לחברי הפורום שלום

fantazy11

New member
לחברי הפורום שלום

שמי אייל ואני בן 34.בשנה האחרונה עברתי משברים לאחר מות הוריי בהפרש של כמעט שנה.כיום אני מנסה למצוא דרך להאחז בה האפשרויות רבות ומגוונות כיום בעידן הניו איג' והסוד הוא אחד הדרכים שאני בוחן. יש לי שאלה לגבי הסוד -עקרון הסוד הוא בכח המחשבה כאשר היקום מגיב לרצונות שלנו.עולה השאלה האם התפיסה כי כח המחשבה מביא למה שאנחנו רוצים כתוצאה ישירה מכך שמחשבה חיובית מהווה כח מניע לעבר מטרה או יעד ולכן כאשר אנחנו מציבים לעצמנו מטרה גם אם בכח המחשבה זו נכנסת לתודעה שלנו עמוק וזה הכח המניע שלנו לפעול למען אותה מטרה או רצון ובסופו של דבר זה מתגשם. הרי שזה דבר מובן ואין פה שום פריצת דרך מה גם שעליי לציין הסוד מבטל במידה מסויימת כוחות חיצוניים כמו אלוהים ושם את האדם הכל יכול מעל הכל.

les miserables

New member
בתור בחורה דתייה אומר לך כך..

יש המון דברים בסוד שאני מכירה מעולם הדת.היקום עם כוחו האינסופי הוא אלוקים בעיניי וכל ערוצי השפע והטוב הם כמובן תכליתו ``הטוב והמיטיב`` ומטרת יצירת האדם היא שיהיה למי להשפיע ומי שייהנה מכל זה.קח כל עקרון ותראה איך הוא מקביל.דוגמא קטנה:כל העניין של הכרת תודה כזה יהודי בעיניי.בשנייה שאני פותחת עיניים אני מברכת ``מודה אני לפנייך מלך..`` לפני כל דבר מאכל ואחריו יש ברכה ראשונה ואחרונה שמטרתה להודות לו,להמשיח אותו ולהמשיך את השפע.דוגמא אחרת קח את המדיטציה ומולה תשווה את עניין ההתבודדות של ר`` נחמן,ממש אותם שלבים.לי אישית הסוד מחזק את העבודה והאמונה בה`` ומראה לי כמה חכם טוב ואינסופי הוא..בהצלחה!

לא ולא.

אף אחד לא אמר שהסוד הוא חידוש גדול. אנשים השתמשו בסוד מאז ומעולם על מנת להשיג הישגים. ראה הציטוטים של כל מיני גדולי עולם בסרט (ובטח גם בספר). האם זה באמת משנה אם היקום מגיב באורח קסום ו/או קוואנטי לאנרגיות שלך, או שזה רק משנה את המודעות שלך ומאפשר לך לפעול ביעילות מלאה להשגת המטרה, כל זמן שהמטרה מושגת? בינינו, אני נוטה להסבר השני. מי שרק יושב ושולח אנרגיות קוואנטיות חיוביות ליקום לא יקבל שום דבר. אשר ל"ביטול כוחות חיצוניים כמו אלוהים" - בעיני טעות היא לחשוב על אלוהים כעל כוח חיצוני. אלוהים הוא בתוכנו כמו שאנחנו בתוכו. אתה לא באמת יכול להפריד בין אלוהים לבין הנשמה.

57345

New member
ממש לא חידוש! והכל בזכות השם!

אם אתה מאמין אז דע לך כי כמו שה' נתן לנו את התת-מודע, ההימשכות הוא גם יכול לקחת! ככה שה' תמיד בתמונה! ואתה צודק לא חידשו פה כלום בתורה תמיד היה רשום דברים כאלו ובכלל בחיים למה אומרים: אחרי ארוחה "לבריאות" או "יהיה טוב" או מעודדים להאמין בה'?.... זה כל הסוד! תאמין ותיהיה חיובי וזה מה שיבוא לך!! הסרט אמר מה שההורים שלך אני מניח מנסים לאמר לך שנים! (בצורה זו או אחרת) אבל לסרט אתה נמשך כי יש אפקטים ושטויות.. ומה לעשו תשרוב האנשים נמשכים לסרט ורוצים לשמוע מ"המקצוענים" בקום לקבל מאנשים את אותו הסוד!

אני לא חושב שזה באמת משנה

העיקר שהדברים עובדים בשבילך. לגבי אלוהים, אני לא חושב שהדברים מנוגדים. מה זה משנה אם אני פונה ליקום או לאלוהים. האדם אינו כל יכול, והסוד לא אומר זאת. הוא מסוגל לעשות הרבה יותר ממה שרוב בני האדם חושבים שהם מסוגלים. בברכה שפי עוד דבר - אני מבין את הקושי במות הוריך, ואני מבין למה זה הפך למוקד לעצב בחייך. עם זאת אני מניח שהם היו רוצים דברים אחרים לגמרי בשבילך. אני מקווה שתחווה יותר שמחה בשנה הקרובה

למעלה