לחברי יודעי עיברית-הונגרית

vera2

New member
לחברי יודעי עיברית-הונגרית ../images/Emo53.gif

מה יכול להיות השם לסלו או לצי בעיברית

ברק 188

New member
אין מלים כאלו אבל מנסה...

לסלו שם עצם=סל. לצי שם עצם=לץ. בתחביר יש לנו="סל'ץ אחד גדול".
מצטער ורה אני לפחות ניסתי להיות לעזר

vera2

New member
לברק תודה.אבל חיוך כן הצלחתה להעלות

על פני .ערב נעים לכם.

laszlo

לפי מיטב ידיעתי אין מגביל לשם הנ"ל לעומת זה ידוע לי שלשם צבי נתנו בהונגריה Laszlo אני גם מכיר יעקב ששמו בהונגררית הנ"ל

עב

New member
אין קשר

ורה, בפורום "שורשים משפחתיים" של תפוז היו לנו כמה דיונים על אי הקשר בין שמות הונגרים ויהודים. במשפחה שלי היה לאסלו ששמו העברי היה יחזקאל ואני מכירה גם לאסלו שהיה יוסי.

B T1

New member
vera--נכון שהגעתי באיחור (כרגיל)

אבל יש לי הסבר חלקי לתרגום השמות. כל ילד בהוולדו מקבל שם בארץ שבו נולד, בזמן הברית המילה מקבל שם עיברי, שלו אין שום קשר עם השם הלועזי אותו קיבל זמן מה לפני כן. לכן אין כל אפשרות של תרגום שמות לעיברי. בלעזית יש, כי שמות מפורסמים, כשמות מלכים או שמות מההיסטוריה, בשפות שונות מכנים אחרת. כולם יודעים שב-Mozes(בכל צורה שהיא) מתכוונים למשה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif ביטי צודק (כרגיל)

גם אצלנו במשפחה, כשנולדנו קבלנו שם חונגרי, שיתאים למקום, לביה"ס וכו', וגם שם (למעשה 2 שמות) יהודיים, כדי להנציח את בני המשפחה שנספו בשואה. ואין שום קשר ותרגום בין השמות. וגם לי היה דוד, (שבדיוק השבוע מלאו שנתיים לפטירתו), שנקרא ליוש, או לייצ'י בחיבה, שיש שקראו לו לסלו, למרות שאני לא בטוחה שהשמות זהים, ובעברית הוא נקרא אלעזר. ערב נעים לכולם.

ok45

New member
לצי = אליעזר

חבר של ההורים לצי בהונגרית אליעזר שם עברי למה?...מי יודע מי העניק לו את השם, ההורים או הסוכנות שקלטה אותו ב-48

למעלה