לחברי הפורום

gnsis

New member
לחברי הפורום

שלום וברכה רציתי להסב את תשומת לבכם לכתבה שהופיעה בוואלה חדשות :אלימות בלשכות התעסוקה .בה מופיע כי מאבטח השתמש בגז מדמיע כנגד מי שתקף אותו. המאבטח והתוקף נעצרו לחקירה. אני סבור כי לגיטמי להשתמש בגז מדמיע כנגד מי שבא לתקוף אותך. לא ברור לי למה צריך לעצור את המאבטח ? למי שיש דעה בנושא אנא שיואיל בטובו לפרסם אותה בפורום. האם מותר ובאילו נסיבות מותר להשתמש בגז מדמיע ? שוקר חשמלי ? מה קורה במצב שבו חברת אבטחה לא מספקת את מוצרי ההגנה הנ"ל האם מותר לי לרכוש אותם באופן פרטי על מנת להגן על עצמי בשעת תקיפה ? תודה

Diamond Head

New member
באופן פרטי זה יותר גרוע לך../images/Emo61.gif

יבואו אליך בטענות מהחברה הם יגידו לך שהם לא אישרו את הנשק (גז-שוקר) ולפיכך אסור לך להשתמש בהם והם יכולים גם לתבוע אותך לא יודע מה איתך אבל שאותי תקפו עשיתי אחורה פנה ונסתי על נפשי (לא היה לי נשק) וקראתי למשטרה בחברה אפילו שיבחו אותי על התהגותי ןלא באו אליי בטענות שברחתי

gnsis

New member
הבריחה כפתרון

למנהל הפורום שלום זה לא שאין לי נשק .אבל השימוש בו יחזור אלי כמו בומרן.אני יסתבך יותר מהתוקף. איזה ערך יש למאבטח אם החוק לא מאפשר לו להגן על עצמו כל וחומר בן בנו של קל וחומר להגן על אחרים. הרי מלכתחילה שוללים ממנו את עצם מהותו כמאבטח. החוק אומר ואני מצטט בדבר פתיחה באש :השימוש בנשק (אקדח\רובה) לעבר אדם מותר רק כאשר הוא דרוש באופן מיידי לשם הגנה על היורה או על אדם אחר מפני תקיפה שלא כדין שנשקפת ממנה סכנת חיים מוחשית ליורה או לאדם אחר. השימוש בכלי יריה לצורך הגנה עצמית ייעשה כמוצא אחרון לאחר שנשקלו ומוצו דרכי פעולה אחרות להפסקת התקיפה לרבות אזהרה מוקדמת ובלבד שאין בכך כדי לסכן את חייו של היורה או של זולתו כאשר אין דרך אחרת בנסיבות הענין להתגבר על התוקף המסכן חיים. אם ניתן לסכל את התקיפה באמצעות ירי לעבר רגלי התוקף יש להעדיף ירי כזה. יש להפסיק את הירי מיד כשפסקה התקיפה ואין יותר סכנת חיים. אם לא ניתן למנוע את המשך הסכנה ע"י ירי לעבר הרגלים ניתן לירות לעבר גופו. נא לשים לב הייטב להמשך הציטוט כי כאן הדגש הרלוונתי לעניננו : מובן שאם ידוע למאבטח כי התוקף בלא נשק כלל חם או קר הרי שלא נשקפת ממנו סכנת חיים ואין לירות בו. סוף ציטוט. ואני שואל אותך וכי אדם לא מסוגל ללא נשק כלל להרוג אדם אחר.וכי נעדר ממנו מקרים בהם אנשים קיפחו את חייהם או נפגעו בצורה קשה מאוד בצורה בלתי הפיכה בלא נשק. אם אדם תוקף אותי ללא נשק אבל בצורה קשה ואכזרית וכי מי ערב לי כי לא צפויה לי סכנת נפשות בגין כך. (המחוקק המטומטם ?) תודה רבה

joshh

New member
היי, לי יש תשובה

דבר ראשון, אתה לא שוטר, שבחוק אתה חצי חצי, אתה עדיין אזרח אבל גם מאבטח. גז מדמיע מותר לך לרכוש מאופן עמצאי, ועם הוא עוזר לך בזמן שאתה מותקף מה טוב. כלומר, אתה כמו כל אזרח טוב בא לעבודה (עדיין יש לציין שאתה לא איש צבא ולא שוטר) ומישהו תוקף אותך. מותר לך להתגונן (וכמו כל אזרח הכלי תלוי התקיפה) עכשיו פה זה נהיה מסובך, אתה צריך להוכיח שכל תגובה מצדך הייתה מוצדקת. אם אדם צועק אסור לך לגעת בו ! וכשאדם עושה נזק לרכוש מותר לך לעקב אותו, עדיין גז-שוקר וכל כלי אחר אינו מוצדק ! כשאדם פוגע בך (דוחף כדי להזיז אותך הכוונה תחילה, מכה, בועט, נושך, תופס אותך בכוח וכו ..(כמובן הכל בשיקול דעתך)) הינך יכול להגיב בכוח בכדי להפסיק את הפגיע, פה מותר לך להשתמש בשוקר/גז/ידיים/רגליים. (יש לציין שהשימוש הוא לשיקולך ובכוח סביר לפי תגובתו.) לסיכום, מאבטח ואזרח יש את אותו זכויות פרט שמאבטח מקבל יותר נקודות זכות לטובתו. (ואני אציין פעם נוספת שהכל חייב להיות בשיקול דעתך הבריאה).

למעלה