לחזור הביתה

לחזור הביתה

שלום לכם, חברים חדשים! שמי ורוניקה והבית של משפחתי נשרף! למזלנו אף אחד מילדיי לא נפגע. כדי לשפץ את הבית יזמנו פרוייקט יחודי בו אנחנו מגייסים כספים ומציעים תשורת לתומכים. יש תשורות ממש שוות שכדרי לכם לראות!
http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=3364

יש לי עוד מה להוסיף,שילכו לבנק ויקחו הלוואה,

סכום של 100 אלף ש"ח זה לא בשמיים לזוג הורים שעובדים.

בהתחלה חשבתי שהם רוצים בית במלא מובן המילה, אך אם זה רק שיפוץ
שיעשו את זה בכוחות עצמם עם הלוואות כמו שאר בני ישראל.

נהיינו בפשור מדינת שנור, כל אחד מנסה לשנורר.

לערנונה

ערנונה יקרה, אם תכנסי לפרוייקט שלנו, תביני שאנחנו לא עוסקים בשנור, ומה שטנחנו מציעים -זה סוג של הלוואה. התשורות שהתומכים שלנו יקבלו- זהו פרי עבודה קשה. ואם תשימי לב, חלק מהדברים אנחנו מעבירים הלאה ע"י עבודה בקהילה. אם זה עבודה במקלט לנשים מוכות, ליצנות רפואית של בעלי, שעת סיפור לילדים עם שיתוק מוחין...
אני באמת חושבת שזה לא פייר לקרוא לפרוייקט שלנו שנור. להבדיל מהרבה עמותות שמקבלות תרומות של אנשים ומשלמות משכורות גבוהות מעבר לכל דמיון להנהלה, אנחנו רוצים לשפץ את ביתינו ולעשות את זה במו ידיינו וכן בעזרת אנשים טובים שיצאו נשכרים גם כן!

גם אני חושבת כמו הגמד, כשיש ילדים צריך אחריות

הצגתם את הדברים מאוד יפה הומניטרית, אך מי יודע מה האמת מאחורי הדברים? רק אתם כאחת שנפלה כבר רבות בפח בעניני תרומות אני מאמינה רק למה שעיני רואות ולא מאמינה לסיפורים קורעי לב.

כבר תרמנו לשיקום יערות בחיפה והכסף נעלם כלא היה.

רוצה עוד סיפורים?

אנחנו ידועים כעם שנורר.

לערנונה.

אני מבינה את החששות של אנשים שתורמים ולא יודעים לאן הולך הכסף אבל האם אנחנו עושים משהו פסול מבחינה רעיונית או מוסרית? או. קיי. לא היה לנו ביטוח והבית נשרף. החלטנו לגייס כספים ע"י נתינה בחזרה גם שלנו וגם של חברינו המקסימים. כל אחד שתומך בנו יקבל תשורה הולמת לתמיכה שלו. האם זה לא בסדר? האם אנחנו עושים משהו שעלול להזיק למישהו? זה לא מקרה של הונאה. התארחנו גם בטלויזיה וגם בעיתונות (טוב, אני מודעת שבמדינה שלנו זה לא מוכיח ולא מפריך שום דבר). אנחנו בעצם, "לוקחים הלווא" מאנשים בלי לתת ריבית לבנקים. נצטרך לעבוד מאד קשה בשביל להחזיר את התשורות שלנו. הבת שלנו כבר עסוקה בהכנת בובות ועושה את זה בהרבה שמחה ןאהבה כלפי מי שיקנה אותן. בבקשה, אל תשפטי אנשים רק על פי נסיון העבר. טוב, בעצם זה מובן מאד ומי מאתנו לא נופל בפח הזה של אי-אימון וחשדנות?...

יקירתי, שאלוהים יסלח לי אם אני טועה, אך תצאו

לעבוד אתם אנשים צעירים, למה לבקש כספים מאנשים שמרחמים עליכם ולהרגיש עם זה טוב, למה?

סיפרתי לך על אחותי חולת הסכרת בת 65 שלפני שנה נרצח לה בן חולה נפש בתאונת פגע וברח
הסתייעה בכוחות עצמה הלכה לטיפול נפשי מכסף שהרוויחה בים יזע ודמעות ואתם אנמשים צעירים מקבצים כסף וילדה בת 8 או 12 תיתן להם בובה מעשה ידיה ואתם מרגישים עם זה בסדר?

כנראה שהאופי שלכם מתאים לזה ולהרגיש עם זה בסדר.

למה שלא תשלמו ריבית לבנקים ואחרים כן משלמים, למה למרוט את הרחמים מאנשים רכי לב ולקחת את כספם .עם סיפורים קורעי לב כמה אתם אנשים טובים, מתנדבים כליצנים רפואיים ובמעון לנשים מוכות.

תצאו לעבוד ואל תקבצו נדבות, כי זה בדיוק מה שאתם עושים.

כסף לאולפן הקלטות יש ולביטוח אין ?

ביטוח תכולה זה באמת לא יקר - עשרות שקלים לחודש בהתאם לתכולה.

לאודי הגמד

היי אודי. אתה צודק במאה אחוז! עשינו פשלה רצינית שלא עשינו ביטוח, לא אפרט כאן מה היו הסיבות לכך. כרגע אנחנו לומדים על בשרינו את התוצאות ... ומוכנים לעבוד קשה מאד בשביל להחזיר לעצמינו את הבית. כל תומך שלנו מקבל תשורה, המבחר די רחב! מאחורי כל תשורה יש עבודה רבה שלנו או של חברינו המקסימים! אנחנו לא מקבצים נדבות, וגם החלטנו חלק מהתשורות להעביר לקהילה: יש לי שעות סיוע במקלט לנשים מוכות, שעות ליצנות רפואית של יהודה בעלי, שעות סיפור של יהודה בגן ילדים עם שיתוק מוחין. אז כן, אנשים טועים, זה נראה לי הכי אנושי לטעות ולנסות לגדול ולצמוח מתוך זה, התסכים?

למה שלא תצאו לעבוד, להרוויח כסף ולשקם את

עצמכם.

יש לי אחות בת 65 חולת סוכרת שלא בא לי לספר את סיפור חייה, אך מה שכו
אספר זה שהיא עובדת מהבוקר עד הערב כסיעת בגן ילדים ובקיטנות ומארגנת את חייה במו ידיה, לה כבר אין בעל.

אתם צעירים עדיין צאו לעבוד ותתארגנו לכם בתשלומים, כל בעל מרצועישמח לעשות לכם עבודה אם תתחייבו בתשלומים.

לא צריך לשכנע בסיפורים קורעי לב על ליצנות רפואית ומקלט לנשים מוכות.

תצאו לעבוד ולא לשנורר.

לערנונה

זה בדיוק מה שאנחנו עושים. כמו שכתבתי לך בהודעה קודמת. וזה לא סיפור קורע לב, זה נסיון קנה לשקם את עצמינו ע"י עבודתנו. אני עדין לא מבינה מה כל-כך פסול בזה? למה אם בן אדם רוצה לעשות דיסק, או לכתוב ספר, הוא כן יכול לפנות לקהל ולבקש התגיסות תמורת עשייתו ואנחנו לא יכולים? הרי לא ביקשנו נדבות! אנשים הולכים לקבל כל תשורה שהתחייבנו אליה ויותר מזה, חלק מהתשורות כבר מתחילות להיות מחולקות לפני שהפרוייקט נגמר ואנחנו לא יודעים אם נראה את הכסף או לא. רק על בסיס אמון אנושי פשוט! זכותך המלאה לא לתמוך בנו ולא להסכים עם הדרך שלנו, אבל לקרוא לזה שנור -זה פשוט לא נכון! למה תקציב בחירות זה לא שנור? למה משכורות של מנהלי עמותות שמתקיימות מתרומות זה לא שנור?

אפילי

New member
בוקר טוב - זכותו של כל אחד לבקש כרצונו

וזכותו של כל נדרש לעשות כרצונו.
אף אחד לא מאיים.

צריך רק לבדוק היטב את המצב לפני שפותחים את הארנק.

לפני שנים נשרפה דירה עליונה בביתנו כל השכנים ריחמו על השכן וחשבו לאסוף
עבורם כסף - לא היה להם ביטוח.
זה לא התבצע.

לאחר זמן קצר - אותו זוג קנו דירת גג בת 4 חדרים - ואנו השכנים נדהמנו.

אולי מישהו תרם להם כסף לקנות את הדירה.

הייתה בזמנו תוכנית רדיו מאזינים עוזרים למאזינים.
מישהי עלתה לרדיו וביקשה תרומות כספיות מהמאזינים כי היא במצב כלכלי גרוע.

סיפרה לי אשה עיוורת - שכתבה לאחותה שגרה באותה
עיר של המבקשת שתלך ותיתן לה סכום מסוים.
אחותה הגיעה למבקשת והתברר שזו מישהי מסוממת
לחלוטין וכנראה ביקשה תרומות עבור קניית סמים.

יש ויש.

בכל מקרה היה נעים לקרוא שאנשים אמנם מבקשים
תרומה תמורת התנדבות בעבודות קהילה, אך נכון
מי שכתבה שפשוט יעבדו וישלמו סכום זה בתשלומים.

יום נעים
ושלא יקרה לאף אחד מה שקרה לזוג זה.

אפילי

לאפילי

היי. אני שוב מסכימה עם כל החששות של אנשים שנכוו פעם בנסיון לתרום כספים. אני גם חושבת שאם רוצים לעזור למישהו -כדאי מאד לבדוק לאן הכסף הולך. על עצמי אני יודעת בוודאות שהכסף הזה הוא לשיפוץ הבית. ולא לנסיעה לקאריבים ולא לסמים! אולי אם תכנסו לפרוייקט תוכלו לראות שאנחנו לא עושים רושןם של נוכלים. (נכון, אי אפשר לדעת בוודאות על אף אחד ב100 אחוז). ולגבי הלוואה- אולי יש אנשים (הרי אספנו כבר 67 אחוזים) שיהיו שמחים לקחת חלק בפרוייקט ולקבל בתמורה תספורת ב150, כרטיס לשעת סיפור ב30שח, הכנה ללידה או דבר אחר! עדין לא מבינה מה כל-כך נורא בזה? אם אני יודעת שאנחנו לא "עובדים" על אף אחד, ואם יש אנשים שמאמינים לי או מתוך הכרות אישית או דרך חברים או סתם כי אנחנו נראים אנשים ישרים כי אנחנו כאלה. או קיי, קצת טמבלים שלא עשינו ביטוח. אני מסכימה! אבל אם הבנק יקבל את האחוזים במקרה שנקח הלוואה זה יעזור רק לבנק. ואם אנשים יקבלו את התשורות שלנו- זה יכול להיות מאד נחמד גם להם וגם לנו. מה כל-כך פסול בזה? אני באמת לא מבינה? האם יש משהו לא מוסרי בזה? לנו מאד חשוב האספקט הזה אז באמת אשמח אם תאירו את עיניי. במיוחד שעד עכשיו קיבלנו רק תגובות תומכות וחיוביות...

יוליקה

Member
מנהל
ולמה בדיוק פנית דווקא לפורום שלנו?

את רק בת 36... למה לא לפורום של בני גילך?

למעלה