לחובבי הקולינריה - 14 מנות משובחות

The Real Big Joe

Well-known member
חמוד הכתב הזה. מביא/תוקף את דברי הרב יוסף ואז מאשר אותם אחד לאחד.
איך מאשר? זה לא מטומטם לוותר על המאכלים הטעימים ביותר ללא שום סיבה הגיונית?
אגב יש עוד מאכלים לא כשרים מופלאים שאינם זמינים בתל אביב.

כמו למשל קוצ'יניו (חזיר יונק)

1739894073543.png

Harrington

Well-known member
מנהל
פשוט. רק מטומטם יטרח ללכת לחפש בדווקנות היכן לא כשר.
זה לא מטומטם לוותר על המאכלים הטעימים ביותר ללא שום סיבה הגיונית?
לגמרי מטומטם. אבל בניגוד לאקסיומה שלך, כמובן שליהודי שומר המצוות לא מדובר ב"ויתור ללא שום סיבה הגיונית", כך שהשאלה לא באמת רלוונטית.

The Real Big Joe

Well-known member
זה מעבר להבנתך, כאשר אדם חושקת נפשו בשרימפס, או בספגטי בולונז עם שפע גבינה, או במלי חזיר פריך, אז הוא מחפש מסעדה לא כשרה.
ואגב בגלל הקינוחים האיומים שהם "פרווה" אני נרתע ממסעדות כשרות.

לגמרי מטומטם. אבל בניגוד לאקסיומה שלך, כמובן שליהודי שומר המצוות לא מדובר ב"ויתור ללא שום סיבה הגיונית", כך שהשאלה לא באמת רלוונטית.
אדרבא. תסביר לי מה הגיוני לא לאכול ספגטי בולונוז עם גבינת פרמיג'אנו פזורה עליו - כמו שעושה כל העולם השפוי.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה מעבר להבנתך, כאשר אדם חושקת נפשו בשרימפס, או בספגטי בולונז עם שפע גבינה, או במלי חזיר פריך, אז הוא מחפש מסעדה לא כשרה.
ואגב בגלל הקינוחים האיומים שהם "פרווה" אני נרתע ממסעדות כשרות.
אדם שחשקה נפשו בנ"ל בוודאי יודע היכן יוכל למצוא את מבוקשו. הוא לא יזדקק לשם כך לעיתונאי שזאת כל מטרת מאמרו.
אדרבא. תסביר לי מה הגיוני לא לאכול ספגטי בולונוז עם גבינת פרמיג'אנו פזורה עליו - כמו שעושה כל העולם השפוי.
זאת ההלכה היהודית.
מאחר ויהודים מאמינים מקבלים על עצמם את ההלכה היהודית, הרי שהגיוני לחלוטין לדידם לא לאכול את התבשיל שהצעת.

זה באמת ככה פשוט :).

The Real Big Joe

Well-known member
אדם שחשקה נפשו בנ"ל בוודאי יודע היכן יוכל למצוא את מבוקשו. הוא לא יזדקק לשם כך לעיתונאי שזאת כל מטרת מאמרו.

זאת ההלכה היהודית.
מאחר ויהודים מאמינים מקבלים על עצמם את ההלכה היהודית, הרי שהגיוני לחלוטין לדידם לא לאכול את התבשיל שהצעת.

זה באמת ככה פשוט :).
האיסור חסר ההגיון הוא איסור חסר הגיון. הציות להוראה הלא הגיונית, הוא אותה בעיה של הצטמקות המוח של המאמינים. האם באמת המנעות מחלב עם בשר אעושה את העולם לטוב יותר? את החיים לנעימים יותר, או צודקים יותר?

DANIAVNI

Well-known member
האיסור חסר ההגיון הוא איסור חסר הגיון. הציות להוראה הלא הגיונית, הוא אותה בעיה של הצטמקות המוח של המאמינים. האם באמת המנעות מחלב עם בשר אעושה את העולם לטוב יותר? את החיים לנעימים יותר, או צודקים יותר?
למה להיות צמחוני וטבעוני זה מאוד נאור
אבל לשמור על כשרות יהודית זה חשוך ?

איש באמונתו יחיה כמו שאומרים
רק שלא יפריעו לי לחיות .

The Real Big Joe

Well-known member
למה להיות צמחוני וטבעוני זה מאוד נאור
אבל לשמור על כשרות יהודית זה חשוך ?

איש באמונתו יחיה כמו שאומרים
רק שלא יפריעו לי לחיות .
להיות צמחוני או טבעוני הוא מטופש לחלוטין בעיני. אבל הוא נובע לפחות מהטעות שזה בריא יותר. "הגנה" זאת אינה עומדת לשומרי כשרות. אצלם זה ציותר עיוור להוראות לא הגיוניות.
איש באמונתו יחיה, ואיש בדעתו על מאמינים שונים - גם יחיה...

רק מטומטם יגיד על אוכל טעים שהוא פסול.
מה לעשות אוכל לא כשר טעים יותר מכשר, במיוחד מבשר כשר שהמליחות עקב הכשרות הורגת אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק מטומטם יגיד על אוכל טעים שהוא פסול.
על זה תצטרכי לדבר עם מי ש"אומר על אוכל טעים שהוא פסול". לא זכור לי ששמעתי מישהו אומר דבר כזה מעולם ובוודאי שאני לא אמרתי, כך שאת נובחת כאן על העץ הלא נכון (ואין לי כח לייחס לזה את ה"טמטום" שהרגשת צורך לדחוף למשפט הלא רלוונטי הזה).
מה לעשות אוכל לא כשר טעים יותר מכשר, במיוחד מבשר כשר שהמליחות עקב הכשרות הורגת אותו.
זו דעתך והיא לגיטימית לעילא ולעילא. אלא שבמסגרת השמעתה את מבקשת לשלול את זכותם של אחרים לדעתם (בטענה שזה "טמטום", "לא הגיוני" ושאר המצאות שוללות ופוסלות).

עושה רושם שעל אף דברייך הגבוהים על אחרים שפוסלים כביכול, הפוסלת העיקרית כאן זו את דווקא. זכותך כמובן, לטעמי לפחות. רק חשוב לשמור על הדיוק במונחים ועל הפנייתם לעבר הנכון.

DANIAVNI

Well-known member
אני חושב שאתה צודק בממוצע אבל לא מהסיבה שאמרת
1.בממוצע כי מן הסתם תמיד תהיינה מסעדות כשרות יותר טובות מהלא כשרות
למשל ההמבורגר של אדל בספלוב שעכשיו עומדים בתור בשבילו בתל אביב הוא כשר
מה לעשות כשר וטוב.
אבל בממוצע לא כשר יהיה טוב יותר מהסיבה שעלות הכשרות מורידה את הVALUE FOR MONEY שאפשר לקבל .

2. לגבי המלחת הבשר
הרי אם הבשר כבר מלוח אז פשוט מוסיפים פחות מלח במתכון ( מלח במילא תמיד מוסיפים )
האם עצם ההמלחה והוצאת הדם פוגעת במרקם של הבשר ?
תיאורטית זה נכון
מעשית לא הבחנתי בכזה הבדל אבל אולי אני לא כזה פיינשמקר.

3. יש עוד עניין שבשר הרבה פעמים משתדך מצויין בהרבה מתכונים למוצרי חלב : יוגורט, חמאה ושמנת
כשזה כשר אז אי אפשר לעשות זאת .
מחמאה במקום חמאה, קרם קוקוס ושמנת צמחית במקום שמנת, ונוזלים חומציים במקום יוגורט
עדיף כבר חביתה .

The Real Big Joe

Well-known member
2. לגבי המלחת הבשר
תיאורטית זה נכון
המלחת הבשר גורמת להגרת נוזלים ולייבושו. זה לא רק עניין של "מליחות". בשר כשר אינו יכול להיות עסיסי כמו כזה שלא הומלח.
3. יש עוד עניין שבשר הרבה פעמים משתדך מצויין בהרבה מתכונים למוצרי חלב : יוגורט, חמאה ושמנת
נכון מאוד. כמי שמכור לתכניות בישול של שפים נודעים, אני יכול להעיד, שכל בישול בשר שהם מציגים, מכל סוג שהוא - מתחיל בטיגון חמאה...
וכמובן אפשר לסקור את התבשילים ההונגריים עמוסי השמנת עם הבשר, האיטלקים עם הגבינה מעל כל נתח בשר, הטורקים והיוונים עם רוטב היוגורט על הבשר, הערבים עם הלבנה והיוגורט. אין שום ספק שכללי הכשרות, שאין בהם שום תועלת, הם פגיעה קשה באיכות החים של היהודים.

אני חושב שאתה צודק בממוצע אבל לא מהסיבה שאמרת
1.בממוצע כי מן הסתם תמיד תהיינה מסעדות כשרות יותר טובות מהלא כשרות
למשל ההמבורגר של אדל בספלוב שעכשיו עומדים בתור בשבילו בתל אביב הוא כשר
מה לעשות כשר וטוב.
אבל בממוצע לא כשר יהיה טוב יותר מהסיבה שעלות הכשרות מורידה את הVALUE FOR MONEY שאפשר לקבל .

2. לגבי המלחת הבשר
תיאורטית זה נכון

מחמאה במקום חמאה, קרם קוקוס ושמנת צמחית במקום שמנת, ונוזלים חומציים במקום יוגורט
עדיף כבר חביתה .
אני חושבת שאת טועה -
  1. ממש לא בממוצע, אלא יוצאים מן הכלל, הכשר יהיה טעים יותר והמחיר יהיה בהתאם.
  2. זה לא אותו דבר.
  3. גם התוספות כמו למשל פירה, איך אפשר לאכול פירה בלי חמאה?

The Real Big Joe

Well-known member

זה בהחלט ויתור בלי סיבה הגיונית. זה ציות עיוור לפקודה מוזרה.

דגלמנגל

Well-known member

xyxy210

Well-known member
אני לא אוהב את המנות המצועצעות האלה, שיש להן הרבה מלים ועל הצלחת, מקסימום, שתי כפות או שני ביסים.
אם כבר אוכלים חזיר, אז כמאמר שולם עליכם, שהשומן ינזול על הסנטר...!
המנות שמופיעות בכתבה אינן "מצועצעת".
הן מנות לאדם בטווחי מחירים שונים . בד"כ יקרות ובצדק.
מהמנות שבמבחר שאכלתי , אני יכול לומר בודאות שהן טעימות להפליא, אפילו משביעות.
לשמחתי את כל הטימטום, כפי שמופיע בהומור בפתיח של הכתבה , העברתי בשמחה לדג מלוח שבחבורה....
והמבין יבין. [גם חיים יבין הבין]....:)

למעלה