לחיות את הרגע- האם באמת יש לזה משמעות?

לחיות את הרגע- האם באמת יש לזה משמעות?

"שאריות של החיים" הוא שיר נהדר, שיר שגורם לחשוב.
לחשוב מה השעון שמתקתק שם על הכוננית אומר לי, לחשוב איך אוספים
את השברים וממשיכים קדימה, לחשוב איך לגרום לעולם לשים
אליי...
כל הזמן אומרים לנו לנצל את היום, לא לפחד, להעז וכן... לחיות את הרגע.

האם אתם חושבים שהמושג "לחיות את הרגע" הוא משפט בין משפטים רבים שאומר שכן,
צריך, אבל מתישהו
... משפט שאנחנו מרגישים אותו בלב אבל אנחנו גם יודעים שקרוב לוודאי שהוא יישאר שם...
או שמדובר במשפט אמיתי? לקום בבוקר ולומר "היום אני מגשים את החלום שלי"
"היום אעשה מה שתמיד חלמתי לעשות"

האם פעם הגשמתם חלום
קטן? איזה חלום הייתם רוצים להגשים בעתיד (וכן, אני יודעת שכולכם רוצים לזכות בתחרות
)?

נערה162

New member
לא ריאלי לצערי

כל המסגרות בחיים מכוונות לעתיד החל מבית ספר, צבא, אוניברסיטה, ואפילו עבודה ברוב המקרים.. את כולם עוברים בדאגה לעתיד ולקיום.. ולא כי זה באמת החלום שלך..
לצערי מעט מאוד אנשים יכולים לחיות את הרגע באמת..
ויחד עם זה, בתוך כל המסגרות האלו, כל אחד יכול למצוא רגעים שבו הוא יכול לחיות את הרגע ולעשות דברים בלי לחשוב על העתיד.. לי אישית זה ההופעות המרובות (שבקרוב אקרוס כלכלית
)

מחשבה טיפה מרובעת חח

נכון זה מסגרת של בית ספר צבא..
אבל אני חולק עלייך בעניין של אחרי הצבא..

המון אנשים הולכים ללמוד באונ' לא כדי לרכוש באמת מקצוע.. כי אלו "מוסכמות" החברה..

וזו הטעות הכי גדולה שלדעתי בן אדם עושה.. אני חס וחלילה לא נגד לימודים.. אבל עכשיו אחרי שאני עושה קורס פסיכומטרי אני רואה כמה עושים קופה על חשבון הציבור.

במקום ללכת על החלומות.. הולכים אחרי מוסכמות החברה.

וזה חבל.

חוץ ממזה מי אמר שמי מסיים ללמוד תיהיה לו באמת עבודה..

נערה162

New member
אנחנו מסכימות..

האם זה צריך להיות ככה? ממש לא לדעתי..
זה בהחלט חבל והלוואי שכולם היו הולכים לפי החלומות.. אבל גם אם המצב היה כך, בכל זאת יש מגבלות כלשהן של החיים, לפעמים צריך להתקדם לפני שאפשר לרדוף אחרי החלומות.. מעט הסתבכתי מקווה שהבנת מה שהתכוונתי..

כן הבנתי..

ברור שיש מגבלות של החיים...
אבל הכוונה שלי היתה על האנשים האלה שהולכים בתלם יותר מדייי..

שאחרי הצבא/שירות לאומי (אני בכוונה אומרת שירות לאומי כי זה לא פחות חשוב מצבא).. הולכים בתלם של פסיכומטרי אונ' וכד'.. מבזבזים 3,4 על תואר ראשון.. ובסוף לא עוסקים בתחום.. לא עדיף להוציא את הכסף על דברים אחרים ??
מי שאוהב משהו באמת בסוף יצליח.

היום גם אקדמאים לא מגיעים להישגים גבוהים..

העיקר אומרים "יש תואר" .. אבל זה לא נגמר בזה.. חוץ מזה שגם אם לומדים משהו בגיל ה20 ו.. לא מחייב לעסוק בזה כל החיים..
אני בכלל בעד שבן אדם לא יעסוק בדבר אחד..
אם רוצים הכל אפשרי.

אכן שיר נהדר והוא באמת גרם לי לחשוב המון

על החיים ובכלל על כל הסובב אותי, אני באופי שלי רגילה ואוהבת לנתח מצבים ואת החיים.
לדעתי לחיות את הרגע זה באמת לחיות את הרגע הנתון כרגע ולנסות באמת להינות מהרגע הזה,כי החיים שלנו בנויים על אותם הרגעים.
מכל רגע ורגע ובכל רגע נרקם משהו וישנם רגעים אשר חולפים מול עינינו ויש כאלה שנחקקים לנו ובנו לנצח,מכל רגע אפשר להגיע לרגע המיוחל רק עם מעט סבלנות והמון התמדה.
יש אנשים שיתנו הכל בשביל רגע אחד קסום שחלמו עליו כל החיים ויש כאלה שכל הרגעים שלהם יראו אותו הדבר,כולם רוצים לחיות טוב להינות מהחיים ולהיות לפעמים במרכז העינינים כדי להרגיש קיים.
למשל אני כבר המון זמן מנסה ורוצה ללמוד לנגן על קלידים קניתי אפילו גטרה לפני שנה והיתי הולכת למורה פרטי כדי שילמד אותי ואז זנחתי את זה והגטרה שוכבת לי כך בתוך הארון והקלידים עם חמישה האוקטבות שקבלתי מידיד שלי מונחת כך על השולחן ואני לא מצליחה ללמוד ולנסות לחזור על החומר שהידיד שלי מלמד אותי כשיש לו זמן,הרי מוזיקה הוא התחביב הכי גדול שלי מבין כל יתר התחביבים אבל אני לא מצליחה לטפח את האהבה הזו,בגלל כל אותן הסיבות שאני ממציאה לעצמי ובעיקר בגלל השגרה המעיקה שחוזרת על עצמה,בית עבודה בית ושוב עבודה,והעבודה שלי היא אומנם עם המון פעילות,ככה זה כשעובדים במטבח ואני אוהבת את זה כל היום להסתובב ולעשות משהו אבל העבודה הזו לא משאירה לי כוחות להמשך היום אחרי העבודה לעשות משהו לעצמי ובשבילי.
מאז שהורי נפטרו אני חיה עם אחי ואני עקרת הבית בבית,הוא עובד עד 23:30 בלילה ואני כל יום מכינה לו אוכל,מכבסת,מנקה וביום שישי מבשלת כמעט לגדוד שלם ועוד שהצטרף לחיות איתנו הבן דוד שהגיע מתאילנד אז בכלל.
לא שאני מתלוננת שלא תבינו אותי לא נכון ההיפך אני אוהבת להעניק מעצמי ואוהבת שכולם ישארו מרוצים,אבל לצערי לא נשאר זמן בשבילי ואין לי האמת כל כך חשק ללמוד לבד בלי איזה פוש מהצד שידרבן אותי.
בכל זאת אני אולי נראת קטנה לגילי אבל היום אני בת 30 למרות שאני לא מרגישה זקנה אבל קצת מרגישה שפיספסתי את כל הרגעים שבהם היתי צריכה להשתעשע,לשמוח יותר,לעשות שטויות ולהינות יותר מהחיים כדי שיהיו לי יותר רגעים יפים שאוכל להזכר בהם,למרות שאף פעם לא מאוחר לעשות את זה ולהגשים גם חלומות אבל במילים זה תמיד הכי קל, כעת נשאר לי לתרגם הכל למעשים ואז אולי אצליח לצבור לעצמי רגעים יותר טובים ויותר משמעותיים ממה שיש לי היום.

שיר שכתבתי מזמן,נראה לי שמתאים לנושא

הבנה וקבלה

חלקך מיוסר
על אתמול על שלשום
על מחר
בכל יום שעבר ונגמר
הוא תמיד נראה מיותר
וגם אם הכל גלוי
ואינך רואה הנסתר
היום אתה קם
מתהלך בין צלילי החיים
בין האנשים שמדברים ומדברים
בין הזמן שאוזל ונגמר
אתה קם
ועדיין שואף אויר לחזה
מרקד במחול
ולמרות שבעיניך
גם זו אשליה
נראה לך ולהם
כי ימיך לצער דמו
כמו פרחים נבולים בשדה
שחיכו כל חייהם
לאיזו יד
אשר אותם תשקה
ביגון ובדידות מכרסמת
ממכרת אותך לא עוזבת
והרי היד הזו שלך
ואתה היצירה לבחירה
בחיים של דממה מוחלטת או בשמחה וצהלה
בליבך מדבר יבש
מחכה לעוד רגע יפה
בכל יום ושעה
באותה השלווה שמעליה רחפה
ברגעי התשוקה שפרצו מתוכה במבוכה
בתמיהה וקבלה
ובאותה ההבעה אשר את שלוותה חדרה
אומנם לא כך היא קוותה
לזו התהילה בכזו מבוכה
בלי שום כוונה תחילה
היא הגיעה בתבונה להבנה
מתוך האמונה שגם אם נראה לה אחרת
בסופו של יום הכל קורה לטובה.

איזה שיר...

לא פשוט בכלל אבל אני חושבת שצריך להתחיל בצעד אחד אל עבר המטרה.
לא לחשוב בגדול, לא לחשוב איך הייתי רוצה לכבוש את העולם
אלא להתחיל במשהו קטן.
אני מאמינה שברגע שתראי שהצלחת להשיג את היעד הראשון- התיאבון, החשק והאמונה בעצמך יגיעו ויובילו אותך אל הצעד השני וכך הלאה.
ו... מנסיון, יהיו עוד כלים בכיור, הכביסה לעולם לא תיגמר והרצפה שוב תתלכלך.

לא יקרה כלום אם תחליטי שבכל ערב את מקדישה שעה לצעד שלך...

את צודקת

אבל קשה לקחת את עצמך בידיים במיוחד שאני מגיעה עייפה מהעבודה.
אולי בשבוע הבא שיבוא עלינו לטובה אתחיל לעשות משהו בצעדים קטנים.

תודה לך האור והתום על התגובה הזו.

שבת שלום.

להתחיל לאסוף את השברים..

אולי השיר הכי מתאים עכשיו לחיים שלי.. רק שאני כל כך מרוסקת.. שבינתיים אני עדיין לא אוספת את השברים... זה זמן פציעות...אני מלקקת את הפצעים...
פעם הייתי יותר לוחמנית והייתי יכולה להגיד "היום אני מגשימה וכד'"
היום מקסימום אני מגשימה ללכת לקניון ולקנות בגדים (מעלפים בH&M....פשוט מהממים מה שקניתי השבוע)..
זה להתמודד עם האיתנים הכי גדולים של הנפש שלי..
אבל למרות מה שאמרתי עכשיו
אין סיבה שאני לא אגשים את החלומות והמטרות שלי
מתישהו בעתיד
מיד אחרי שהאביר על הסוס הלבן יופיע.... וכהנה וכהנה...וכד' וכו'
(כמה פמיניסטי מצידי...
)

ובנוגע לשיר הזה ובכלל לשירים......תמיד עיניין אותי

כאשר יש זמר מוביל לשיר והשאר עושים קולות רקע
הם מורידים את הווליום של המיקרופון של הזמרי רקע?
או שאיכשהו בשירה הזמרים יוצרים את המלודיה שיש זמר מוביל והם המלווים..

קניות זה תמיד טוב!!

לא הבנתי למה לחכות עם הגשמת החלומות עד שיגיע האביר על הסוס הלבן.

לעתים יותר קשה להגשים אותם כשיש זוגיות, כשעוד מישהו נכנס למשוואה...

.......

לא לענות לי..
הבנתי שאני קצת....יצאתי קצת...כמה בורות ...
בקיצור עשיתי את הפאדיחה שלי..

תסלחו לי בכל זאת אני בלונדינית..

mbauman

New member

אני חושבת שזה תלוי מתי... לדעתי יש רגעים שאתה צריך לחיות אותם . בשבילי זה בדרך כלל רגעים שיש משהו שאני ממש רציתי שיקרה וחיכיתי לו הרבה זמן וסוף סוף זה קרה או סתם זמן שפשוט כיף ונהנים בו אז לא רוצים שהוא ייגמר. תמיד צריך לחפש את הדברים הטובים ולנצל אותם כמה שאפשר.

GIOVANINI

New member
השיר נכון הביצוע קשה

אני כרגע מתמודד עם אובדן אבא שלי שהיה (כן הוא שרד את המפרצת בראש אבל זה לא אבא שלי שהיה לפני) ויחד עם הסרטן שלקח לי המון זמן להתגבר מאוד הייתי רוצה לנצל כל רגע בחיים ואת חלומות ולהתגבר ולאסוף את השברים

אבל בחיים כל זה לוקח המון זמן והישרדות היום יומית לאוכל עבודה דירה וכו מקשים עליך באמת לעצור ולנסות להגשים את חלומך

לא קל בכלל...

אני חושבת שאתה יודע יותר טוב מכולנו שהחיים עלולים להיות קצרים או פחות איכותיים.
האם צריך לטפס על האוורסט כדי להרגיש מסופק
אני לא בטוחה.
לפעמים אפשר להגשים חלום קטן תוך כדי עבודה, זוגיות וכדו'... צריך רק להחליט שעושים זאת, לפנות לזה זמן ולנסות...

מאחלת לך ולאביך בריאות ואריכות ימים!

למעלה