לזכור ולא לשכוח..

• פותח הנושא SNTQ
  • פורסם בתאריך

SNTQ

New member
לזכור ולא לשכוח..../images/Emo165.gif

"שם הייתה ואינה ילדותך, אישה קטנה אנשים שאיש לא מכיר, אין אפילו בית שיזכיר ואם את נוסעת, לאן את נוסעת? הנצח הוא רק אפר ואבק לאן את נוסעת? לאן את נוסעת? שנים וכלום עוד לא נמחק.." (אפר ואבק/יהודה פוליקר)
לזכר 6 מליון קורבנות השואה אשר מצאו מותם במלחמה ולכל אלה שעזרו,נתפסו והוצאו להורג בשל "בגידה"..
והשנה,עומד יום הזיכרון לשואה ולגבורה בסימן מוסר השילומים נדמה שכבר כולם שכחו מה הייתה השואה,מדוע צריך לזכור ולעולם לא לשכוח רק בטלוויזיה עוד אותם הסרטים הישנים ממשיכים לרוץ בזה אחר זה ואותו דור של ניצולי השואה ממשיך להיעלם..

shirli0811

New member
לזכור ולא לשכוח ../images/Emo165.gif

כמה נרות לזכר האנשים ההם....
לזכר ששת מיליוני היהודים שנספו בשואה
לזכר הניספים ממשפחת קליין
לזכר הניספים ממשפחת וייס
לזכר סבי וסבתי ז"ל, שחוו את השואה, שרדו אותה, הקימו בית ועכשיו אינם
לזכר ששת מיליוני היהודים שנספו בשואה
לזכר ששת מיליוני היהודים שנספו בשואה אני גם חושבת שהרבה כבר שכחו ולא מבינים מה המשמעות של השואה, אני אישית מרגישה חלק מתוך זה בכל יום כשאני מסתכלת בבית של סבתא וסבא שלי ז"ל, שחוו את הזוועה הזאת על בשרם. כ"כ הרבה פעמים סבתי ספרה לי על הגטו, על אושוויץ, על שנבחרה ללכת שמאלה בפתח של אושוויץ-למוות, אך ברחה ובפעם השניה נשלחה ימינה-לחיים. כל פעם שהיא סיפרה לי על אושוויץ, השתקתי אותה, למרות שהיא רצתה לדבר לי היה קשה לשמוע, ומאז היום שהיא נפטרה, אני רק רוצה שהיא תבוא ותספר לי, בשביל לדעת מה היא עברה, אבל היא כברר לא פה :'( צריך לזכור לכבד את המעמד, ואם יש לכם קרובים ניצולים, תקשיבו לסיפורים שלהם..

SNTQ

New member
~תומכת~

לא רק להקשיב,אלא גם לתעד במצלמה/הקלטה.. עוד כמה שנים,כשכבר לא יהיה מי שיספר נתחיל להריץ בין כולנו את אותם התיעודים האישיים של הניצולים.
~לזיכרם~

shirli0811

New member
יש לי סרט שהיא מדברת בו על הכול..

אבל אני פשוט מפחדת לראות אותו, אני ממש רוצה להסתכל עליו, אבל זה קשה לעכל את זה שרק בקלטת אני יכולה לראות אותה שוב, והיא כבר לא פה :'[

../images/Emo16.gif נזכור ולא נשכח

ואין מה להוסיף, אין מה עוד לכתוב, כי מעטות המילים אשר יוכלו לתאר מה שקרה שם יהי זכרם ברוך

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכור ולא לשכוח לזכור ולא לסלוח..

../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo165.gif../images/Emo7.gif

לא לשכוח אף פעם
על העוול שעשו הגרמנים
על כל אלה שמתו....
אך לא מתו לחינם
הם מתו כדי להראות לעולם
מה כאן קורה
שאף פעם לא נשכח
שאף פעם לא נסלח
על קולות ירי ותותח
לא, לא נסלח

ToryMaster

New member
../images/Emo16.gif

אלו לא הגרמנים כעם, אלא הנאצים, שמגיעים מכל אומה, עם ודת. בואו נימנע מלהפוך שרשור זיכרון כואב, לדיון פוליטי, זה לא מתאים היום.

insignificantit

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif../images/Emo16.gif

AnGi14

New member
לזכור ואל לשכוח,לעולם לא עוד! ../images/Emo165.gif../images/Emo16.gif

ולחשוב שהסבים שלי משני הצדדים [חוץ מסבתא אחת] חוו את הדבר הנוראי הזה! אני פשוט לא מאמינה!!! ועוד לחשוב שהסבים שלי חיים כיום עם פצע ענקי [ויותר מזה] בלב אבל חיים בסביבה טובה ולא חסר להם מזון אבל יש ניצולים שכן חסר להם ואין להם כסף לכל התרופות ולמזון והבתים שלהם ניראים כמו שהם ניראים!!! ולחשוב ש1,700 שקלים יעזרו להם באמת!!! פשוט לא להאמין שאנחנו חיים במדינה כזו ושבגרמניה ניצולים הם אנשי קריירהשלא חסר להם כסף! שיש להם טיפולים רפואיים ותרופות בחינם!! לעומת האנשים שחיים פה בעוני והעיקר "זו מדינת היהודים" וכמו שיש שיר שאומר "אןי לי ארץ אחרת" פשוט לא להאמין שזו המציאות של היום,אנשים ניצולי שואה עוזבים לגרמניה רק כדי שיטפלו בהם כי פה בארץ המצב פשוט זוועתי! מצטערת שחפרתי אבל זה מה שהייית צריכה לפרוק...מצטערת ויהי זכרם ברוןך של כל 6 המילון

לזכור..../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif

לזכור את כל אלא שנפלו קורבנות.. אף פעם לא לשכוח את סיפורם של אלא.. לזכור..

למעלה