גם בני
מאד אוהב רייקי ורפלקסולוגיה. אני חיברתי אותם לאנרגית הרייקי לפני כמה שנים וזה תורם להם המון וגפ הקפיץ את לירז בזמנו. בעבר טיפלו בו מטפלים אחרים, כל פעם על פי מה שראינו שהוא זקוק , היו פעמים שפשוט המטפלים לא ממש הבינו מה זה אוטיזם, לכן התחילו בניסוי וטעיה איתו כך שלבסוף החלטתי שנכון לעכשיו אני "המומחית" , לכן אני זו שמטפלת בו נכון להיום. בזכות לירז הגעתי לרפואה המשלימה הרצון לעזור לו ולקדמו הביא אותי לתחום הזה. זה תמיד מציק לי שכל כך מעט ידוע או נלמד בקורסים על ילדינו, לא ממש מבינים איך לעבוד איתם, יש כל כך הרבה שיטות שיכולות לעזור לקדם ולהקפיץ אותם, זה תלוי במטפל עצמו ובנסיון שלו עם ילדים קטנים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. הרבה פעמים אני שמועת על מטפלים שמבטיחים עולם ומלואו שאומרים להורים שטיפול שלהם יוציא את בנם מהאוטיזם זה שגוי ולא מקצועי, למטפל כזה לא הייתי ניגשת. אף אחד לא יכול לומר "אני הוא זה שיוציא לך את הילד מהספקטרום". במהלך השנים האחרונות שמעתי יותר מפעם אחת הורים שהוציאו הון על שיטה זו או אחרת ויצאו מאוכזבים ובעקבות חוויה שלילית כזו או אחרת החליטו שהתחום הוא שרלטני ולא עוזר. בדיוק כמו שקורה עם ילדי ADD/ADHD ההבטחות שיש איזה טיפול שמוציא לגמרי ושלאחר מספר מסוים של טיפולים הילד יכול לשכוח שאי פעם הוגדר כך או אחרת גורם להורים ולילדים עוגמת נפש. נכון יש ילדים ששיטה זו או אחרת אכן עשתה את הנס הזה עבורם. אך הרוב הגדול צריכים את הטיפולים ברפואה המשלימה בתדירות זו או אחרת כל ילד על פי המצב שלו, את זה לא מסבירים להורים ואז ההורים מרגישים מרומים מרגישים שעבדו אליהם. וחוזרים לטיפול תרופתי כי זה עובד , זה בטוח יש קבלות של הדודה , השכן, הבן של ..... , יש נסיון של שנים, בוגרים שיכולים לומר איך הרגישו לפני הטיפול התרופתי ואיך אחרי הטיפול, מה זה עשה עבורם. אני יודעת שיש הרבה ילדים שהרפואה המשלימה עזרה וקידמה אותם אך עליהם לא שומעים כמעט, ההורים לא ממהרים לשתף מדוע? נראה לי שאני עושה חשבון עם הגולשים דרך הדיאלוג בנינו. אני באמת רוצה להבין מדוע משהו שיכל לעזור לקדם לתת מענה לא טפס. יותר מפעם אחת אמרו לי "אני נהנה/ת לקרא בפורום אך לא ממש כותב/ת" זה לא מובן לי, אם נהנים ממשהו אם רוצים שהוא ימשיך צריך לעזור, להיות חלק ממנו, אחרת הוא לא ימשיך להתקיים זה טבעם של הדברים בחיים.