לחות רוויה

LookAfterYou

New member
לחות רוויה

שלום!
אני מחפשת הגדרה ל "לחות רוויה".רצוי כמובן שההגדרה תהיה מקיפה וטובה (יש לי מבחן בנושא בעוד ימים אחדים וההגדה ללחות רוויה חסרה לי).אני אודה לעוזרים

LookAfterYou

New member
שאלה נוספת-מדוע כאשר האוויר חם יותר הוא

יכול להכיל כמות גדולה יותר של אדי מים? תודה.

לחות../images/Emo186.gif../images/Emo42.gif

לחות: כמות אדי המים שיכול האויר להכיל , ככל שהאויר חם יותר , האוויר יכול להכיל גדולה יותר כמות אדי המים . מקורה של הלחות היא התאדות המים מהאוקיינוסים.כמות אדי המים באוויר משתנה ממקום למקום ותלויה בשעות היממה ובתנאי מזג האוויר .. יחס העירוב – היחס בין כמות האוויר היבש לבין כמות האדים שקובעת את כמות אדי המים באוויר . לחות מוחלטת היא כמות אדי המים המצויה באוויר ברגע נתון ובנפח אוויר נתון. לחות רוויה כמות אדי המים שנפח נתון של אוויר מסוגל להכיל. ככל שהטמפ' עולה, כושרו של האוויר להכיל אדי מים עולה, כלומר, לחות הרוויה עולה. הלחות היחסית היא: יחס שבין הלחות המקסימלית שהאויר יכול לספוג בטמפרטורה בו הוא נמצא לבין המצב הקיים – כלומר כמה אדי מים נספגו בו ברגע נתון, מבוטא ב%. . לחות מוחלטת * 100= % לחות יחסית לחות רוויה אוויר יכול להגיע לרוויה בשתי דרכים: הוספת אדי מים (הגדלת הלחות המוחלטת) או קירור (הקטנת לחות הרוויה). ההתקררות יכולה לנבוע מעלית האוויר בגלל מחסום טופוגרפי או בגלל התכנסות בשקע. ככל שהאוויר לח יותר (הלחות המוחלטת גבוהה יותר) העלייה תהיה גדולה יותר בגלל שחרור החום הכמוס הגורם להתחממות נוספת של האוויר וזו גורמת לעליה נוספת, וחוזר חלילה. לכן אוויר לח הוא בלתי יציב. רוויה : מצב של שווי משקל בין האוויר המים המתאדים לאדים המתעבים. לחץ האדים ברוויה מציין את הכמות המכסימלית של אדי מים שהאוויר יכול להכיל בטמפ' נתונה , והוא משתנה בהתאם לטמפ'. מתוך סיכומה של דגנית שרייבר.

LookAfterYou

New member
ודבר נוסף ואחרון-מהן תכונות הרוח.

אני באמת אודה לכל אדם שיוכל לעזור.

רוח

צירפתי קישור. רוח ולהבא מאוד פשוט. לחצי את השאלה בגוגל ויופיעו אתרים רבים בכל נושא

LookAfterYou

New member
תודה,יש לי בקשה נוספת ואחרונה

בנוגע ללחץ אטמוספרי,אני צריכה גם את ההגדרה של המושג הזה.בחיפוש שלי בגוגל לא הצלחתי למצוא משהו טוב מספיק. תודה רבה על הכל,עזרת לי מאוד

בכייף ../images/Emo222.gif../images/Emo104.gif

מה קרה לך ? אני עובדת בוקר וערב. חט"ב ועליונה. אבל, כייף. רק שיצליחו.

אכתוב לך במייל.../images/Emo24.gif

מלון ספורט קלאב 19-22 ביולי. את בארץ? אני באמת רוצה להיפגש!

שבוע טוב

חזרתי הרגע מהדרום, סליחה על העדרות סופהשבוע. אילתית, לצערי לא הסתדר, אבל אולי בפעם הבאה.

למעלה