לחובבי הקלטים: ה-"מוריגן"

Wing Chan

New member
לחובבי הקלטים: ה-"מוריגן"

אלה מסויימת? רוח? מי ומה עומד מאחורי זה? ומה זה עושה? משהו שמתקשר לקרבות ומלחמות, עפ"י מה שהבנתי. אני לא מכיר הית'ניזם קלטי, אז תסלחו לי מראש, פשוט הדבר הספציפי הזה זה משהו ששמעתי עליו שמעניין אותי. מצטע שאין לי מה לפרט ממש את השאלה (עייף אחרי שבוע קצת מתיש), מקווה שחובבי המיתולוגיה האירית כאן הבינו את השאלה שלי. תודה מראש חבר'ס

מחיפוש קצר במרשתת

העליתי שני קישורים - האחד מויקיפדיה והשני מ"גוד-צ'קר" (אינדקס אלים הומוריסטי). את גוד-צ'קר לא צריך לקחת יותר מדי ברצינות. כרגע יש בעיות בשרת של "אנציקלופדיה מיתיקה" (www.pantheon.org) - אבל שווה לנסות גם שם.

laoch gaidhlig

New member
an M'orrighan

אלת המלחמה והנקם, אחת משלוש האחיות (מאכה,ובאב) של המלחמה. בשונה מנואדה שהוא החלק ה"אצילי" של לוחם בקרב,המוריגן שייכת לאספקטים הקשים של הקרב המעניקה את יכולת "העיוות" בדומה ל"בזרק" הנורדי. כמו כן מכניסה פחד בלב האויב וקוטלת את מוגי הלב הבורחים מן הקרב. יש לה גם את התפקיד של לרחוץ את השירון של הלוחם לפני הקרב שבו הוא ימות,וכאשר הלוחם רואה זאת ויודע על מותו הקרב הוא יעשה את מיטבו על מנת למות עם כבוד ותהילה שתישאר. המוריגן היא גם זו שאוספת את רוח הלוחם המת ומובילה אותו ל"טיר נא נוג" (ארץ הנעורים) שיצתרף לאבותיו.

קשר לתמונה שקישרת

אתה יודע שזה חלק מקומיקס, ושמדובר בעקיצה לכיוון אדם ספציפי (הבחור הג'ינג'י שהעורב מוציא לו את העין), שמוכר ברחבי האינטרנט הפגני דובר האנגלית

laoch gaidhlig

New member
לא ידעתי

נתתי את התמונה כי כאשר ראיתי אותה היא תארה בצורה הטובה ביותר את המוריגן . המוריגן מופיע בהרבה פעמים כעורב , והמשפט בכיתוב מתאר את היחס למוריגן מצידה ולכן את היחס שלנו אליה, וזה בשונה מכל מיני מסורות ניאו פגניות שהפכו אותה לאיזו דמות אם קפדנית ולא לאלה הלוחמת שהיא.

וזו בדיוק המטרה של הקטע הזה בקומיקס

הבחור האמיתי מנסה להפיץ כל הזמן שהמוריגן היא אלה אוהבת וחמה (הוא כמובן אומר שהיא האלה שלו), שהנצרות עיוותה אותה. מיותר לציין שבפורומים הרציניים יותר הוא לא פופלרי במיוחד. כמו שאתה רואה, הוא כל כך הטריד אנשים, עד שעשו ממנו דמות בקומיקס. השם שלו לא שונה בהרבה מהשם של הדמות בקומיקס. הקומיקס נקרא - Nine lives, Many Masters. הקומיקס גם צוחק על שטניסטים, על שאר פגנים, אסטרוארים ועוד. מי שעושה אותו לא מרחם על אף אחד

RainBird

New member
כמובן, אל תשכח ../images/Emo13.gif על מינרוונים ../images/Emo13.gif Mi'nerwens

למעלה