לחובבי "מדע בצלחת" וקצת הגיגים...

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
לחובבי "מדע בצלחת" וקצת הגיגים...


לכל מי שחשב (כמוני) שניתן להכין טופו מקטנית שאינה סויה ובשעה שאני מחפש דרכים להכין סוג של טופו משעועית מש (אחרי שכבר היה לי נסיון כלשהו עם חומוס) נתקלתי במקרה במחקר הזה שלא נותן לכך סיכוי גדול במיוחד.
[URL]http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf0013398[/URL]
בכל מקרה - ואף שקראתי גם במקום אחר שהסיכוי נמוך , לא בגלל כמות החלבון (היחסית גבוהה) שבמש אלא דווקא בגלל מיעוט השומנים (ביחס לסויה למשל) - אני ממשיך בניסיונות ונראה לאן נגיע.

מה שכן, על הדרך ראיתי גם את המחקר הזה (די טרי) >> [URL]http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643815001516[/URL]
כפי שמצוין שם אחרי פרמנטציה, ניכרת פעילות עיכוב/בלימת ACE . ישנן תרופות המבוססת על מעכבי ACE שמשמשות להורדת לחץ דם. האם מכאן ניתן להניח שאכילת שעועית מש מסייעת (בתנאים מסויימים) להורדת לחץ דם? אם כן, אולי אתחיל לאכול ממנה קבוע...
 
אם היה אפשר להכין טופו ממשהו שהוא לא סויה

אני מניח שכבר היו משווקים את זה. יש טבעונים שרגישים לסויה או סתם נמנעים, אז יש לזה שוק. כנראה שזה לא אפשרי.
 

RSPA

New member
ותראה עוד משהו שמצאתי כרגע

זו תמונה של טופו מחומוס שעשיתי בזמנו באחד מנסיונותי.

 

RSPA

New member
עד כמה שזכור לי היה לזה טעם מעט מתקתק.

 
למעלה