לחברי הפורום הנכבדים,

לחברי הפורום הנכבדים,

שלום לכולם , שמחתי לדעת שיש פורום לחולי פסוריאזיס שאפשר להעזר בו ולקבל טיפים ועצות וגם לדעת שאתה לא מתמודד מול הגלים האלו לבד, כמובן שיותר טוב לו אף אחד מאיתנו לא היה לו צורך להשתתף בפורום כזה מסיבת מחלה זו או אחרת, אבל, זה מה יש ונתמודד מול הכל. אני כבר שנים סובל מכתמים אדומים שצצים פה ושם בכל חלקי גופי כולל הקרקפת, כמויות של משחה ונוזל "דיפרוסאליק" ובעבר גם "אלוקום" נשפכו על כמעט כל חלק בגופי, במבט לאחור על משך השנים שביקרתי אצל רופאי עור נראה שאף רופא לא העיז או רצה לקרוא לחולה בשמו, זאת אומרת אף רופא אף פעם לא הודיע לי על חשש לפסוריאזיס ובודאי לא דיבר על אבחנה סופית למחלה, אולי במידה ובתחילת הדרך היו מבשרים לי על כך הייתי חוסך הרבה עוגמת נפש או בכלל נלחם בזמן ומתפטר מהכל. כך במשך שנים מרופא אחד למשנהו תוך כדי טיפול במשחות האמורות וחפיפת ראש קבועה עם שמפו אלפוסיל. לפני שנתיים הייתי קם בבוקר כל כמה ימים, והאצבע ביד שמאל שלי היתה כואבת מאד, לא ייחסתי לכאב הזה חשיבות גדולה הייתי בטוח שהכאב הוא כתוצאה מכך שאני ישן בתנוחה לא נכונה על האצבע של יד שמאל שלי, הדבר הלך וחזר אם הזמן בתדירות יותר ויותר גבוהה והאצבע גם התנפחה, עד ששנה אחרי שהסיפור הזה התחיל עשיתי צילום רנטגן על כף ידי ובצילום שללו כל בעיה, והתסמין ממשיך להופיע , במשך הזמן הציפורניים באצבעות רגלי וידי נראו מדולקות מאד,(ניחשתם בטח כבר מה יש לי )שוב רופא עור שמפנה לרופא אחר שלוקח דגימות מהציפורניים ברגליים ובידיים ושולל כל בעיה ואני ממשיך להתקלח בים המשחות והתרחיצים לכתמי העור, נו אז מה יש לי ? ? מוזר איך אף אחד מהרופאים לא ידע או ידע ולא פירש במשך הזמן עד לפני חצי שנה הבעיה באצבעות היד החמירה הקמיצות שלי התנפחו האגודל שלי התנפח הציפורניים נראו זוועה,כאבים בפרקי הידיים, הלכתי לרופא אורטופד שיתן לי פיתרון לכאבים העזים והנפיחויות באצבעות, האורטופד שלא הבין את התסמינים הללו שלח אותי לראומטולוג-ד"ר שיפטר שתיכף הסביר לי שיש לי פסוריאזיס בגוף שגם גורם לי לדלקת פרקים ושאל למי ולמה חיכיתי עד היום ?!, המליץ לי על לקיחת פעם בשבוע 6 כדורים שנקראים "מתוטרקסאט" (אבווה) , אלו כדורים שבכלל מיועדים לחולי סרטן,תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא הבחילה העצומה שכדורים אלו גורמים. זהו כרגע ונכון לעכשיו תמצית הסיפור מקווה שיהיה לסיפור הזה המשך טוב, ברצוני לברר האם למישהו מחברי הפורום יש מידע לאופן טיפול אחר בבעיות הללו של דלקת פרקים ופסוריאזיס? כמ"וכ האם יש לי זכויות מסוימות מהביטוח לאומי או משהו כזה ואחר ? וסתם כל עזרה וטיפ שיוכל לעזור יתקבל בברכה. תודה לכולם

zepelin

New member
לרפא אי אפשר אך טיפים יש ויש. ראשית כולי תקוו

תקווה שאתה מסתדר עם המתוטרקסאט, הוא אמור להגיע בליווי של חומצה פומרית כמדומני. קבלתי אולתו בליווי של כדורים צהובים לא זוכר כבר מה שמם. אישית סבלתי מתופעות לוואי כשנטלתי אותו לפסוריאזיס הוא בהחלט גם הועיל. חשוב כי תתיעץ עם רופאך לפני שתנסה את הטיפים שאפרט להלן. ========================================== דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה ומחמירה אצלי לפחות, בקור ולאחר חוסר תנועה, כגון ביקיצה משנת לילה, או לאחר ישיבה או שכיבה למשך זמן ארוך. להקל על הדלקת יש לחמם את המפרק הכואב ולשמור עליו חם. בלילה כדאי לעטוף את אצבעות כף היד בגרב צמר או משהוא דומה. יחד עם זאת חשוב להפעיל את המפרק ככל הניתן, התעמלות, הליכה, פזיותרפיה. טבילה בבריכת גופרית חמה, ובכלל טבילה בבריכה או אמבטיה חמה מפחיתה את הכאב, בריכת גופרית עשויה להקל על הדלקת. כל האמור הוא מאוד אישי, ישנם חולים שלא יפיקו תועלת מהגופרית או מהתעמלות. אם תגיע לים המלח מומלץ מאוד לטבול בבריכת גופרית של חמי עין גדי. הטיפול אינו חד פעמי, ויש לחזור על הטבילה ברצף לתקופה. היוועץ ברופא לפני שתתחיל בכך. תרגיש טוב

שלום רב../images/Emo24.gif

ברוך בואך בצל קורתנו אפילו בנסיבות הקיימות, הגעת לבית חם. נושא דלקת המפרקים רצוי מאד לעשות תרגילי התעמלות והליכות גם מתונות ולהניע את כל המפרקים, אין תרופה יותר טובה מזאת, גם אם כואב, צריך להתגבר. אם הכדורים גורמים לך בחילה או תופעות לוואי אחרות צריך להודיע לרופא וניתן לקבל טיפולים אחרים או במקום הכדורים זריקות. בנוגע למשחות האכילו אותך לא מעט סטרואידים וחבל, יש טיפולים הרבה יותר יעילים כמו ים המלח ופוטותרפיה למשל. קיימות זכויות בביטוח לאומי גם לגבי פסוריאזיס וגם לגבי דלקות מפרקים, אתה צריך לקבל אישורים מכל הרופאים וכן להביא את הצילומים. ועדה רפואית תחליט לפי מצבך מה אחוז הנכות. מידע נרחב נמצא באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית, קישור רצ"ב, אתה גם מוזמן להצטרף כחבר.

תודה לכולם על התגובות, ברצוני לברר-

אפשר לדעת עפ"י התסמינים באיזה שלב אני נמצא במחלה? פסוריאזיס /חמור/ קל/ בינוני או שזה אינדבנדואלי לגבי כל אחד בפני עצמו? כמו"כ מה הסיבה למחלה ? חלוקה לא נכונה של תאים/ דפק במערכת החיסון ? או בכלל משהו נפשי ? המחלה יכולה להעלם לגמרי באיזשהוא שלב או שברגע שהגוף עושה איתה "הכרות" היא נשארת לתמיד ? ושוב תודה לכולם על העזרה והתשובות משה

שלום רב../images/Emo24.gif

כמו שכבר כתבתי לך את מירב התשובות לשאלותיך תמצא באתר אגודת הפסוריאזיס בצורה מקצועית. יש מדד שנקרא PSI , מעל 50 % המחלה במצב בינוני וקשה. המדד לוקח בחשבון מספר פרמטרים כמו שטח הגוף המכוסה, עובי הנגעים, מיקומם בגוף, סוג הפסוריאזיס ועוד. אין עדיין מידע מפורט ומספק על המחלה, יודעים שהיא גנטית, שהמערכת החיסונית פעילה, שיש מספר קטליזטורים שמעוררים אותה ועוד. המחלה אינה סטטית, לפעמים חמורה, לפעמים קלה ולפעמים נעלמת.

למעלה