לחוצה ביותר - נוזל זרע ודם

ert678

New member
לחוצה ביותר - נוזל זרע ודם

שלום,
רציתי לדעת האם אפשר להידבק באיידס כאשר עשיתי לגבר ביד ללא קונדום והוא גמר עלי (בדגש על היד שלי), ונוזל הזרע שלו בא במגע עם חתכים שהיו לי בידיים והם היו די טריים מאותו יום, לא ברור אם אחד החתכים היה פתוח או לא באירוע עצמו.
רציתי לוודא האם קיים סיכוי אפילו קרוב לאפסי שכן תתבצע הדבקה? הרי מדובר במגע של נוזל הזרע עם פצע חתך(דם)שהוא לא כל כך גדול, אך יחסית חדש וטרי, ואולי גם פתוח, חשוב לי לוודא את העניין בדחיפות- והאם אכן יש צורך בעקבות האירוע הספציפי הזה בלבד ללכת להיבדק בדחיפות -בשאר הפעמים תמיד נזהרת!!
תודה ואשמח לתשובה מהירה, להורדת הסטרס והבהלה!! הלחוצה!

ATFAdmin

New member
אין חשש להדבקה ב-HIV

כדי שתתרחש הדבקה דרוש מגע ממושך וישיר. אם מדובר בפצעים שהתחילו כבר להגליד (וזה קורה תוך שניות) ובזרע שבא במגע עם אוויר (גם, קורה תוך שניות), הנגיף פשוט לא ישרוד את המעבר מגוף לגוף.
&nbsp
בלי קשר לזה, צריך להבדק תקופתית בנוסף לשימוש בקונדום בכל חדירה.
&nbsp
אגב, גם לא יזיק קצת לקרוא באתר הוועד למלחמה באיידס על HIV והחיים איתו, אמנם זה לא כיף אבל זו ממש לא סיבה לסטרס ובהלה ברמה שמתוארת כמעט בכל שאלה בפורום. זה לא כמו האבולה שמוצגת בסרטים הוליוודים, זה לא איזה וירוס מהונדס גנטית שמועבר באוויר והורג את כל מי שבא איתו במגע. זה אחד הווירוסים ה"מפונקים" בתבל שאפשר היום לחיות איתו חיים מלאים תחת מעקב רפואי והבעיה המרכזית איתו היא הסטיגמה הלא מוצדקת של החברה בגלל שבמשך כמה שנים לא היו טיפולים תרופתיים טובים.
&nbsp
הכי חשוב לזכור יש המון מגעים בטוחים (כולל אוננות ובגדול גם אוראלי) וכל עוד את לא מקיימת חדירה ללא קונדום, או מזריקה ממזרק משותף, סביר להניח שלעולם לא תדבקי בנגיף.

למעלה