנולדתי ועד הגיעי הלום כמעט. כל דקה יהודי פחות, כל דקה יהודי פחות זה ממש מצמרר. ואנחנו עדיין פה, עם רוח איתנה, לולא אותה רוח לא היינו שורדים. ואמי על אותה רוח אני מדברת, על אדם שאיבד את כל משפחתו ועדיין מקווה ומאמין בחיי משפחה. אולי לא ממוקד אך זה יום קשה יעלי

offe

New member
לזכור ולא לשכוח ../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

אמי'לה, סיפור אחד מיני רבים על עצים שנגדעו ולא מן הטבע אלא בידיהם האכזריות של חיות אדם. אולם מתוך אותם גזעים,נבטו ענפים חדשים, צימחו עלים ירוקים על אפם וחמתם של הצוררים. הסיפור האישי שלך טומן בחובו הרבה צער, קשיים, אך מתוך כל זה בצבצה תקווה, אהבה, זוגיות תומכת, הנחת יסוד למשפחה ענפה ומאושרת. אמנם לא יום הולדתך היום, אך מאחלת לך שתחיי עד 120 עם הרבה נחת מצאצאייך. אגב, משפחתי הן מצד אבי והן מצד אמי לא חוותה את השואה עם הגרמנים, (אבא, אמא ואחות) של אבי הושמדו בידי הקוזקים ברוסיה. ואני כילדה קטנטונת באותה תקופה, קראתי כל ספר, ראיתי כל סרט, כל מה שקשור היה לשואה, בכיתי, הרגשתי זיקה כבת לעם היהודי. שלעולם, אבל לעולם, שום אדם בעולם, לא יחווה זוועה כזאת שוב. יהי זכרם ברוך. offe

pazi66

New member
יום השואה-פונאר

פונאר שקט שקט בני נחרישה כאן צומחים קברים השונאים אותם נטעו פה מעברים אל פונאר דרכים יובילו דרך אין לחזור לבלי שוב הלך לו אבא ובידו האור שקט בני לי מטמוני לי אל נבכה בכאב כי בין כה וכה בכיינו לא יבין אויב גם הים גבולות וחוף לו גם הקלס סיג וסוף לו ענותינו זו היא בלי גבולות היא בלי גבולות שקט שקט אל בסער מבואי הלב

pazi66

New member
נקמה מקיר תזעק

נקמה מקיר תזעק בת ישראל אני ושנות חיי עשרים. אוי, כמה יפה הוא העולם שמסביב! מדוע הולכים להשמידני בשעה שהכל בקרבי נכסף ומשתוקק לחיים? האם קרבו באמת רגעי חיי האחרונים? נקמה! יבוא וינקום את נקמתי כל מי שיקרא את בקשתי האחרונה! כתובת על קיר בבית כנסת שבעיר קובל בבית כנסת ישן שבעיר קובל נמצאה על אחד הקירות שלא ניזוקו בדליקה צוואתה של אשה יהודיה אל בעלה. וזו לשון הצוואה: ראובן אטלס, דע, כי כאן ניספו אשתך גינה ובנך אימוש. ילדנו מרר בבכי. הוא לא רצה למות. צא למלחמה ונקום את נקמת דם אשתך וילדך יחידך. אנו מתים על לא עוול בכפנו. גינה אטלס.

pazi66

New member
קדיש../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

קדיש העשן היוצא מן הכבשן כפוף ככל עשן לחוקים הפיזיים: החלקיקים מצטברים ומתפזרים לפי הרוח הנושב בהם. העליה היחידה לקברות תהיה, קורא יקר, להסתכל לעתים לשמי סער בעצבות. יתגדל. אושוויץ. ויתקדש. מיידאנק. שמיה רבא. טרבלינקה. אמן. בוכנוואלד. יתגדל. מאוטהאוזן. ויתקדש. בלזן. שמיה רבא. סוביבור. אמן. חלמנו. יתגדל. פונאריו. ויתקדש. טרזיינשטאדט. שמיה רבא. ווארשה. אמן. ווילנה. יתגדל סקארז'יסקו. ויתקדש. ברגן-בלזן. שמיה רבא. יאנוב. אמן. דורה. יתגדל. נויאנגאמה. ויתקדש. פוסטקוב. שמיה רבא. אמן. אנדרה שוורץ-בארט

pazi66

New member
שירים שכתבו בני נוער שביקרו בפולין

כשיגידו לי שואה "עכשיו כשיגידו לי "שואה כבר לא אצטרך להתאמץ לדמיין "עכשיו כשיגידו לי "שואה כבר לא אצטרך להפעיל ...את כל נימי הנפש כדי להרגיש "עכשיו כשיגידו לי "שואה אני אראה הכל בצבעים ניגר מתאי הזכרון האפורים "כי עכשיו כשיגידו לי "שואה אני אדע הכל, את כל הפרטים המצמררים ושוב ארגיש רחוקה כל כך קטנה עד כדי שגעון ושוב לא אבין בבית הקברות של ורשה בבית הקברות של ורשה מהלכות לילה לילה נשמות אבודות ביום הן קבורות מתחת לפני האדמה עטויות אדרת חומה אך בלילה הן קמות כל אותן הנשמות ובית הקברות של ורשה הומה מרחש .טפיפות רגלים זקנות וצעירות כן, בבית הקברות של ורשה נדלקים האורות ילדים מטפסים על העצים נערות סורקות שיערן גברים משוחחים שיחות-חולין בתולות חולמות על עתידן תלמידי חכמים מתנצחים בשאלות ותשובות אמהות מלטפות תינוקות ומביטות בהם בעיניים טובות ואפילו העצים העתיקים מתעוררים מתרדמתם מביטים לסביבותם ומחלצים ענפים אפילו הם בלילה שוכחים שהם זקנים ועייפים וכשהלכנו בבית הקברות של ורשה כולם ראו מצבות גדולות של אבן אפופות בהילה עמומה ורק אני ראיתי שם, מאחורי החומה האדומה, העתיקה ילד קטן שיושב על העץ וקהל שמביט בשתיקה "!והילד אומר: "זכרי אותנו ! והילד אמר: "אל תשכחי ..."שבבית הקברות של ורשה החיים נמשכים נעלים אבני-דרך נעלים הן אבני דרך הן מסמלות את דרכו של אדם כל התלאות והמכשולים שעבר בדרכו כל המקומות שאליהם הן נשאו אותו נעלים הן אבני דרך ופעמים הן נראות אביזר חסר ערך סתם נעלים עם או בלי שרוכים סתם נעלים אפופות אבק דרכים אבל היום, כשראיתי אותן, המון נעלים ,נעלים שחורות, נעלים עכורות ,אני ראיתי את אחי את אחי צועדים בדרך הייסורים .ובדרך פלא הם לא היו שחוחים .לא, הם לא היו בוכים ...הם צעדו בגאון יחפים ללא אותן נעלים ללא אותם כיסויים גשמיים נאלחים כי הם כבר לא היו בני אדם ...הם היו מלאכים בפולין התחבא אלוהים - בפולין התחבא אלוהים בכל פינה .בכיכרות, בחצרות, בין מגדלי האבן - בפולין ,יכולת למשש בו בתפארת לבנה ,ולדעת שהוא שם ולדעת שהוא איתך והוא קיים ,בין כתמי התכול תכול ,בתאי הגזים ,בין רמץ אחרון שדעך במשרפות ,בין מילות תפילה חרישית .הוא עמד וליטף אותך בידו הפלאית - בפולין התחבא אלוהים בכל פינה ,הוא נמצא שם תמיד ,הוא חייב להיות ולשמור על נשמות בניו התועות ,שלא ישכחו אותן ,שתמיד יזכרו וידעו שמדי שנה יבואו לשם ויגעו באבנים הבוכות, בטיח המתקלף ,וינצרו הכל הכל, עמוק בפנים ...בלב

חייםלוי

Member
מנהל
והנה שיר על פונאר. השיר מאת

שמערקע קצ'רגינסקי ושר סידור בלבסקי. תודה לבן אהרן על הבאת הלינק. פונאר

חייםלוי

Member
מנהל
והנה שיר על פונאר. השיר מאת

שמערקע קצ'רגינסקי ושר סידור בלבסקי. תודה לבן אהרן על הבאת הלינק. פונאר

maxima

New member
אמי התרגשתי מאד לקרוא../images/Emo16.gif

את סיפור חייך

נֵנָה

New member
ערב טוב לכם ידידים יקרים ../images/Emo24.gif

חזרתי מאוחר אחרי שביליתי כל היום מחוץ לבית. כולי נפעמת מהודעותיכם ומילותיכם המרגשות על יום השואה. ואני קטונתי, כי אין לי יותר מה להוסיף. נפעמתי במיוחד מסיפורך המרגש, אממי יקרה
זה נשמע כל כך מוכר וכל כך קרוב ... אמנם אני צברית דור שני בארץ, אבל גדלתי על סיפורי השואה כמו כולנו וקראתי ספרים רבים על השואה, החל מ"סיפורה של אנה פרנק" ועד "מאה ילדים שלי" ועוד ועוד סיפורים רבים שאין להם סוף... גם בעלי הוא ניצול שואה וממנו שמעתי סיפורים למכביר. גם הוא עלה לארץ אחרי השואה באניית מעפילים והוא והוריו נשלחו למחנה עתלית ולאט לאט החלו לפלס את דרכם בחוסר כל בנבכי החיים. דברים כאלה לא שוכחים לעולם. הכי מרגש היה, דוקא בפסח, כשרציתי לקנות לנכדתי ספםר במתנה ושאלתי אותה איזה ספר היא רוצה. והיא ענתה לי, סבתא, אני אוהבת לקרוא על השואה... כמובן שקניתי לה ספר שכתב סופר שהוא עצמו היה ילד ניצול שואה, איני זוכרת כרגע את שמו אך זכור לי שגם אני קראתי אותו בזמנו ... היום אחה"צ ביקרתי את קבר הורי במלאות 5 שנים לפטירתה של אמי. חשבתי עליה, על אבי ועל מזלם שהתמזל שלא סבלו את איימי השואה וברכתי את מזלי ששזכיתי להיוולד בארץ, חופשיה ומאושרת. אני אתכם כאן יושבת וזוכרת
יהי זכרם של הנספים ברוך

נֵנָה

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזיכרם ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

דקה דומיה מאת: חנה ניר לזכר חיוך תמים, שאל מול המות גוע לזכר עינים רכות, שכבו למראה הזוועה לזכר צמות עדינות, שגולחו ללא רחמים לזכר צוואר ענוג, שנכפך מאימת הדמים לזכר ידים חוורות, שלמדו לבקש מזון לזכר רגלים דקות, שקרסו תחתיהן מרזון לזכר הגוף הפעוט, שצומק וחלה ועונה לזכר הלב הקטן, שנחרד מעוצמת השנאה לזכר הדם הצעיר, הדם שהפקר היה לזכר ילדה יהודיה דקה דומיה

משהו שכתבתי לשואה,

נערה צעירה עם עניים דומעות על הבמה, עמדה לדקה דומיה,ודמעות ירדו על פנייה, ושאלה את כול מי שעמד שם מולה , מי נתן להם את הזכות לקחת את אמי ואבי ואחי, למשרפה ואותי להשאיר יתומה וקטנה, ועולם שמע ושתק כאילו כלום לא קרה, נכון אני כיום ילדה גדולה עם משפחה חדשה, ולילדי אני קוראת כמו אבא ואמא, יוסלא,רבקלה,ואברמי הקטן יושב פה בעריסה, וכך אני סוגרת את שרשרת שניקרעה, ושינסה מישהו אותה לפרק עוד פעם, מבטיח שלא יצליח כי היא חזקה ואיתנה , ולא התן שיגעו בה או יראו לה, ולך מדינתי הקטנה פה הגדל את ילדי בגאווה ולתפארת המדינה, כן אני היהודיה הקטנה שלקחתם את כול משפחתה למשרפה גדלה ופרחה ויש לה כיום משפחה חדשה אך לעולם לא תשכח את משפחתה הישנה שנפטרה במשרפה,ולא תתן לעולם לישכוח את מה שקרה,

למעלה