לזניה בסגנון חופשי- רעיונות ללזניה שיוצאת מהקופסה

Admin

Administrator
מנהל
מי לא אוהב לזניה? שכבות של בצק, רוטב, גבינה ושלל תוספות נהדרות. מובן כי יש את הגרסה הקלסית לפי הספר, שכולנו מכירים ואוהבים, אך נוסף על כך, ישנם מגוון שדרוגים נפלאים, שניתן להתנסות בהם ליצירת גרסה מקורית למאכל הידוע! במיוחד עכשיו בימי החורף הקרירים והגשומים, אין כמו ארוחה מבוססת פחמימות לנחמה המושלמת. בין אם יש לכם אירוע בקרוב, או שאתם סתם מעוניינים בארוחת ערב קלה להכנה ושוברת שגרה הנה הצעות למתכונים ללזניות חלביות מהסוג שלא הכרתם. חובבי איטליה מושבעים, את המתכונים הבאים כדאי לגזור ולשמור!

לארוחת ערב עם הילדים

לפעמים גם בארוחת ערב ביתית באמצע השבוע מתחשק לנו להשקיע ולפנק את יקירינו. ברור שילדים אוהבים לזניה, שמזכירה בטעמיה פסטה ואפילו פיצה. אם מתחשק לכם לגוון, הנה גרסה נפלאה המכילה בטטה וקוטג' ולוקחת רק כעשר דקות עבודה. כדי להכין את התענוג הזריז תזדקקו לבטטה גדולה חתוכה לקוביות, בצלים, ביצים, חמאה, קוטג' ונענע שתורמת רבות לשדרוג המנה. נוסף על כך, הכינו רוטב בשמל קלסי וסדרו בשכבות יחד עם דפי הלזניה. לזניה חלבית זו יש לאפות במשך כעשרים וחמש דקות.

הירוקה

את התוספות השגרתיות למאפה המוכר והידוע ניתן לשדרג בכאלה חדשניות שיוסיפו לחגיגת הגבינות והבצק. המתכון הבא הוא בדיוק זה, את התוספות הקלסיות שדרגנו לזוקיני מוקפץ מראש, יחד עם תערובת ידועה של תרד וגבינות. כדי להקפיץ את המנה, הוסיפו לתערובת הגבינות גם גבינת ריקוטה שתורמת לתחושת האווריריות והקלילות. ניתן כמובן גם להשתמש בגבינות שמנות דוגמת גבינת מסקרפונה שיתנו תחושה קרמית ועשירה. זו היא לזניה שהיא כמו מיקס של המאפה המוכר ושל פשטידת תרד גבינות והתוצאה היא כזאת שתרצו על כל שולחן לאירוח חלבי מנצח.

הצבעונית

אם בא לכם ממש לצאת מהקופסה, לפנק את יקיריכם ולקצור מחמאות- לזניה בשלושה צבעים היא התשובה! לצורך הכנת המאפה הבא תצטרכו להכין שלושה רטבים, היתרון בכך הוא שהם מהירים במיוחד להכנה ויוצרים יחד שילוב עשיר ומשמח במיוחד. הרוטב הירוק יהיה מבוסס על גבינה ופסטו, האדום הוא כמובן רוטב עגבניות העשוי מעגבניות מיובשות והלבן הוא מיקס של גבינת ריקוטה, פרמז'ן ומוצרלה. יש להכין כל רוטב בקערה נפרדת ולאחר מכן לפזר באופן אחיד מעל עלי הלזניה עד ליצירת שכבות צבעוניות ומרהיבות. לקישוט הוסיפו בזיליקום ועגבניות שרי למעלה.

החגיגית

אם בא לכם לגנוב את ההצגה בארוחה המשפחתית הבאה, המאפה הסגול הבא הוא בול מה שאתם צריכים! לצורך ההכנה השתמשו בעגבניות משומרות או טריות, בחמישה סלקים בגודל בינוני ובכל שאר המרכיבים הקלסיים. כדי לשדרג ולהפוך את הארוחה לחגיגית במיוחד מומלץ להשתמש בגבינות איכותיות דוגמת ריקוטה, מסקרפונה ומוצרלה פרסקה. המנה הזו מתאימה בגרסה חריפה הכוללת צ'ילי חריף ובגרסה לא חריפה, כך שניתן להכין את הרוטב לפי העדפה אישית. בזכות הסלקים הטחונים ישירות בתוך הרוטב, תקבלו בסוף מנה בצבעים סגולים עמוקים יפהפיים שלא ניתן להתעלם ממנה!

המגולגלת

אם בא לכם לצאת מהקופסה, להכין מאפה בצורה מקורית ולשבור את המבנה הקלסי, זו היא אופציה מושלמת לכך. לצורך הכנת המנה השתמשו בדפי לזניה מסולסלים. את המילוי בפנים ניתן להרכיב ממספר שכבות המונחות אחת על השנייה וביניהן שכבת בטטה, תרד, גבינות ועוד מבחר רטבים אהובים לבחירתכם. יש לשים כף שטוחה מכל רוטב, כדי שהמאפה יישאר בצורתו המקורית ולא יתפרק בתנור. את העלה עם המילוי גלגלו לצורת לזניה, עד שתתקבל תבנית מלאה בלזניות אישיות משגעות וטעימות במיוחד.



הטבעונית

איך אפשר בלי לחשוב על אלו שאינם אוכלים מוצרי חלב? המתכון הבא מאפשר גם לטבעונים, אלרגיים לחלב או רגישים ללקטוז ליהנות מהמנה האיטלקית המפנקת והמנחמת. המתכון הבא הוא גרסה נפלאה ללא מוצרי חלב כלל. הכינו רוטב עגבניות קלסי לבחירתכם, לאחר מכן עברו לשלב הכנת רוטב הבשמל הטבעוני. כדי להכין רוטב כזה יש להשרות קשיו ללילה, או לבשל אותו עשרים דקות מראש, אם שכחתם לעשות זאת. לאחר מכן, הוסיפו פתיתי שמרי בירה, תבלינים לבחירתכם וכוס חלב סויה לא ממותק, או חלב שיבולת שועל לא ממותק. מומלץ לצפות את השכבה העליונה בשמרי בירה וזילופי שמן זית ליצירת אווירה איטלקית משגעת.

 
למעלה