לחיאני-כשלון או כוכב ? הצביעו עכשיו

הפעם אני יחרוג...

מהרגלי - וימחה בפני המנהל הפורום על השאלה הלא כל כך פארית כלפי לחיאני- מה? שתילת כמה פרחים בעדניות ופה ושם התקנת מיתקן שעשועים או הזזת התותח - זה מה שגורם לראש עירייה להיות "כוכב" ? או חוסר יכולת להקים קואליציה, יתיר אותו בעיני המדרגים ככישלון צורב בעיניהם ? אני חושב בכל מה שקשור בהכתרת חמורו של משיח...יש לנו עוד זמן....ולמציאות יקח עוד זמן עד שהיא תחשוף את עצמה.

מר ברק

שינוי שכבר אמרתי לגביו, שהוא מצב שצריך להיות קיים בכל עיר - ואל לנו להגיד תודה, שהמיסים שמשולמים לעירייה על ניקיון ותשתיות אכן מוצאים את דרכם לשם - למרות שבנינו גם זה שנוי במחלוקת - אבל שוב - בתור אזרח לא רק שאני רוצה את השירות הטוב ביותר שהשילטון צריך לתת, אלא גם שיחפש ייעול עצמי כל הזמן (מעין אפדייט שילטוני, אם תירצה)

pedib

New member
יש אומללים שלא מסוגלים להודות באמת

מה לעשות, יש גם כאלה שאינם מסוגלים להודות באמת, גם אם היא טופחת להם על הפנים !!! אלה אנשים קטנים, מתוסכלים, ומאוד לא נעימים ... אז נכון שזה מה שצריכה עירייה והעומד בראשה לעשות, הלא לתפקיד הזה נבחרו. אבל, בקונסטלציה הקיימת, גרעונות אסטרונומיים (320 מליון שקל) אי תשלום משכורות בזמן במשך חודשים, אי העברת כספי הקרנות של העובדים ליעדן, הזנחה פושעת ממש של העיר ועוד כהנה וכהנה סיבות, אפילו התייחסות אחרת לחזות העיר, "שתילת כמה פרחים באדניות ופה ושם התקנת מתקן שעשועים או הזזת תותח" היא מעשה נדיר ... מה לעשות. העיכוב בהרכבת הקואליציה הוא לא עניינך ידידי, אלא עניינו הפרטי של ראש העיר (האם כואב לך שיריב או ששון בחוץ ? לשם מה צריך אותם לחיאני ? כדי שיפריעו לו בתוכניות שלו ? כדי שימנו מקורבים שלהם ויעמיסו על המנגנון שגם כך זועק לייעול ?) איזו ציניות יש בדבריך !! "כמה פרחים", "התקנת מתקן שעשועים", "הזזת תותח" !!! אם זה כל כך שולי, מדוע לא עשו את הפעולות האלה קודם ? הלא הפעולות הללו נעשות מאותו תקציב של השלטון הקודם, עיריית בת-ים טרם קבלה סיוע כלשהוא מהמדינה (למעט כ 4 מליון ש"ח שהועברו ע"י משרד הפנים לראשויות בהן נבחר ראש ראשות חדש). החוכמה היא לעשות מתוך הקיים ולא על חשבון דברים אחרים !!! גם הבאת כספים מבחוץ (מפעל הפיס, קרנות שונות) היא פעולה מסובכת ואיננה דבר של מה בכך. טלטול המנגנון השלטוני המסואב והייתי אומר מושחת בעיר הוא פעולה מסובכת מאוד שאת תוצאותיה נראה כולם רק בעתיד (אני מקווה הקרוב ממש). או אז יתפנו ראש העיר וצוותו לעשות עוד יותר לשיפור החיים בעיר. חלק מעשרות פרוייקטים שכבר אושרו לביצוע פורסמו בעיתונות המקומית ובהם: בניית פרק ענק בשטח בין גן העיר - הר הזבל - מצפור שיכלול 40 דונם ספורטק משוכלל לפחות כמו בתל-אביב העברת משרדי העירייה המפוזרים ברחבי העיר לבניין אחד באיזור התעשייה. הקמת "בית החוסים" לנכים שבו ירוכזו כל בעלי הנכויות לפעילויות יום ואלה שנזקקים גם כהוסטל, באיזור התעשייה. קירצוף וריווד 10 ק"מ כבישים בעיר, במקומות היותר בעייתיים (בורות וכו'). השקעת 1.2 מליון שקל (מכספי סיוע מפעל הפיס) להקמה ושידרוג מתקני שעשועים לילדים בגינות רבות בעיר. מיחשוב ומיזוג (אוויר) בתי ספר וגני ילדים. קיצוץ בעלויות השכר (פיטורין והפחתת שכר) באופן משמעותי. פיתוח הגינה בשד' העצמאות, מרח' הרצל ועד לאמפיתיאטרון שטרם נראתה כדוגמתה בעיר. ועוד ועוד כל אלה הם טריוויה בעיניך ? כל כך הרבה בכל כך מעט זמן ? ולא הזכרתי את העבודה המאסיבית על התדמית של העיר כלפי חוץ וכלפי פנים. רק אתמול התקיים בעיר, בהיכל התרבות, חידון התנ"ך הארצי לנוער ששודר בשידור חי בטלוויזיה החינוכית וזכה וזיכה את העיר לחשיפה חיובית מאוד - בחינם !!! ראש העיר איננו צריך את האופוזיציה הוא יכול להסתדר היטב עם 13 החברים שאיתו ויחד לעשות דברים באמת גדולים מבלי הצורך "לשלם" לזה או לאחר יתר על המידה. ואז תראה, שבחלוף כמה חודשים, איך הבלוק האופוזוציוני מתפורר וכולם נכנסים פנימה, מוחלשים ובלי דרישות גדולות כמו היום. תן לשלומי קצת קרדיט, הוא יודע לעשות את העבודה, הוא חריף ובאמת באמת כמה רמות מעל כל דמות אחרת, שם למעלה בעירייה.

נא לדייק !

חלק מאותן "עשרות הפרוייקטים" שאדוני מדבר עליהם, תוכננו עוד בקדנציה הקודמת (הנכשלת) של שגיא, כך לבוא ולומר שלחיאני הגה והוציא לפועל זה במקרה הטוב דמאגוגיה. שתבין אינני חולק על העובדה, שלעובדי העירייה יש היום מוטבציה (חשודה) לקחת יותר אחריות על עבודתם, זה שינוי מבורך שהכניס לחיאני עם הבחרותו. מכאן לבוא ולומר העירייה היום יעילה, ובעיותיה של בת ים חלפו מן העולם זוהי הגזמה פראית - שרק למי שמקורב, או שיש לו אינטרס, יכול להאמין שכך הדברים. אני רוצה להזכיר לאדוני - שהעירייה לא ממש מפטרת, אלא אפילו מקבלת עובדים חדשים לעבודה (פורסם ב"השקמה") ויו"ר הועד אפייה מתריע על דלת מסתובבת בין מה שאומר הראש, ובין מה שידו השנייה עושה. חשיפה חיובית לעיר כדוגמת החידון, מבורכת בעיני - אך איך זה נקשר לעומד בראשה? האם הוא יזם את החידון? הוא היה בוועדת השופטים? הוא שהוא רק התראיין כהרגלו וציין ששוב זה נקשר לרוחות החדשות שמנשבות מאז היבחרותו, אינני מבקר את לחיאני רק לשם הביקורת. הצלחתו חשובה לי כאזרח, שיש לו דירה בבת ים (ורוצה שערכה יעלה יום אחד) אבל אני מכיר את אילוצי המערכת, אני מכיר את תהליך קבלת ההחלטות בעירייה , אני מודע לאבסורד שמגביל לפעמים את הראש מלישם החלטה שהוא עצמו רוצה בה. לפיכך אני לא הולך שבי, אחרי אישיותו (גם עם היא עולה בכמה רמות על עובדי עירייה אחרים), מה שמעיד על בעייה יותר קשה.

gooly

New member
פדי תוריד את המשקפיים הורודות

ותשים כאלה שיראו לך גם את המציאות לפעמים אתה יודע ? בכל זאת אתה עושה רושם של אדם חושב

pedib

New member
האמן לי אני רואה גם את הדברים ...

הפחות טובים ... אבל, באופי שלי אני אדם אופטימי שמשתדל לראות את חצי הכוס המלאה ולא את זו החסרה. מה התועלת שתצמח לנו מנפנוף תמידי בדברים הרעים (כמו שעושים זאת העיתונים והמקומונים) ? צריך להתריע, צריך להעלות על סדר היום דברים כואבים וענייניים, שבטוח שיזכו להתייחסות מצד השלטון, אבל להביא רק דברים רעים, לא מקובל עלי !! אם אתה רוצה דוגמא לדבר שמכעיס במיוחד בהקשר של השלטון החדש והיחס לו הוא זוכה מהתקשורת אתה יכול לראות זאת היטב בחוסר הפירגון הטוטאלי בכל הנוגע לאירועי פורים בעיר: רק עיתון אחד, "גל גפן" כמדומני, הביא בקצרה דיווח אודות אירועי הפורים היוצאים מהכלל בעיר (בגן העיר ובשכונת עמידר). אף לא עיתון רציני אחר לא התייחס ואפילו לא בחצי מילה למה שקרה כאן בפורים - מדוע ? כמה השתדלו ובאיזה תקציב (אם היית יודע כמה עלה הקרנבל היית אומר כל הכבוד - כל כך הרבה בכל כך מעט כסף) ועוד אחרי זה לא מתייחסים כלל, כאילו לא היה ולא נברא. מדוע רק את הדברים הרעים (גם הם נתונים לוויכוח, אבל נגיד שכן) מביאים בפנינו ? גם חלק מהגולשים כאן, כנראה גולשים מטעם ממש (ולא כמוני וכמו דוד ברק שבאמת עושים זאת מתוך התנדבות ורצון פנימי ועל חשבון זמננו הפרטי) מנסים להביא בפני שאר הגולשים רק את הרע ... מדוע ? תחשוב על זה !!

קשה לי אם מה שאתה אומר

על גל גפן, אתה הריי מודע לקשריו האישיים של בעל העיתון עם לחיאני. אז מדוע אתה זורע טענות שווא על מדיות אובייקטיביות אחרות?

pedib

New member
לכן ציינתי את עובדת היותו בודד ...

זאת כדי לא לחטוא לאמת.

gooly

New member
קצת קשה להגיד על גל גפן עיתון

אוביקטיבי כאחד שמקורב היית צריך לזהות את הכשלים

pedib

New member
לא מבין אותך ...

ידידי - אף לא אחד מהפרוייקטים שנרשמו לעיל לא תוכנן ואפילו לא חשבו עליו בקדנציה הקודמת, אתה מוזמן לבדוק !!! כל אחד מהפרוייקטים שנרשמו לעיל נהגה, נבחן ואושר לביצוע ע"י השלטון החדש - וזו עובדה !!! כ"כ, אני לא זוכר שכתבתי באיזה שהוא מקום שבעיותיה של בת-ים חלפו מן העולם, עם הבחרו של לחיאני - אתה יכול להראות לי היכן אמרתי דברים כאלה ? לא רק שלא נפתרו הן כ"כ רבות שיקח באמת זמן לפתור את כולן, אבל ההבדל ... או ההבדל !! בעניין הפיטורין, תוכנית הבראה גובשה, רשימת שמות כנראה קיימת אלא שהתוכנית תצא לפועל (לפחות ינסו להוציא אותה אל הפועל) לאחר הפסח. אבי אפיה יכול להתריע על דלת מסתובבת, אבל מי שמכיר את הפרטים מקרוב יודע שמעט מאוד אנשים התקבלו למערכת (באופן טבעי, נבחר מעוניין לעבוד בסביבה של אנשי שלומו, אלא שצריך שזה יעשה בהגיון ובטעם) וגם הם באו במקום אחרים שפרשו/הופרשו/יופרשו בקרוב. חשיפת העיר שהיא אחד המוטואים של ראש העיר נעשית בהוראת ראש העיר וביוזמתו האישית. ראש העיר, בכל הזדמנות שהייתה לפני הבחירות (בעצרות, בחוגי בית ובכנסים) דיבר על כך שלכשיעלה לשלטון יפעל באופן גורף לשנות את תדמיתה של העיר בעיני תושביה ועוד יותר בעיני שאר תושבי הארץ, ע"י הבאת אירועים לעיר שיביאו בעיקבותיהם קהל גדול מחוץ לבת-ים (מופעים, טורנירי ספורט ועוד). האם נראה לך שראש העיר הקודם היה בכלל מנסה להתברג (ובסוף לזכות) בפרוייקט "יום טוב" של דודו טופז ולהביא לעיר 300,000 ש"ח ? הוראתו של ראש העיר היא לעשות ככל שניתן כדי לחבר את בת-ים עם דברים טובים עם מסר חינוכי מחד ומאידך טוב לעיר. כך הבאת "תיאטרון הנוער ה 10" לעיר (בשבוע שעבר) כך גם עם הבאת חידון התנ"ך לעיר, דבר שבוודאי נעשה ביוזמת האחראים לכך (יחצנות ודוברות) בעירייה. אני בטוח שהייתה כאן השתדלות לא קטנה ואולי אפילו מאבק עם ראשויות אחרות שגם הן רצו שחידון התנ"ך יתארח אצלם. אז אנא ממך, תן קצת קרדיט !!! לעניין הדירה שיש ללחיאני בעיר - אני רוצה לבשר לך, יש לו כמה דירות והוא בנה בעיר הזאת את הבניינים היפים ביותר (למעט אולי אלה שנבנים עכשיו ע"י חברת כפיר - המשולש/העגול והמרובע). אז אנא, לסיום, שים את המניעים הפוליטיים בצד והצטרף לעשייה - זה לא נשמע טוב ומאוד קנטרני.

ידידי היקר ....

פרוייקט "הר הזבל", וכל השטח שנמצא מאחורי מלון קולוני ביץ, הם שטחים שמגירות העירייה לא יכולות להכיל את כל התוכניות שקינמון/שגיא/ואף לחיאני (באופוזיציה) ניסו לקדם, הבעיות בשטחים אילו רבות מידי, החל מבעיית שטח המריבה ועד משאים ומתנים עם בעלי זכויות קרקע. (ולכך התכוונתי, כאשר ציינתי שזהו פרוייקט עם היסטורייה) זה שלחיאני מבקש להגדיל את הקופה העירונית בשידרוג הקרקע, על זה אני מברך (אם הוא יצליח במקום שבו נכשלו אחרים) הפרטים שאתה יודע מקרוב על "אחדים" שנכנסו למערכת, זקוקים לעידכון!!! ושוב, עשיתו של ראש העיר אינה מוטלת בספק, לעומת היתנהלותו של ראש העיר הקודם. (זה עלבון ללחיאני, עם הוא יבקש שנשווה) אגב לגבי הדירה - דיברתי על שלי - ולא על דירותיו של לחיאני, שגם הם נושא שיחה לא קטן (כפי שבוודאי מוכר לך) תדמיתה של העיר באמת במצב קשה, וכל קידום של העיניין מבורך - הייתי יותר שמח עם יטוו מידיניות שקיימת היום בת"א לגבי תרבות (מבחינת תקציב) ואוליי ישכילו להבין שזו גם הכנסה לא קטנה לעיר. ואתה יודע מה - אני מקבל את הקרדיט שניתן ללחיאני על הבאת החידון לבת ים. (בתקווה לתקן את הרושם הקנטרני שנוצר אצלך) ולי נותר ליחל ולקוות, שאכן מושכלת דרכו של לחיאני, ואישיותו אינה יודעת שחיתות וחוסר צדק.

pedib

New member
ובנימה פייסנית זו נחתום את השיחה

נקווה שהימים הבאים יוכיחו שאכן מדובר ב"דבר" אחר שרק ייטיב עם העיר. בכל מקרה אני מציע לכל קצרי הרוח, לספור עד 10 ולראות שהשינוי בבת-ים הוא לא רק בתוספת גינות ובהקפדה על נקיון, אלא הרבה הרבה דברים מעבר לכך. נפגש בהמשך, בע"ה

לחיאני כוכב

לא היה לנו ראש עיר כמו ראש העיר שלנו כבר הרבה מאוד שנים שהבטיח ומקיים לכן ראש העיר מר שלומי לחיאני כוכב!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הוא החזיר בתקופה כה קצרה את הכבוד האבוד לעיר.

למעלה