לחברי הפורום שלום

rowshi2

New member
לחברי הפורום שלום

קראתי את כל המאמרים המובאים בפורום והחלטתי שאני מעוניין לחקור את הנושא יותר לעומק, דהיינו את הטנטרה. אך אני חש שקיים ערפול מידע די רב בכל הנוגע לנושא. בנוסף בכל המאמרים הללו חשתי מין ניחוח מאוד מסויים בגוון של "יש מלא טכניקות, באמת, והן טכניקות נפלאות אבל אנחנו משום מה לא ננסה לפרט אותן". מכאן הסקתי שעל מנת להחשף לטכניקות ולמתודות העמוקות והתשתתיות של השיטה עלי למצוא "מורה לטנטרה", באם קיים דבר כזה. מרפרוף קל בדפי הפורום עצמו הבנתי שקיימות סדנאות טנטרה- אך זה לא מה שאני מחפש. אין לי שום רצון לשחק עם שרלטנים ולכן אני פונה אלייכם, שכן אני מאמין שזה המקום הכי אמין שאני יכול למצוא ברשת. כיצד מתבצע לימוד איכותי ועמוק של טנטרה? האם הלימוד משול ל"חוג שבועי"? קבוצה, יחיד, מורה או משהו אחר? אלו השאלות, מחכה לתשובות ומודה על זמנכם rowshi2

../images/Emo20.gifאהוב יקר,

אכן ניכר שהעמקת
כי קלטת באמת את דרכה של טנטרה, והיא אכן שונה. טנטרה בהחלט בוחרת בדרך שאתה קורא לה "עירפול". טנטרה עובדת דרך החווייה מתוך הידיעה המוחלטת שכל חווייה הינה שונה בתכלית עבור כל אדם. גם מה שתפיק אתה מתרגול מסויים יהיה שונה בתכלית ממה שיפיק כל אדם אחר, בהכרח. הטנטריקות הקדומים הבינו כה חזק את מה שברבות הימים התפתח בחברה האנושית, שמנסה דוקא לאחד, לקטלג כל אחד ולנסות לתת מענה אחיד לאנשים שונים (זה מתבטא היום חזק מאד בעולם הרפואה, הפסיכולוגיה ועוד, ואנשים היום יותר ויותר מבינים שזו דרך פסולה). זו גם הסיבה שהטכניקות עצמן, כאשר הן מפורטות, לעולם לא מסבירות מה צריך לקרות, אלא משאירות לך להבין זאת בעצמך. גם מורה טנטרה טוב, לא יאמר לך את זה בעצמו, אלא ייתן לך להבין לבד... דווקא לך לסדנאות ותבין, שמבחינתך אין כזה דבר שרלטנות. אתה הולך לשם כדי לחוות חווייה ומה שתפיק ממנה יהיה שלך בלבד. הלימוד הוא שלך ורק אתה אחראי לזה. גם אם תעבור חווייה שמראש תיתפס כלא נעימה, יהיה לך שם שיעור גדול, אם תבחר ללמוד אותו. הדרך הנכונה הינה לשלב חוויות עם לימוד עצמי מעמיק של הידע התיאורטי. קריאה, הקשבה והרבה תירגול עצמי ומודעות. השאלות שלך באות (וזה מאד טבעי) מהראש, מהמיינד, שרוצה תמיד שדברים יהיו מקוטלגים, ברורים, מסודרים, והטנטרה דוקא מלמדת ההיפך. לשים את הראש בצד, להרשות ללא ידוע לקרות, לזרום עם הזרם ולאפשר לכל דבר לחלוף... הנה שיעור מספר אחד, בלי ללכת לסדנא.
בהצלחה, וכמובן, אתה מוזמן להגיב, לשאול שאלות ולפתח את הנושא.

tangerinedream

New member
צודקים אהובים יקרים../images/Emo139.gif

כאשר עברתי סדנת טנטרה אמרה המנחה להשאיר נעלים וראש בחוץ

rowshi2

New member
זוהי תגובה

קראתי את תשובתכם אך עדיין נותרו בי שאלות. ראשית, דרך הערפול ננקטת שכן כל אחד רואה את העולם אחרת ומתאים לעצמו את הטנטרה באופן הנכון בשבילו. אני יותר ממסכים ומוקיר גישה זו. ואם זאת אני מאמין כי קיימים מקורות אמינים יותר ללימוד ומקורות אמינים פחות. תרצו לאמר, מקורות בעלי ידע רחב יותר/ נסיון רב יותר וכאלו אשר פחות. למיטב הבנתי לא ניתן לשייך את המשפט הבא לדרך הטנטרה "הזהר מחוויות חדשות ונסה להמנע מחשיפה אליהן". על כן לא כל מחשבה או דרך פעולה עולה בקנה אחד עם תפיסת הטנטרה. קיימות דרכי פעולה/ דפוסי חשיבה שאינם עולים בקנה אחד עם תפיסת הטנטרה. ומכוון שככל שהאדם בקיא יותר כן ירבו סיכויו שלא להנחיל את הדרכים הלא-טנטריות, ברצוני לכוון ולמצוא מורה/מקור מידע והדרכה בקיא יותר ביחס לשאר המורים/מקורות המידע והדרכה. טענתם כי שאלותי באות מן הראש, המיינד. היש שאלה אשר איננה באה מן המיינד? מן המחשבה אשר אני לא חלק ממנה? האם הטנטרה צריכה בשאלות? תודה על תשומת הלב, מתנצל על "אורך המגילה" rowshi2

אחחח המיינד המיינד...

כן, ודאי שכל השאלות באות מהמיינד, זה העיסוק שלו בחיים, לשאול...
הכוונה היתה להדגיש את הצורך של המיינד לקטלג ולמיין, לעומת ה
, הרגש, שפשוט זורם עם מה שיש ולומד מהחווייה, מנותק מהעבר והעתיד, חווה את הכאן והעכשיו. ודאי שטנטרה עוסקת בשאלות, כמו רוב (אם לא כל) התורות הרוחניות הגדולות. הסוטרות של הטנטרה נכתבו רובן בפורמט של שאלות ותשובות, רק שלעיתים התשובות נראות סתומות, כיוון שהן מגרות אדם לחוות ולא לעסוק ביותר מידי מחשבה. ולגבי בקיאות וכו'... באופן כללי, אנשים בקיאים יכולים להנחיל ידע, אך כאן - קאצ' 22 - כי העיקר אינו בהנחלת ידע, אלא בהקניית גישה. עשוי בהחלט להיות מצב בו אדם שופע ועתיר ידע, אך הוא עצמו חלש ביישום ובהפנמה. הוא יכול לשמש מקור ידע בלתי נדלה, אך לא בהכרח דוגמא אישית, (וזה נכתב באופן תיאורטי בלי לכוון דברים לאף אדם מסויים כמובן). גם מאדם שתקרא לו "מקור פחות אמין" תוכל ללמוד המון, כי לא מהאדם אתה למד, אלא מהחווייה שאתה עובר עם אותו אדם, ולצורך העניין, בשלבים מתקדמים יותר, כל אדם סביבך יהפוך בשלב זה או אחר למורה עבורך, בין אם הוא מודע לטנטרה בין אם לאו. הוא מורה רק מעצם יצירתו את ההתמודדות הרגעית עבורך, ממנה אתה יכול ללמוד ולהתעצם. סכנת שרלטנות? ודאי, אבל טנטרה מלמדת שלחיות באמת, זה לקחת סיכונים, הלב הוא אמיץ, הלב לוקח סיכונים, המיינד הוא מחושב, לא לוקח סיכון, תמיד הולך על בטוח. כעת אולי תרד לסוף דעתנו באשר לאמירתנו על המיינד... הדרך הנכונה באמת הינה לעבור דרך כמה שיותר מורים, סדנאות, חוויות, לא "להיתקע" עם אותו מורה בלבד. אתה הבנת את זה ברוך?

rowshi2

New member
אני מאמין שהבנתי

אני מאמין שהבנתי את כוונתכם, הרשו לי להרבות ולשאול שאלה חדשה. ציינתם את הסוטרות, האם קיימים תרגומים לאנגלית? בנוסף, האם יש ספרים/מאמרים בנושא עלייהם הייתם ממליצים? rowshi2

סוטרות

הכתבים הראשיים החשובים תורגמו לאנגלית. חלק מהכתבים תוכל למצוא באתר מדהים, אחרים כמו ויגיאן בהירווה טנטרה, "אם כל המדיטציות" נמצאים באתרים רבים, לדוגמא, מתוך אתר נהדר שמוקדש למדיטציות ישנן עוד סוטרות יותר אזוטריות כגום "יוני טנטרה" שגם נמצאות ברשת. חפש בגוגל. באשר לספרים, יש במאמרים של הפורום רשימת ספרים מחיה ואורן, בנוסף אנו ממליצים על "חיי טנטרה מסעה של אישה" של רדהה לוגליו, הספר של תיקי "טנטרה כשהלב נכון", ו"מסע הנשמות" של מייקל ניוטון, שאינו ספר טנטרה מהגדרתו, אבל הקריאה בו מתחברת אחד לאחד למה שטנטרה מלמדת באשר להתגלגלות החיים והמוות בסמסרה, לנו הוא סידר את הראש. יש עוד מאמרים רבים, קרא באתר WIE מאמרים של מרגו אננד, בארי לונג, פרופ' מירנדה שואו ועוד. אם לא תתגלח עד שתגמור לקרוא את כל מה שציינו כאן, ותקלע את הזקן לצמה, הוא ידגדג לך את אצבעות הרגליים
מספיק בינתיים לא???

rowshi2

New member
וואו!!! תודה רבה../images/Emo13.gif !!!

אני אשתדל לא להתגלח, וגם אביא תמונות תודה רבה מכל הלב rowshi2

למעלה