לזכרם ביום השואה והגבורה תשע"ה

בשירשור זה כל אחד יוכל להדליק "נר וירטואלי" להעלות את שמות בני משפחתו, קרוביו, אשר ניספו בשואה.
יש אפשרות להעלות שם עיירה או קהילה שנכחדה
יש אפשרות להעלות גם תמונות (אם יש),

לזכר משפחת הרשקוביץ מבנדין פולין

סבי וסבתי ישראל יוסף וניסל ז"ל הרשקוביץ
אחיות אבי פרימט, רוחמה ביילה ז"ל (עומדות)
אבי יחיאל אהרון ז"ל יושב בצד שמאל.
יש עוד אח מרדכי פנחס ז"ל נשוי עם משפחה (אינו בתמונה זאת)

לזכר משפחת אורמן מבנדין פולין

סבי וסבתי זינדל ולאה אורמן ז"ל
כל אחי ואחיות אימי ז"ל שאיני זוכר את שמם
בני דודי ז"ל שאיני יודע את שמם
(אמי ז"ל עומדת שלישית משמאל)
גיס אימי יעקב וילקום עומד שני משמאל, אחות אימי אלקה נספתה בשואה עם ילדהם בני דודי ממשפחת וילקום.

אני מתכבד להדליק

לזכרם של 6 מילון קורבנות השואה
יהי זכרם ברוך
תמיד נזכור ולעולם לא נשכח
&nbsp
&nbsp
&nbsp

utyol13

New member
לזכרם ביום השואה והגבורה תשע''ה

לזכר ר' שלמה הלוי בן ר' יוסף ומלכה אפל ואשתו מרת יענטא לבית דבלינגר
נשלחו לאושווינצ'ים מהעיר קלוז' Cluj Romania עלו על המוקד ביום י"ט בסיון תש"ד 10 ביוני 1944
ויקויימו דברי הנביא יואל (פרק ד פסוק כא) "ונקיתי, דמם לא נקיתי".

יום השואה תשע"ה לזכרם:

לזכרם של: ל משפחתה של סבתי, משפחת מלמן מהעיירה נשלסק שע"י ורשה שבפולין שנרצחה ונקברה בבור, בקבר אחים בעיירה לוקוב בלא קבר וציון לזכרם:
ההורים: יוסף ואסתר מלמן הי"ד,
וילדיהם: מלכה, רייזל, שרה, אברהם-ישראל, לאה וחוה מלמן הי"ד.
האחים של יוסף מלמן הי"ד: מיילך, רחל ומלכה הי"ד.
האחים של אסתר מלמן (פנר) הי"ד:
רייזל, יעקב, פאבל הי"ד.
חיה שרה, גרשון ז"ל (נפטרו בישראל)
כל משפחת לוסקי מהעיירה ז`טל שבליטא מצד סבתי מצד אבי:
הוריה של סבתי שרה ודוד, האחים של סבתי: יהושע, מלכה ודובה לוסקי.
בני הדודים שמעון, הרצל ויונה סוקולובסקי הי"ד.
לזכרם של משפחת סבי מצד אבי - ההורים: נתן נוטע הלוי, שושנה רייזל, והאחים מרדכי ודב רוזנטל הי"ד שנרצחו בעיירה ידניץ ברומניה.
לזכרו של חמי - ניצול שואה, מהילדים שהוחבאו במנזרים שנפטר ז"ל.
לזכרם של יהודי העיירה נשלסק שנרצחו בשואה - סבתי ז"ל מצד אימי.
לזכרם של יהודי העיירה פולטוסק שנרצחו בשואה - סבי ז"ל מצד אימי.
לזכרם של יהודי העיירה ז`טל שנרצחו בשואה - סבתי ז"ל מצד אבי.
לזכרם של יהודי העיירה ידניץ שנרצחו בשואה - סבי ז"ל מצד אבי.
בתוך שישה מיליון יהודים שנרצחו בשואה.
ת.נ.צ.ב.ה
הקולאז` מורכב ממגזרת נייר שהכנתי כרקע,
תמונות בני משפחתי שנרצחו בשואה,
ותמונה של שיחזור הבית בו גדלה סבתי ע"ה בנשלסק שבפולין.
סיפורה של משפחתי "הניצולים והניספים":
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1052056&passok=ok

אנימו

New member
מדליקה נרות לזכרם של כל בני משפחת אמי שנעצרו בגיטו בבוכניה

שבפולין ונכחדו שם או ביער הסמוך וחלקם במחנות ההשמדה. יהי זכרם של הסבתא, הסבא, הדודים ונשותיהם , האחיות ובעליהם והילדים שאיני יודעת שמם, ברוך.

ora1112

New member
מדליקה נר לזכר משפחתה של אמי זל

שנרצחו בגטו לודג'
ולזכר ששת מליוני היהודים.
יהי זכרם ברוך.
לזכור ולא לשכוח.

שבלולה19

New member
מדליקה נר זכרון לזכר משפחת זיגלמן היקרה

וכמן כן לזכר ששת מיליון הנספים

anuta139

New member
לזכר משפחות של סבים שלי

הורים של סבא שלי ז"ל, ממשפחת רדנסקי, שאינני יודעת את שמם, מעיירה פלשטי - מולדובה
הורים של סבתא שלי ז"ל ואחיה הקטן בן ה-6 ממשפחת טפר, שאינני יודעת את שמם, מעיירה פלשטי - מולדובה.
הורים של סבא שלי ז"ל - לייב ופייגה ברשפ ז"ל - עיירה ליפקן, רומניה
אחותו של סבא שלי ז"ל שהייתה בהריון מתקדם
אשתו של סבא שלי - צ'רנה ברשפ ז"ל
בתו בת השנה של סבא שלי - מרה ברשפ ז"ל
אביו של סבתא שלי - ישראל שניידר ז"ל
אחותה של סבתא שלי - חנה שניידר ז"ל
ועוד עשרות בני משפחה המורחבת שאינני יודעת את שמם.
כולם נרצחו תוך כדי ניסיון בריחה מהנאצים באיזור טרנסניסטריה.
יהי זכרם ברוך

DAMARISHON

New member
לזכרם ביום השואה והגבורה תשע''ה

PRENDER VELAS DE ZICARON PARA LA FAMILIA KIMEL Y FAMILIA MISUZCH QUE MURIERON EN POLONIA

T a l 74

New member
לזכר בני משפחת וייס

לזכר בני משפחתי
לזכר סבתי תמה (טמשה) וייס לבית משפחת גרטנר ובני משפחתה.
לזכר דודיי מוריס וסילוואן וייס שהיו ילדים
לזכר אבי יעקב וייס שהיה הניצול היחד ממשפחתו ולזכר כל בני משפחתו שאת שמותיהם אני לא
יודעת.

ולזכר 6 המיליונים
יהי זכרם ברוך

לזכר בני משפחת הרשטיק(בשמו של סבי ז"ל)

מהעיירה וישו דה סוס,רומניה
אשר נספו באושוויץ ביוני 1944 בחג השבועות
אביו-דוד צבי הרשטיק ז"ל
אמו-פסיה לאה הרשטיק ז"ל
אחותו-ציטה קאופמן (לבית הרשטיק) ז"ל
אחיינו-אברהם יצחק קאופמן ז"ל

beatman

Member
לזכר בני משפחות זימליחין, גלינקין ואטין

וכל ששת המיליונים

Roei152

Well-known member
מנהל
לזכר משפחת המבורגר - לוז פולין

ציפורה (פייגה) ואנדג'ה המבוגר
נספו במחנה צ'נטחובה.
יהי זכרן ברוך

מדליקה
לזכר משפחתו של סבי לוי סברינסקי ז"ל

לא זכיתי להכיר את סבא שלי, לוי סברינסקי ז''ל.
הוא נפטר לפני שנולדתי. היו לנו רסיסי מידע על חייו לפני המלחמה, ידענו שהיה נשוי לציפורה, והיה אב לארבעה ילדים - נתן הבן ועוד 3 בנות שלא ידענו את שמן. כולם נספו בשואה. ידענו שהצטרף לפרטיזנים ולצבא האדום, ושלאחר המלחמה נישא בשנית, לסבתי טניה (טייבל), ובדרך לארץ בגרמניה, נולדו דודתי חיה ואמי דבורה.
הם עלו לארץ ב1949, ובנו את ביתם ברחובות.
סבא נפטר ב1975, וממש לפני מותו ראיין אותו כתב לירחון ברוסית שיצא לאור לרגל 30 שנה לנצחון על גרמניה הנאצית.
הכתבה היתה ברוסית, ועד היום לא תורגמה לעברית. תודה ענקית לנטלי המדהימה שתרגמה הכל עבורי:

האם אתם יודעים איפה נמצא המקום ברז׳ניצה (berejniza) ? ואני יודע - ליד העיירה סרני (sarny), זה במקום בו אוקראינה מתחברת לבלרוס.
יערות, יערות, יערות וחולות. בזמנים חסרי דאגות טרום מלחמתיים היה נדמה שהמקום נאבד בין עצי אשוח, עצי אורן ואלנוס האדום. החיים במקום הזה זרמו להם בשקט, לאט ובשלום. סערות החיים עברו את ברז׳ניצה מהצד. במקום הזה חיו אוקראינים, יהודים, פולנים ובלרוסים. לכל אחד היה את הרחוב שלו, את הגדר שלו. אבל בכל רחובות ברז׳ניצה הכירו את לוי סברינסקי - יהודי שקט, ירא שמיים ואיש משפחה למופת. ללוי היו דאגות רבות: איפה להשיג בשר, ואיך למכור יותר טוב, ואיך להאכיל ולהלביש את ארבעת הילדיו. אבל לא זה העיקר. העיקר היה בדבר אחד - בבנותיו. אשתו פסל (Pesl) בירכה אותו בשלוש בנות - חנה, פריידל ורבקה. למרות שהיו צעירות הרי לא ישארו נערות לנצח וכלות לתמיד. צריך להכין את הנדוניה מראש כמו שמקובל אצל היהודים מימי קדם. הרבה דאגות היו ללוי סברינסקי, דאגות קטנות וגדולות.
כל שבת הלך לוי לבית כנסת. וכל תפילה לאלוהים הייתה מליבו של יהודי ירא שמיים. כנראה החיים השלווים היו אמת מידה לחיים מעושרים, אמת מידה לחיים שקטים ומאושרים.
פתאום ביום בהיר אחד בתחילת יוני הכל השתנה. השלווה הנצחית הגיעה לסופה. הנאצים לא נכנסו לברז׳ניצה עצמה אלא בעיירה הסמוכה סאונה (Saona). בהתחלה החיים לא ממש השתנו. אבל הכל השתנה בסתיו ובחורף, ענייני היהודים הלכו בדרכים אחרות. המשטרה מתחה חוטי תיל עבור הגטו היהודי והחלו לעשות רשימות. הראשונה עליה התאבלו משפחת סברינסקי הייתה בתם הקטנה בת השש רבקה. כשלקחו את הילדה מהוריה היא מתחה את ידיה הקטנות והתחננה בעצבות ..אמא אל תשאירי אותי לבד, אמא אני לא רוצה ללכת...
מילותיה שברו את ליבם של לוי ופסל אבל מה הם יכלו לעשות. לקחו את רבקה לבור והפשיטו אותה. וכל העיירה הסתכלה איך עשרות ילדי היהודים נפלו לשם ללא רוח חיים. עוד כמה חודשים עברו ולאותו בור הביאו גם את הילדים האמצעים, פריידל ונוט (נתן). נשארה רק חנה בת החמש עשרה. אמה שמרה עליה בכל כוחה וביום בו הלכה לעולמה הבכורה כך גם הלכה פסל.
נשאר לוי לבדו. בודד כמו עץ חבוט על הכביש. התייתם לוי. פעמים רבות הוא שאל את עצמו ..למה המוות שכח אותי?..או אולי הוא נשאר בחיים כדי לנקום?
בתקופה ההיא ביערות התאספו רבים יחד, האלמנים והיתומים, כל האנשים שנרדפו על ידי היטלר. והבינו הם שמעכשיו אין עבורם לא צדקה ולא רחמים. אין להם דרך אחרת מלבד הנקמה באלה שהביאו להן את האסון ואת הדמעות. והפך להיות לוי סברינסקי כמו כל הפרטיזנים הפולנים- יהודים להילחם בגדוד של ונדה וסילבסקי (Vanda vasilevski), להילחם ברוצחים.
האם ראיתם פעם יהודי ירא שמיים הורג? אז לוי סברינסקי הרג. הוא הרג לא אנשים אלא נאצים. ותמיד ברגעים האיומים עמדו מול עיניו אשתו פסל וילדיו חנה, פרידל, נוט ורבקה.
לוי הגיע לצבא הסדיר (הצבא האדום) מהפרטיזנים והלך איתם שנה וחצי. הלך דרך הגוויות, דרך החרא, דרך עשן המלחמה והגיע עד ברלין. כאן בעיר הבירה של הרייך קיבל טוראי לוי עיטור על גבורה ועל הנצחון. כשקראו לשמו יצא מהשורה לא חייל צעיר אלא בן אדם שצעד דרך ארוכה. במילה אחת יהודי שהפך להיות חייל לא לפי יעודו. דרך המוות הוא הגיע לבירת המוות. כמו כל האחים לנשק הוא צעק את שבועת ברה״מ (משרת אני את ברה״מ) אבל מילותיו היו ללא תשוקה וללא חיים. לא היה בהם את התלהבות הנצחון של מאי. מול עיניו תמיד עמדו פסל, חנה, פריידל, נוט ורבקה. ולוי סברינסקי בכה, לראשונה, בברלין, בין כל חוגגי הנצחון. אלה לא היו דמעות של שמחה, אלא דמעות שהגיע עד הנה, שנשאר בחיים. הם שרפו לא רק את העיניים אלא גם את הנשמה. בשביל מה האביב הזה עבורו? הנצחון? לשם מה החיים? מעכשיו הוא בודד לתמיד בעולם הזה. בעבר הייתה לו מטרה בחיים - הנקמה. ועכשיו אין שום דבר. באמצע ברלין המובסת בכה חייל רוסי - לוי סברינסקי היהודי.
ואז הוא חזר הביתה. העיירה הייתה חבולה כמו החיים שלו. הכל היה צריך להתחיל מהתחלה. אפשר לבנות את הבתים מחדש אבל מה עם החיים? האם אפשר להחזיר את פסל, חנה, פריידל, נוט ורבקה מעולם השכחה?
לוי כבר החל את העשור החמישי של חייו. כמה קשה להתחיל חיים בגיל הזה, להקים משפחה חדשה. לא רצה הוא לחיות בברז'ניצה ולא בסרנה ולא בסביבה כי כל דבר הזכיר לו מוות.
בני הזוג סברינסקי אמרו שלום לעיירה, לקח לוי קמצוץ אדמה שכיסתה את משפחתו ויצא למסע בעולם עם אשתו טייבל (Teibel). עברו כמו יהודים רבים בפולין, גרמניה, איטליה ועד שהגיעו לארץ המובטחת, מדינה צעירה ישראל. כאן נולדו להם שתי בנות חיה ודבורה.
כאן ידעו בנותיו אושר, בחיים לא הכירו את הנאציזם, ולא שמעו מילת גנאי ז׳וד. כאן הפכו לוי וטייבל לסבא וסבתא. זה היה אושר גדול עבורם והם עברו דרך ארוכה וקשה עד לאושר הזה.
אני שוחחתי עם לוי בבית חולים קפלן. אפילו הזכרון הקטן על הטרגדיה בברז׳ניצה גרם לו להזיל דמעות בשקט. וזה לא מפתיע. כך זה גם אמור להיות. פצע בגוף מגליד עם הזמן ואילו בלב לעולם לא.

אם יצא לכם לפגוש ברחובות את לוי סברינסקי הזקן, מכופף עם שיבה תקודו לו קידה, ליגונו ולאושרו. תקודו קידה על כל החיים שחי, על כך שהגיע עד לברלין, ועל כך שהגיע לארצו. וגם אני קד קידה ללוי סברינסקי על מילותיו, קד קידה לאח הגדול לגורל ולנשק.

למעלה