כתבה מ"הארץ", גם גלי מוזכרת
"כמה כוחות איבדתי עלייך/ כמה מכות חטפתי בגללך/ כמה פרחים השקיתי במים/ כשהקברים כיסו את אדמתך," כתב עוזי חיטמן בשיר "כמה דמעות," השיר הראשון מתוך אלבומו השמיני, שבימים אלה היה אמור לסיים את הקלטותיו. השיר שודר אתמול ברדיו, כמה שעות אחרי שחיטמן, בן ,52 מת במפתיע מהתקף לב בבית החולים שיבא בתל השומר. הוא הובא אתמול למנוחות בבית העלמין ירקון. חיטמן, זמר, מלחין ותמלילן, הותיר אחריו אישה, איה, ושלושה בנים - עדו, עודד ויואב. להלוויה באו אלפים, רבים מהם אמנים שחיטמן עבד אתם, ובהם דודו טופז, יהורם גאון, צביקה פיק, חנן יובל, אלי יצפאן, גלי עטרי , מירי אלוני, חיים משה, ציפי שביט, ליאור נרקיס וגבי עמרני. ספדו לו יו"ר אמ"י וחברו יעקב מנדל, שרת התרבות לימור לבנת, ראש העיר רמת גן צבי בר. שלושת בניו אמרו קדיש. בהלוויה הושמעו שיריו של חיטמן "זה הזמן לאהבה" ו"אושר." רבים מהמלווים השתהו עוד זמן רב ליד חלקת הקבר . במשך 33 שנים כתב חיטמן, אחד האמנים הפופולריים בארץ, שירים מצליחים רבים שהטביעו חותמם על הזמר העברי והושפעו מסגנונות מוסיקליים מגוונים - ים-תיכוני, יהודי שורשי, פופ ושירי ילדים. באקו"ם רשומים 658 שירים שכתב והלחין, רבים מהם היו ללהיטים ולהימנונים, בהם "אדון עולם," "מי ידע שכך יהיה," "רציתי שתדע," "נולדתי לשלום," "כאן," "אנחנו נשארים בארץ," "כמו צועני," "עוד סיפור אחד של אהבה" ו"לכל אחד יש." בינואר 2002 זכה בפרס מפעל חיים של אקו"ם למלחין. מותו של חיטמן הוא אבידה גדולה לעולם היצירה המוסיקלית בישראל, אומר יוריק בן דוד, מנכ"ל אקו"ם. "הוא היה מהיוצרים הפוריים ביותר, והייחוד שלו היה בשליטתו במגוון ז'אנרים מוסיקליים: הוא הלחין וכתב שירי ילדים, שירים לזמר הים-תיכוני, הוא תירגם שירים מיוונית ועוד. כשזכה בפרס מפעל חיים של אקו"ם למלחין, נשאל מה השיר הכי יפה שכתב. 'זה השיר שעדיין לא כתבתי', ענה." בשלוש השנים האחרונות עבד חיטמן על אלבומו השמיני, שהיה אמור לצאת בעוד כחצי שנה. עכשיו לא ברור מתי ייצא. ממשרדו "יעד הפקות" נמסר כי השיר האחרון שכתב נקרא "זה לא הולך." בשבוע שעבר אף שלח חיטמן שיר ל"פסטיבל השירים של ישראל," תחרות שירים בסגנון פסטיבל הזמר העברי הוותיק, שתתקיים בדצמבר בהפקת זכיינית ערוץ 2 קשת. "אני מוקיר את האיש הזה, שהצליח להרעיד אצלי כל כך הרבה מיתרים ונגע להרבה אנשים," אומר המוסיקאי אוהד חיטמן, אחיינו. "מעבר לאבל הפרטי שלי, הוא נגע בהרבה ילדים ואנשים, החל בשירי הילדים שלו וכלה בשירים נצחיים כמו 'אדון עולם' . "פעם הופעתי לפני קהל יהודי בבלגיה, שלא מכיר את המוסיקה הישראלית. אבל כשהתחלתי לשיר את 'אדון עולם', להפתעתי, כולם הכירו את השיר. התברר לי שזה היה אחד משני השירים היהודיים היחידים שהקהל הכיר (האחר היה 'הללויה'.) קיבלתי אימפקט לכוח של המוסיקה שלו." עוזי, אומר חברו, יגאל בשן, הוא חלק מההוויה הישראלית. "היתה לי הזכות הגדולה לכתוב אתו שירים, להופיע אתו במאות הופעות, ולקרוא לו חבר. עוזי הוא האבטיפוס למלח הארץ. היתה לו מתנת אלוהים ומעיין בלתי נדלה של מלודיות, והוא ידע ללוש את השפה העברית נפלא. מבחינתי הוא ילד נצחי. הוא השאיר לי הרבה זיכרונות יפים. מהבוקר אני כועס; דמיינתי אותנו בבית אבות יחד, צוחקים, כי היה לו חוש הומור נדיר. הוא אהב אנשים בגובה העיניים, ולכן אנשים אהבו אותו." חיטמן נולד ב-1952 בגבעת שמואל, וכל שנותיו חי ברמת גן. הוריו, ניצולי שואה, קיימו אורח חיים מסורתי, ועם זאת, האב, שהיה חזן, שלח את ילדיו לבתי ספר חילוניים ובבית נוגנו שירי הביטלס, הרולינג סטונס, אנריקו מסיאס ואופרה לצד חזנות ושירי דת. בגיל 11 קיבל חיטמן מהוריו את הגיטרה הראשונה שלו, ולמד לנגן בה בכוחות עצמו. כשמלאו לו 17 קיבל מסבתו פסנתר. בין 1971 ל-1973 שירת בלהקת פיקוד מרכז, לצד שם טוב לוי, שלמה בראבא, דורית ראובני ואחרים. ב-1971 כתב את שירו הראשון, "ניגונה של השכונה," שביצע יזהר כהן ב-.1974 ב-1973 כתב את השיר "מי ידע שכך יהיה," ושר אותו עם בועז שרעבי בימי מלחמת יום הכיפורים. בעקבות הצלחת השיר נודע שמו של חיטמן ככותב וכמלחין. הוא השתתף בכמה הפקות מוסיקליות, בהן "ערב שירי תיאודורקיס" לצדו של ליאור ייני ב-.1973 באותה שנה הקים את להקת "הפופולים" והוציא עמה את אלבום הבכורה שלו. ב-1974 שר אבי טולדנו את שירו "מה חשוב היום," דודו זכאי את "למה הגדולים לא לומדים מהקטנים" ויזהר כהן את "ניגונה של השכונה." באותה שנה ליוו חיטמן ויגאל חרד את אילנית בפסטיבל הזמר בשיר "אם ייפול הכוכב שלי," שזכה במקום השני. ב-1976 חלה פריצת דרך בקריירה של חיטמן. הוא הלחין את "אדון עולם" על פי מלים מהמקורות, ושר את השיר בפסטיבל הזמר החסידי. הביצוע זכה להצלחה גדולה בארץ ובחו"ל. באותה שנה החל לשתף פעולה עם שימי תבורי, וכתב לו את הלהיטים "לילה בלי כוכב" ו"בלילה בחצות." ב-1978 שר בפסטיבל שירי הילדים את שירו "רציתי שתדע" "(אלוהים שלי.)" ב-1979 יצא אלבומו השני, "נולדתי לשלום," ובו שיר הנושא שחיטמן הלחין וכתב להולדת בנו הבכור. השיר בוצע על ידי להקת " סקסטה" והוקדש לנשיא מצרים סאדאת בביקורו בארץ. חיטמן כתב שירים רבים לזמרים מזרחים, בין השאר לזוהר ארגוב את השירים "מרלן," "עד מתי, אלוהיי" ו"כמו שיכור," לחיים משה את "תודה," ולמרגלית צנעני את "כמו שאתה יודע." בשנות ה-80 כתב, הלחין ושר עם שלישיית "כמו צועני" )לצד יגאל בשן ויונתן מילר,) שביצעה את השירים "כמו צועני," "אנחנו נשארים בארץ," "ארץ הצבר" ו"הופה היי" והופיעה בקדם אירוויזיון ובפסטיבל הילדים. ב-1991 כתב חיטמן לאורנה ומשה דץ את השיר "כאן," שזכה במקום השלישי באירוויזיון. מסוף שנות ה-70 חיטמן כתב לילדים, שר להם והיה לדמות חשובה בעולם הילדים הישראלי. הוא השתתף בתוכניות הטלוויזיה "פרפר נחמד," "הופה היי" ו"חלום עליכם," ואף הוציא ספר וקלטות ווידיאו לילדים . יעקב מנדל, יו"ר אמ"י וחברו של חיטמן מאז היה בן ,18 אמר אתמול: "אני בוכה מהבוקר. עוזי ואני נשמנו ביחד, עשינו מילואים ביחד, כל השמחות ביחד, ימי הולדת ביחד, הכל ביחד. ביום חמישי היינו בהופעה בקמלוט הרצליה. תמיד כשהיינו נפגשים סיפרנו זה לזה בדיחות. באמ"י הוא היה בוועדת משמעת, וזה סימן לכך שהמוסריות שלו היא מעל לכל קנה מידה. הוא היה איש של יושר וצדק, איש משפחה לתפארת וחבר אמיתי."