לחבר בין הפייסבוק לעולם האמיתי

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לחבר בין הפייסבוק לעולם האמיתי

חשבו על מצב שבו אתם הולכים למסיבה, נכנסים לבאר או סתם הולכים ברחוב ואז אתם רואים אדם שיכול להיות לכם מעניין לדעת עליו עוד. אתם מוציאים מכשיר אשר מזהה את האדם ונותן לכם מיד את המידע שהוא בחר לשתף ברשתות החברתיות.
מכשיר כזה, אשר נקרא Magnetu , הוא יוזמה של חברה ישראלית. המכשיר הוא מוצר שניתן ללבישה וקולט מכשירים זהים אליו ואז מחבר ביניהם ברשתות החברתיות באמצעות שליחת הודעה לסמרטפון. הוא יודע להבחין בין קשר עסקי, ידידותי וזוגי.
יישומים אחרים של המוצר יכולים להיות השקתו עם מוצר זהה במסעדה ואז קבלת הנחה או יכולת לעשות לייק מיידי למקומות שמגיעים אליהם ועוד.


קישור לכתבה בנושא

אל אתר החברה
 

Philosopher

New member
בעיניי - מזעזע ומפחיד

אבל אם האפליקציה היא אכן רק מנת חלקם של אלו שמשתמשים בה - דהיינו שרק הם חשופים לאיתות וקליטת מידע, ולא חלילה, מישהי כמוני שעדיין חשובה לה האנונימיות שלה (גוועלד!) - אז הרעיון עוד איכשהו נסבל, או טיפה פחות מזעזע.
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לפי מה שאני הבנתי- היא מכוונת רק למי שנושא...

את המכשיר, אבל אנחנו בלאו הכי משתפים ברשתות חברתיות מידע שאנחנו בוחרים לשתף ולרוב מאפשרים לכולם לראות אותו. מאידך נכון שיש כאלו שלא היינו רוצים שיצפו בתמונות וידעו עלינו יותר.
 

Philosopher

New member
לי אין פרופילים ברשתות

אבל למי שיש, מן הסתם טענותיו תהפכנה בעייתיות יותר...
 

pasternack

New member
טכנית אפשר בקלות ליישם זאת על כל אדם

גם אם אינו נושא עליו את המכשיר, וזאת ע"י תוכנות מתקדמות לזיהוי פנים. מצלמים בסמארטפון את מי שאנו רואים ברחוב, תוכנה לזיהוי פנים תצליב זאת עם נתונים מהאינטרנט, ומיד נקבל עליו את כל המידע, בתנאי שיש באינטרנט לפחות צילום אחד של אותו אדם
 

פולספגן

New member
מי יקשר לך את השם לפרצוף?

זה יהיה אפשרי רק אם יוצמד לך שם ליד התמונה.
 

uzi2

Active member
או אם החוק למאגר מידע ביומטרי מרכזי

שמאיר שטרית דוחף יעבור לשלב ביצועי.

יש היום תוכנות שמסוגלות להשוות בין פרצופים לפרצופים במאגר. אם קצב התקדמות כוח המחשוב ימשיך לגדול בקצב הנוכחי, ואם מאגר כמו זה שהשר שטרית דוחף ידלוף לאינטרנט, הצלבות כאלו בהחלט ריאליות.
 

פולספגן

New member
אני חושבת שלא יאשרו את זה -

הטרור של האקרים האיראנים נראה לי חיסל סופית את היוזמה המטופשת הזאת.

אגב, יש כבר תוכנות מתחילת שנות ה-90 שיודעות לעשות זאת.
יש אפילו מרצה באונ' ת"א שזה היה תזת הדוקטוראט שלה אז.
 

uzi2

Active member
בינתיים זה הסטטוס של הדברים.

[URL]http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=805458[/URL]

כלומר אושרה תקנה להפעיל את השרות כשרות "וולונטרי" (אם כי היו טענות ששרותים מסוימים יותנו באותה "וולונטריות"), לתקופה של שנתיים. אני חושש שמדובר בספין מבריק של שטרית, שהרי מאגר קטן ונסיוני לא יהיה כמעט אטרקטיבי לגורמים מקצועיים, וזאת בניגוד למאגר שלם, ושנית, איך בדיוק נדע אם נפרץ? הרי אנחנו מגלים פריצות ביחוד במקרים שבהם המידע מופץ או כאשר הפריצה לא היתה נקיה, שלא לדבר על זה שלהמון גורמים אין אינטרס לספר שהמערכת שברשותם נפרצה גם כאשר הם מגלים את זה. צריך לזכור כי יש הבדל בין האקרים חובבים, ובין אנשי מקצוע מהסוג שעובד עבור גורמים רשמיים. האקר חובב הרבה פעמים מעוניין להשאיר סימנים שהוא פרץ, ושלא לדבר על זה שווקטורי הפריצה הנפוצים ביותר באגף המקצועי (לא החובבני), הם בכלל דרך בני אדם ולא דרך האינטרנט.

כמובן שהדברים עדיין פתוחים. לא אוהב לסמוך על פוליטיקאים, (לא שיש לי ברירה).
 

פולספגן

New member
הכתבה הזאת היא לפני הטרור האיראני שהיה

לאחרונה.

מאז, אף אחד לא מעלה את הנושא.
 

uzi2

Active member
כרגע התקנות בתוקף

ולכן לא נראה לי שיעסקו בחקיקה. עכשיו אני מניח שאו שיהיה מדובר בעוד תקנה שאושרה אך היישום שלה מוזנח, או שהיא תיושם ואז יהיה לנו שקט יחסי עד לתום תקופת הביניים, ורק אחרי תקופת הביניים, ינסו שוב להעביר את החוק לאור "ההצלחה" של המערכת בתקופת הביניים.

הרבה גם תלוי בשאלה מי יהיו השרים, שכן יישום התקנה תלוי בשרים עצמם.

על איזה טרור בדיוק את מדברת? היה את גניבת מספרי האשראי ההמונית, שמסתבר שהם גם ניפחו את המספרים, אבל זה הגיע יותר מסעודיה שהיא די יריבה של איראן (הסעודים, יותר מזוהים עם גורמי טרור איסלאמים סונים כמו אל-קאעידה, ולא כל כך עם גורמים שיעים או פרו-שיעים כמו אלו שאיראן מפעילה), אבל למרות שאני לא מאמין שניתן להגן על המאגר הביומטרי המרכזי בצורה מספיק טובה, ההשוואה לגניבת מספרי האשראי, היא פופוליסטית (מה שיכול להשפיע על עמדות של שרים), כיוון שפרטי האשראי שלנו נמצאים באינספור מאגרים של חברות פרטיות, ללא שום בקרה על מידת היישום של נהלי האבטחה (המחוייבים בחוק). בסופו של דבר המאגרים שנפרצו לא הכילו את מינימום ההגנה שהחוק מחייב, ואפילו אכיפה של החוק עליהם בעקבות הפריצה - לא יושמה. לפרוץ למאגרים כאלו, זה הרבה יותר פשוט, מלפרוץ למאגרי מידע של משרד הפנים. מצד שני, גם אם פריצה רגילה קשה ליישום, עדיין אפשרות של דליפה (למשל בתמורה לשוחד) לגורמים עויינים, רחוקה מלהיות תסריט הזוי.
 

פולספגן

New member
אני לא בקיאה כמוך בפרטים אז אני מניחה שאתה

צודק ומבחינתי גם אם יש בדל של סיכוי שהמידע ידלוף, אסור שהוא יהיה נגיש.
 

פולספגן

New member
משקפיים המציגים מידע מהאינטרנט מול עיני

המשתמש, ומאפשרים לו לגלוש, לבצע שיחות, לשלוח הודעות ולצלם תמונות
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3567491,00.html
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אפשר היום לראות סרטים במשקפיים כאלו

משקפיים זה מוצר לביש, למרות זאת אני לא יודע כמה יתפוס העניין של משקפיים חכמות.
 
למעלה