לחבר שלי יש אופי מלחיץ

אירם99

New member
לחבר שלי יש אופי מלחיץ

אנחנו כבר ביחד 4 שנים אבל מאז שהכרתי אותו אני לא זוכרת מתי הייתי איתו והרגשתי רגועה. אולי כי הייתי מאוהבת בו אז כל הפרפרים וזה גרמו לתחושה של החוסר רוגע, אבל עכשיו אני פשוט מבינה שהוא טיפוס מלחיץ. עצבני, חמום מוח, קופצני, עושה לי כל הזמן רגשי על הכל בערך, ולא יודע לדחות סיפוקים (בעיקר באוכל) לפעמים זה חמוד אבל כשהתכונה הזאת מגיעה להתפרצויות שלו עלי אז זה כבר פחות חמוד. הוא לא אלים והוא אפילו לא צועק, הוא פשוט מתפרץ על כל דבר קטן שמפריע לו. קשה לו לשמור בפנים. ההרגשה הכללית שלי היא שהוא כל הזמן בוחן אותי. אף פעם לא הרגשתי במאה אחוז שהוא רוצה אותי כי הוא בקושי טורח לציין מה הוא חושב עלי. כן מן טיפוס קר כזה. כל הזמן יש לנו ריבים על שטויות. לא מסכימים על כלום. ואני טיפוס עצבני וחרדתי אז הלחץ שהוא יוצר מאד משפיע עלי לרעה. הוא לא בנאדם רע, סך הכל הוא מאד אכפתי ודואג אבל לחוץ ולא גמיש. בתקופה האחרונה המצב שלנו לא טוב, רבים די הרבה בגלל איזה משהו קשה שעברנו (מחלה שלי שנמשכה כמה חודשים) וכבר אנחנו בקושי מרגישים כמו זוג. דווקא הוא מאד תמך בי בתקופה הזאת אבל כל מה שמסביב נפגע. למרות שאני מאד אוהבת אותו והוא אותי הגענו לשיחה עכשיו של "איך ממשיכים מכאן" כי גילינו שלא טוב לנו אחד עם השני יותר. ואני לא יודעת מה לעשות. האם לוותר עליו רק בגלל התכונות האלו של הלחץ והרגזנות? או בכל זאת לנסות להשתפר. וכבר ניסינו כל כך הרבה פעמים...

נשמע נפלא!

הוא חמום מח ומתפרץ עליך- וגם קר ולא מראה אהבה.
אתם רבים על כל דבר קטן ולא נעים לכם יחד..
&nbsp
אז מה הסיבה שאת רוצה להמשיך את היחסים האלה?

כנראה ההורים שלה דפקו לה בראש שחייבים זוגיות בכל מחיר

ושלא טוב היות האדם לבדו (משפט מהמטומטמים שיש).

אולי הנסיון להכיל ולהרגיע בחורה עצבנית חרדתית

וחולנית לעיתים לקח את הכובד שלו. ועכשיו שניכם זקוקים לדרכים חדשות או זמן כדי להתאורר ולהתמלא מחדש בשביל כח להמשיך.
וכדי להזכר מי אתם לבד בפני עצמכם ומה אתם בשביל השני (הטוב מהעבר ועם הצרכים החדשים של זוגיות ארוכה).

שלום

כדי לדעת אם להישאר אתו בקשר, עליך לבדוק כמה את אוהבת אותו. אם הקשר חשוב לך, אפשר להישאר. אני מציע שתציבי לו גבולות. כשיתפרץ, העירי לו בבירור שהתנהגותו אינה הולמת ודרשי שיימנע ממנה מיד וגם הסבירי לו בבירור מה לא בסדר במעשיו באותו זמן. התעקשי שיפסיק עם התקיפה עד שיירגע. אל תיסחפי לדיבור בוטה, אל תקלקלי את הקשר. תני לו אהבה אבל שמרי על כבודך ועל זכויותיך ופתרי דברים.
&nbsp

כן, לוותר.

לוותר בגלל שאהבה לא מספיקה לחיים משותפים, וכשהיא עוברת נשארים עם האופי.
במקרה הזה האופי שלו לא מתאים לך, אתם לא מסכימים על כלום, רבים על שטויות, והכי חשוב - הוא גורם לך להרגיש רע עם עצמך. הוא לא מתאים לך וזה לא ישתנה.

Shamy

New member
כמה שאלות

מה זה אומר אימפולסיבי בקשר לאוכל?

אגב...גם אני חולה לא מעט חןדשים (אלח דם מסטרפים שונים בגוף כבר שלושה חודשים..ורק עכשיו התחלתי להרגיש טוב יותר)
וגם הזוגיות שלנו עברה משבר והיה מאוד קשה כי כל מה שתורם לאיכות חיים נפגע..
נשמע לי שאולי משהו גורם לו לאי שקט, לאו דווקא קשור אלייך.בדרך כלל ריבים על שטויות הם סימפטומים למשהו הרבה יותר עמוק מכך, אולי הוא בדכאון ולא יודע איך להתמודד כי מעולם לא חווה (המשך בעוד תגובה)

Shamy

New member
ויכול להיות גם

שאולי לך נמאס מהקשר...

אבל זה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך, האם את רוצה לוותר עליו?
כך או כך נשמע שיש לשניכם קווי אופי דומים דווקא,היסטריה,חרדה,עצבנות ונשמע שיש לו הפרעת קשב וריכוז אגב(די זועק מבין השורות..תקני אותי אם אני טועה) אני גם בטוחה ששניכם חכמים מאוד ואינטלגנטים
לדעתי זה משבר שאולי מעולם לא פתחתם כזוג וביררתם לגביו לעומק מה הוא חילל לקשר..נראב לי שתפיקו מכך תועלת יותר מאשר טאטוא מתחת לשטיח והכחשה

אירם99

New member
בעיקרון לא נמאס

תראה זאת תקופה קשה וזה מסביר למה התרחקנו ולמה יש מתח. אני לא איתו בכח, יש לו אופי מסויים שצריך התרגל אליו אבל יש גם הרבה קטעים טובים.
אני פשוט חושבת לעצמי עד כמה האופי הזה מתאים לי כי אני בנאדם לא רגוע ואצלו יש המון פעמים קטעים שהוא ממש מלחיץ (לא כל הזמן אבל קורה)
ואני יודעת שיש המון אנשים כאלה אבל עד כמה זה טוב לי...אין לי מושג.

את בעצמך שואלת ועונה בפוסט שכתבת

את כנראכ סובלת מדימוי עצמי ירוד מביטחון עצמי לא משהו ומחוסר אהבה עצמית.אחרת איך את מסוגלת להיות במחיצת אדם שגורם לך לכל התחושות הרעות שציינת?זה האופי שלו הוא לא ישתנה רק אופיו ילך ויהיה גרוע יותר.את צריכה לשמור על עצמך ולדאוג לבריאותך שאינה יציבה כל כך (ייתכן שהיחס שלו גורם לכך)את חייבת לעבור תהליך של אימון אישי במהלכו תביני שאסור לך להיות במקום של אלימות לעולם.עדיף כבר להיות לבד.
אני מניחה שלאחר התהליך שתעברי תמצאי אהבה בריאה ויציבה ואז לא תביני כיצד ביזבזת כל כך הרבה זמן על הגבר הלא נכון

אירם99

New member
חס ושלום אין אלימות

אני לא סובלת איתו בקשר. אני פשוט אומרת שתמיד שיש תקופה קשה אז הוא מאד מלחיץ במקום להרגיע וזה מה שמפריע לי בגלל שאני בנאדם לא רגוע בעצמי. אז לכן אני לא יודעת עד כמה זה מתאים לי.

אלימות מילולית מלחיצה קשה שבעתיים

מאלימות פיסית ואכן הוא אינו מתאים לך גם אם היית רגועה ביותר...התרחקי מאלימות על כל גווניה זה מתכון רע לחיים.

ברור שלוותר עליו!

ה"זוגיות" הזו לא נותנת לך אפילו שניה אחת של אושר, את באמת לא רואה את זה בעצמך??
מתי כבר תבינו שזוגיות מצדיקה את קיומה אך ורק כשהיא נפלאה, נהדרת ומקסימה??? בכל מצב אחר עדיף להיות לבד (שזה נהדר).

anesthesi

New member
תשובה קצת שונה

האם זה תמיד היה ככה?
ואם לא, מתי זה התחיל?
אם זה התחיל בנקודה מסויימת, וחשוב לך לשקם את היחסים, אולי תשקלו טיפול זוגי.
אבל טיפול זוגי לא מהסוג שמאשימים אחד את השני, אלא מהסוג שבו כל אחד מתוודה על הדברים הרעים שהוא עשה כנגד השני ולוקח אחריות על מערכת היחסים.
&nbsp

אירם99

New member
רק בתקופות קשות זה ככה

שבמקום להרגיע הוא מלחיץ ונלחץ מאד בעצמו אפילו אם הוא לא יודה בזה וזה קשה ככה כי אני בתור בנאדם לחוץ בעצמי צריכה מישהו שהוא דווקא שלו וסבלני והוא בדיוק ההפך מזה כשהוא נדלק אז הוא ממש באדרנלין ולא מוכן להקשיב ולהבין...וגם אם כן זה לוקח די הרבה ריבים וזה קשה.
אבל זה האופי שלו, זה לא אומר שכל הזמן רע לי איתו, ברור שיש תקופות טובות גם

anesthesi

New member
יחס בין זמנים טובים ללא טובים

אם רוב הזמן לא טוב לך, ואין עם מי לדבר, והוא לא רוצה לשפר, לפי דעתי אין מה להאחז בו.
אבל אם רוב הזמן כן טוב או שיש נכונות אמיתית מצידו לפנות למסלול של עזרה זוגית, אז אולי כדאי לך להשקיע.
אז בעצם יש שתי שאלות:
1. האם רוב הזמן טוב לך איתו או לא?
2. האם יש לו נכונות לקחת אחריות על המחדלים שלו במערכת היחסים? (זה אגב דו צידי, אל תצפי ממנו לקחת אחריות מבלי לקחת אחריות בעצמך)

sagivi1

New member
דעתי

אני גם הייתי במצב דומה לשלך,אני מבין מה את מרגישה.
&nbsp
יש בניכם אהבה ורגש שזה הכי משמעותי,אין צורך ישר להיפרד וזהו אין מה לעשות.
מה שנכון לעשות זה להבין ביחד(למרות שהרוב בא ממנו,אוליי גם ממך)איך זה קורה?בגלל מה זה קורה?
ואני ממליץ גם לרשום,כי כשרושמים זה גם עושה סדר בראש בעיקר לגבר שהתופעות בעיקר ממנו.
יכול להיות גם שאתם נמצאים יותר מדיי ביחד,זה גם סיבה למה זה קורה,המלצה שלי תנסו קצת להתרחק ולהתגעגע,לא לדבר כל יום שעות על גבי שעות,פעם פעמיים ביום.
זה יכול מאוד להרגיע וגם יגרום לשניכם לחשוב על טעויות שקרו ואיך אתם משפרים את זה.
במידה וזה לא עוזר,פה ההחלטה כבר שלכם.

מקווה שעזרתי.

למעלה