לחופית לוי (ומתאים גם לך, בגיניסט)

Charlie

New member
לחופית לוי (ומתאים גם לך, בגיניסט)

1. סליחה על הבורות, אבל מה זה קטימב"ה? (בצבא? נו טופ, אני ויתרתי על קורס קצינים...הייתי להוט לסיים ולהתחיל ללמוד באונ´) 2. מבוקר ועד לילה לימדו אתכם - מנהיגות. יפה. רק כמה חבל שמנהיגות לא לומדים! או שיש לך את זה - או שאין לך את זה. נקודה. בן אדם נולד מנהיג, זה טבוע בו, ואת רואה את זה עליו עוד שהוא ילד בגן הילדים, את חוש המנהיגות שבו. אז מבחינתי אתם יכולים לצאת לסמינר של 3 שנים, לא 3 ימים - זה לא יעזור. כמה קורסים של מנהיגות לקחו יאיר, בגין האב, ז´בו, רזיאל? וכמה לקחו דב"ג, גולדה וחיים וייצמן? אפס!! כי מי שנולד מנהיג יכול להיות כזה, ומי שלא - לא. זה לא אומר שהוא פחות טוב חלילה, הוא פשוט לא מתאים להנהיג. וזה בפוליטיקה, בצבא ואפילו כאיש עסקים , בעל חברה או מנכ"ל מפעל. It´s all the same! 3. כריזמה זה חשוב? חשוב. אבל לא חובה. את תנועת החרות הנהיג יצחק שמיר בעשור 1983-1993. יש לו כריזמה? לא. את תנועת התחיה הנהיג פרופ´ יובל נאמן מאז 1981 ועד 1992 והוא לא היה כריזמטי. איזו כריזמה יש למנהיג מפלגת העבודה, בנימין בן-אליעזר? יש לו?? וכן הלאה... בקיצור, אין ספק שכריזמה כמו שיש לביבי או היתה למנחם בגין עוזרת ותורמת לא מעט. אך זה לא העיקר. ניתן להיות מנהיג גם בלי זה, אם נולדת למנהיגות. אבל מה שחשוב לבגיניסט ולי, זה לא הפטפטת והקשקשת הזו על "מנהיגות". אתכם היו צריכים לשבת 3 ימים וללמדכם מהי "מצוינות". מהי "הקרבה". מהי "התנדבות". מהי "חברות" (כן כן, חברות גם בפוליטיקה). אבל הכי קל זה לזרזר לכם בשכל על מנהיגות - ואתם? בלעתם את זה כמו גדולים. הוי ג´יימי ג´יימי, אני זוכר אותו כשהיינו יחד בנוער הליכוד לפני שנים. לא האמנתי שגם הוא יתעסק בשטויות הללו. אגב, גם לקחו לכם כסף על זה? איפה זה היה? (לנו בזמני היו סמינרים אחרים לגמרי...)

סומך את ידי כמעט על כל מילה

1. קטימב"ה- זה משהו בנושא טכניקות מסירה, אם אני זוכר נכון מקורס מ"כים. תבין, צ´רלי, הם (הנוער הנפלא שלנו, בלי טיפת ציניות) מאוד מתלהבים מראשי תיבות כאלה. הם עוד לא התוודעו למילים יפות כמו נגמ"ש, רוס"ר ותומ"ת שירגשו אותם באמת. 2. "מנהיגות"- זה הטרנד החדש. זו המילה שמשתמשים בה אנשים שאין להם דברים אחרים. מי שלא יכול להוכיח את עצמו בקריטריונים של מצוינות (בצבא, באוניברסיטה, באזרחות) שניתן למדוד אותם באמצעים מקובלים (ציונים, תואר, דרגה, משכורת, מספר האנשים שתומכים בך וכו´) מדבר על "מנהיגות"- כי זה לא דבר שניתן ללמוד. ולכן לכל דבר הם קורים שם מנהיגות, וככה הנוער בטוח שהוא לומד ממש דברים חשובים. 3. מתנגד למה שכתבת: לא חיבים להיוולד עם זה ולא רואים את זה בגן הילדים. לפעמים דווקא אנשים שלא מועידים אותם לגדולות מתחילים להתבלט בצורה משמעותית בשלב כלשהו. באי סי קיו אני אתן לך דוגמא טובה לזה. 4.כריזמה- חשוב מאוד, אבל את זה באמת קשה ללמוד. 5. מסכים עם כל הערכים שכתבת, ובראשם מצוינות. למה? כי זה הדבר הכי קשה להשגה מביניהם. וזה הדבר שהכי חסר לנו כרגע. 6. מאיפה את ה מכיר את ג´יימי?

יש לך טעות מרה ידידי

1.הכי קל זה לא לברבר על מנהיגות הכי קל זה לברבר בפורומים במקום לעשות אני ממש מצטערת אבל אתה, שכותב פה בפורום לא יכול לבקר את ג´יימי או אותנו שעוסקים "בשטויות האלה" כי אתה לא עוסק בכלום. כמו שאני לא אבקר אותך על פעילות שאתה עושה אם היא לא בתחום שלי אתה לא תבקר אותנו על פעילויות שאנחנו עושים. 2. אני לא יודעת אם אי פעם שמעת על המושג הזה אבל-פיתוח כישרון- אומר לך משהו? בן אדם שנולד זמר אופרה מוכשר יכול פתאום לעלות על במה??? ודאי שלא! הוא צריך להתאמן. כמו שירה כך גם מנהיגות וכך גם כל כישרון אחר. 3. היה לנו סמינר מנהיגות. לימדו ותנו בו על מנהיגות וכשאני אומרת על כל סוגי המנהיגות אני מתכוונת-על אף שלא הבנת אותי נכון- כל סוגי המנהיגות. המורשת שלנו, הערכים שלנו ועוד הרבה. 4. תסלח לי אבל אל תלמד את נוער הליכוד מהי התנדבות כי אנחנו יודעים טוב מאוד ואני לא אפרט פה כיאם משוויצים בהתנדבות זה כאילו לא עשית אותה. אתה מוזמן תמיד לשאול על נוער הליכוד תופתע לדעת שאנחנו מאוד פעילים, מאוד טובים וכן גם שואפים ומגיעים למצוינות! שתהיה לך שבת שלום ומבורכת. חופית לוי נוער הליכוד הוד השרון. 9-9

תגובה לחופית....

1. לפי היכרותי עם צ´רלי, הוא עצמו היה פעיל חזק בנוער הליכוד בזמנו, ומדובר באיש יקר שרוצה בטובת התנועה. לגבי ג´יימי- הכרתי אדם זה בעבר (מה הוא עושה היום?), וגם הוא אדם נפלא ולוחם חזק למען א"י. 2. את צודקת בהחלט שלמי שרק מדבר אסור לבקר את מי שעושה, הייתי שמח אם כמה עוד אנשים במפלגה היו מאמצים אמירה זו. דרך אגב: לכהן במשרה בשכר במפלגה זה לאו דווקא לעשות. זה במידה מסוימת כמו כל עבודה רגילה. להתנדב, כמו שאת עושה, זה נקרא לעשות. לוותר על משכורת שמנה כדי לעזור למדינת ישראל, כמו שעשה יעקב פרנקל (מה הייתי נותן כדי שיצטרף למפלגתנו...), זה נקרא לעשות. 3. מנהיגות אכן ניתן לפתח. אך לא בטוח שע"י הרצאות. ספרי לי: מי היו המרצים בסמינר? האם היו אלה מנהיגים בעצמם? או אנשים שלמדו על מנהיגות מספרים? רק במקרה הראשון יש לכך תועלת. מי שלמד על מנהיגות מספרים והוא אינו בעל כריזמה ומנהיגות- שלא ילמד אחרים. 4. מורשת וערכים- חשובים מאוד מאוד מאוד מאוד, אך לא בטוח שקשורים למנהיגות. אני לא בטוח שלבני גאון יש מורשת וערכים, אך הוא היה מנהיג מצויין לחברות שניהל. 5. מצוינות- היא חלק בלתי נפרד מהמנהיגות. וכאן עדיין לא ענית לי על השאלה: האם הטיפו לכם בסמינר שכדי להיות מנהיגים עליכם להצטיין בלימודים, בצבא, באזרחות ובכל תחום אחר? או שחששו לעשות זאת, משום שזה היה מעורר כלפי המרצים את השאלה: "למה אתם לא הצטינתם?" מצפה לתשובה בנושא. 6. אני לא מכיר את כל נוער הליכוד, אך ממה ששמעתי עלייך, אם כולם שם כמוך, אז כל מה שכתבת על הנוער נכון. מתפקדים יוצא מן הכלל, להוציא חריגים שכבר מעכשיו מחפשים עסקנות.

אוי נו די...תמשיך...

1. סבבה אני שמחה בשביל צ´רלי הוא עדיין לא יכול לתקוף את ג´יימי הם פועלים בנושאים שונים. ג´יימי-אכן איש יקר עד מאוד. היום הוא יום ולילה עושה לליכוד כשהוא רכז נוער הליכוד ואחראי על אגף צעירים בתנועה-בהצלחה רבה. 2.אם בן אדם מקבל כסף על העבודה שלו ונותן את הנשמה הוא לא עושה? לדעתי כן. 3.מרצים בסמינר היו כגון (זה היה מזמן אז אני לא זוכרת) רכזת הנוער הקודמת של נוער הליכוד-שירז. יואל חסון, ג´יימי, מ"מ מנכ"ל הליכוד-רפי דואק, מרצים נוספים על ההיסטוריה של המדינה שאני לא זוכרת. כולם מנהיגים שהתנסו בכך בעבר ובהווה. 4.אולי מורשת וערכים לא חשובים בהנהגת חברה אך כשמטרתך להשפיע על עתיד המדינה בתוך כל מערבולת האינטרסים ופוליטיקה-אם הם לא יושבים חזק- חבל על הזמן. 5. בסמינר עצמו אולי לא באופן בולט. אבל האווירה הכללית אצלנו מכוונת לכך שהלימודים באים תמיד לפני כל דבר(כולל נוער ליכוד) כי בלי ההצטינות בהכל אין לנו מה לחפש. 6. אוי נו די....איזה מחמאות. אבל כן לעניין, רוב רובו הגדול של הנוער מתפקד נהדר-חלקם מתפקדים הרבה הרבה טוב יותר ממני (רז מכ"ס אם אתה במקרה מכיר). חופית

למעלה