לחברי הפורום שלום רב

לחברי הפורום שלום רב

לחברי הפורום שלום רב ילדתי לפני חודשיים ושבוע בהריון עליתי 16 קילו ואני מאוד רוצה לרדת אותם, כשבוע לאחר הלידה התחלתי לצעוד בין חצי שעה לשעה כל יום עם התינוקת במינשא( משקולת? ),שמרתי על דיאטה מאוזנת, בריאה, והשתדלתי לא לרדת מ 1500 קלוריות ליום, היות ואני מניקה ירדתי בחודש הראשון 12 קילו בחודש שלאחריו נרשמתי למכון כושר, ואני מקפידה ללכת אליו לפחות 3 פעמים בשבוע, שמתוכם, פעמיים אני עושה שיעור בן שעה של קיק בוקסינג, ועוד שיעור ארובי או ספינינג של שעה וזה בנוסף לעבודה על המכשירים בחודש האחרון לא ירדתי גרם !!! אגב, זה קורה לי אחרי כל לידה, אבל אף פעם לא השקעתי בזה כלכך הרבה מאמץ כמו עכשיו אני מניחה שכשמניקים הגוף מנסה לשמור את השומנים כרזרווה להנקה, ולפיכך מוריד את חילוף החומרים עד למינימום. אני יודעת שהשומן הזה הוא מתנה מהטבע לנשים מניקות, וזאת אחת הסיבות שאני מעדיפה תלושי שי.... אבל עדיין, איך יכול להיות שלא ירדתי גרם בכל החודש האחרון, אם הנקתי, אגב אומרים שהנקה צורכת כ 300-500 קלוריות ליום, אני עושה אימונים של ארובי, ואימונים אנארובים ואני מקפידה לשמור על מאזן קלוריות שלילי מאיפה, לעזאזל, הגוף לוקח את הקלוריות ? אגב, להערכתיגם לא הצטצמתי מאוד בהקפים, אחרת הייתי מניחה שהעלתי שריר, אבל נדמה לי שזה לא המצב. בנוסף היות ואני סבורה שמה שמונע ממני לרדת במשקל הוא האטה בחילוף החומרים, הוספתי עוד שני אימוני אירובי ביום בני רבע שעה, הבנויים מאנטרוולים, והוספתי ארוחת בוקר, שפה בפורום למדתי עד כמה היא חשובה. אודה לכם, אם תוכלו להבהיר לי ולהוסיף לי מידע על מה שתארתי, וכמו כן אשמח לשמוע רעיונות, כיצד אוכל לעזור לעצמי להמשיך ולרדת במשקל. חוץ מזה, תודה לכם על הפורום המקסים והמרתק שלכם, אני קוראת בו בהנאה רבה מזה זמן מה.

אתי אתי

New member
הי לך ../images/Emo13.gif

וואוו, את ממש נותנת השראה !!! אבל כנראה את אוכלת פחות ממה שאת צריכה יחסית לתקופה שבה את נמצאת ולמאמץ שאת עושה. זאת תקופה שהגוף מאוד רגיש לסטרס ומיד נכנס להתגוננות. מציעה לך להוסיף קצת לצלחת, הירידה תגיע, אין מה להלחץ, זה רק עניין של זמן

בובי

New member
לרדת 12 קילו בחודש זה המון

זה מה שאשה נורמלית מורידה ב 3 עד 4 חודשים לכן הגוף לוקח לו זמן להתרגל למשקל החדש ולמצב החדש שלו קחי בחשבון שיכול להיות שבחודש חודים הקרובים לא תרדי במשקל פשוט תתמידי ואל תסתכלי יותר מידי על המשקל אלה על ההקפים מה גם שאת מתעמלת ושרירים שוקלים יותר משומן בהצלחה

תודה בובי ../images/Emo24.gif

דבריך מעודדים ומכניסים אותי לפורפורציות. אני בכל אופן מתמידה בדרך של דיאטה מתונה + ספורט, היות ואני מבינה שאני עושה את הדבר הנכון. מה גם שאני מרגישה שפיזית ונפשית אני מאוד מתחזקת מזה. זאת הלידה שבה השתקמתי הכי מהר. אבל עדין מעניין אותי, ואני רואה שתזונה היא התמחותך, אז אולי תוכל להסביר לי בקצרה, מה קורה בגוף בזמן הנקה? לי יש תחושה אישית, שחילוף החומרים יורד, ושהרבה יותר קשה לרדת במשקל מאשר בכל זמן אחר. האם זה נכון ?

בובי

New member
הגוף הוא מערכת מאוד חכמה ויעילה

בגדול הגוף עובד לפי סדרי עדיפיות ורואים זאת בדרך כלל במקרים של אנורקסיה או דיאטות קיצוניות. לגוף יש "תקציב מסוים" וברגע שהוא לא מספיק אז קודם כל התקציב הולך לאברים החיונים, והדברים הלא חיונים מוזנחים. לדוגמא בדיאטות קיצוניות לנשים קודם כל ינשר השיער שהוא לא חיוני, ולאחר מכן יופסק הווסת, מכייון שאם אין מספיק תקציב לאשה אין טעם להביא עוד ילד. מקווה שהבהרתי את עצמי עד כאן. ולכן בזמן הנקה שהגוף מרגיש שהוא עבר "טראומה" המנגנונים של החילוף חומרים מואטים ויש הסתגלות מחדש למצב מכיוון שאת צריכה לספק אנרגיה גם לעצמך וגם ליונק. אני מאוד מאמין באיכות ולא בכמות. כלומר מי שעושה דיאטה מדבר בד"כ על כמה קלוריות ביום אוכלים. לדעתי זה פחות חשוב. יותר חשוב זה מה אוכלים בתוך הקלוריות האלה. חשוב מאוד לאכול הרבה חלבון באיכות גבוהה כמו קוטג ביצים חזה עוף טונה וכדומה, ולהוריד את הפחמימות הפשוטות שזה קמח לבן לסוגיו ממש ל 0 רצוי לאכול לחם מקמח מלא. וכמובן להתרגל לשתות רק מים או תה צמחים. אני ממליץ גם על תוספי מזון מסוימים להגדלת איכות המזון שלנו. להערכתי את לא תרדי בחודשים שלושה הקרובים בצורה דרמטית ורק לאחר מכן תתחילי לרדת בצורה מתונה במשקל. בהצלחה

בובי, ../images/Emo51.gif על ההסבר המפורט../images/Emo70.gif

זה באמת מה שאני עושה, עברתי לאכול לחם מקמח מלא, ממולא בהרבה ירקות ופסטרמה. ומים הם ממילא השתיה היחידה שלי. אשתדל להגדיל את כמות החלבון ביום.

תומרותם

New member
קצת על האימונים

קודם כל מזלטוב !!! ועכשיו לגבי האימון שאת עושה: את רושמת שאת עושה קיק-בוקסינג, אירובי וספינינג. המלצתי הפשוטה: תחזרי ללכת. פשוט ללכת. אם מסתדר לך בחוץ עם התינוקת, אז אחלה, אם במכון על הליכון, מצויין. ללכת ללכת ללכת. זה הכי טוב לשריפת שומן, הכי בריא לגוף מבחינת המפרקים והרצועות. תקפידי ללכת בדופק שמתאים ל-65-75% מהדופק המירבי שלך (בכל מכון כושר יעזרו לך לחשב אותו), ותראי תוצאות תוך זמן קצר. מנסיון, למרות שזה כביכול יותר "משעמם" מספינינג, זה עושה את העבודה, בעיקר שעכשיו את מנסה לשרוף שומן ולא סתם לשרוף קלוריות. בהצלחה!!

למעלה