לחיות בניגוד לאמונה הפנימית

sheda0ktana

New member
לחיות בניגוד לאמונה הפנימית

אני לא כל כך יודעת איך להתחיל, או ממה. זה התחיל מסוג של תובנה שהגעתי אליה אתמול שלא עוזבת אותי. הסתכלתי על העבודות האחרונות שלי, וראיתי שבראשונה הזקתי לעצמי (שעות עבודה מטורפות, בלי חיים פרטיים בכלל), בשניה הזקתי לאנשים אחרים (ברמנית תחת עינו הפקוחה של בעל הבית שדרש למכור עוד ועוד אלכוהול, גם הרבה מעבר לטעם הטוב) והיום אני עובדת בחברה שמזיקה לחיות (פיתוח ציוד רפואי שכולל לצערי גם ניסויים על בעלי חיים). "אז מה הלאה?" שאלתי את עצמי, "עבודה שמזיקה לסביבה? למי עוד אפשר להזיק?". בחיים האישיים שלי אני מאד מעורבת בתחום הרוחני, מחוייבת כבר יותר מעשרים שנה לצמיחה רוחנית (התחלתי מאד מוקדם), פעילה עד כמה שאפשר למען הסביבה, למען החיות, בקיצור - חיה בדיוק הפוך מאיך שאני עובדת. ככל שאני מיישרת את החיים הפרטיים שלי יותר לפי האידיאלים שלי, קשה לי יותר לקום בבוקר לעבודה, כי הפער הופך בלתי נסבל מיום ליום. אז אני מנסה למצוא מה שאפשר לעשות במסגרת העבודה - למזער את הסבל לבעלי החיים, להציל אותם במקום להמית אותם בסוף הניסוי, למצוא פתרונות יצירתיים לניסויים הבאים, למחזר כל מה שאפשר בעבודה, ולדבר לדבר לדבר בלי סוף על הדברים שחשובים לי, להסביר בלי להתנצל למה אני לא מאמינה ברפואה מערבית ולמה חשוב למחזר ניירות ובקבוקי פלסטיק. מצד אחד אני מרגישה שאני עושה עבודה חשובה, כי אני במובן מסוים מביאה שינוי למקום שאחרת לא היה נחשף לרעיונות שלי. מצד שני אני מרגישה המון תיסכול. מצד שלישי המשכורת, ומצד רביעי - למרות שאני מאד מוכשרת וכבר עשיתי המון וכל מיני בחיים שלי, אין לי שום רעיון או קצה של רעיון של מה שאני רוצה לעשות "כשאני אהיה גדולה". הכל מעניין אותי, הכל מקסים אותי, גם טווח היכולות שלי די רחב. אפילו הלכתי לעשות מבדקים פסיכוטכניים שיוכיחו את זה כדי שההורים יפסיקו להלחיץ אותי "להתמקד בדבר אחד". זו גם הבעיה העיקרית שלי - קשה לי להתמקד בדבר אחד, כי אני משתעממת מאד בקלות, וגם מגיעה לשיא מקצועי מאד מהר. אני צעירה מדי בשביל להרגיש כל כך שחוקה ושרופה. ואני לא יודעת איך להתחיל לעזור לעצמי לצאת מהתסבוכת ולעבוד במשהו שאני אוהבת, ולאהוב את מה שאני עושה. |הצילו| קרן

התבהרות בקצב האישי

שלום קרן ותודה על הסבלנות. ביקשתי במסר האישי ששלחתי לך את הזמן לתת לדברים האישיים והמורכבים שהבאת לשקוע, שהרי לא במתכוני פתרונות אנו עוסקים ונדרש לי זמן לתת לדברים לחלחל. ראשית ברצוני להעלות את תחושותי לדברים. הבהירות בה את מנסחת את עצמך, למרות הקשיים היא גבוהה, ( אני מקווה שאת מכירה חלק זה שבך ) משמע שאת גם בהירה עם עצמך, בעלת יכולת להבחין בפרטי המציאות, גם כשהיא מורכבת וטעונה, ולארגן בתוכך תמונה חדה שלה. ואולי אפילו לעזור לאחרים לראות אותה. ( מתכוני טיפול בהאנג-אובר כסמל ) זה נראה שאת עוסקת בלהציל ולהזיק. שני צדדים של אותו מטבע. חלקים בתוכך שיכולים לבוא אחד במקום השני ונראה שהקו הזה של להושיע או לפגוע ימשיך וידרוש עוד היכרות. הייתי ממליץ לך לחפש להכיר סיפורים מיתולוגיים המטפלים במושיע ובחבלן, שיעזרו לראות מה עוד מכילים הסמלים הללו מבחינתך ועבורך. התמודדות עם החברה - להשקיט את ההורים עם תוצאות מבדקים נראה לי כמו בדיחה, סליחה – בריחה. את באמת חושבת שזה מה שנותן להם מרגוע ומשקיט את החרדות שלהם? את באמת חושבת שאת נדרשת לפתור את הקשיים שלהם ? השנים שאת עוסקת בעצמך, בעולם, מפתחת אמות מוסר, שולחת את עצמך להתנסות וללמוד לפני שתבחרי בעיסוק המשמעותי, מניבים ויניבו את הפירות כאשר דברים יבשילו ואם את חשה זקוקה לעזרה, בצורה של ספר, יעוץ אישי, תהליך קבוצתי, בן זוג קרוב, חברה שאותה את מעריכה או דרך אחרת שתעזור לך לאסוף את כל מה שאת כבר יודעת ולאחוז מחדש כדי לפרוץ – את יודעת מה נכון לך. תמשיכי להתבונן ולהרהר, תני לעצמך את השקט מתוך האמון שלך בעצמך. בטחי בתהליך של עצמך. תודה רבה ששיתפת ואפשרת לנו להיות עבורך. אמיר

sheda0ktana

New member
אבל, אבל!

תודה רבה רבה על התשובה אמיר. יש לי כמה תהיות, ברשותך. ראשית, אני דווקא לא הרגשתי שהתנסחתי בבהירות, אולי זה הבלבול הפנימי שלי שמציק לי. בנוגע להורים - מזמן, למעשה אף פעם, לא ניסיתי לרצות אותם, וכבר די הרבה שנים שאני גם לא מנסה לפתור להם את הבעיות שלהם (שיתקעו איתן. אני מע/אירה שלוש פעמים - מי שלא רוצה לשמוע לא ישמע גם אחרי חמש-מאות). את המבחנים עשיתי בעיקר בשביל לסתום להם את הפה, וגם בשביל להרגיע/להבהיל את עצמי. למעשה קיבלתי שם אישוש ואישור למה שקיויתי/חששתי לגלות - שאני יכולה לעשות (כמעט) כל מה שעולה על דעתי. הציר שלו מושיע/חבלן נשמע מאד מעניין, יש לך אולי קצה חוט שיכול לתת לי התחלה במבוך? ביום יום אני חווה את הציר הזה בעיקר מהצד כפוי הטובה (כל הכוונות הטובות מובילות לגהינום?) - כשמנסים לעזור למישהו, ומקבלים על הראש. לקח לי זמן להפנים שלא כולם *באמת* רוצים עזרה. והאמת היא שהיום "הם" פחות מעניינים אותי. אני רואה את הנזק שנגרם לי, במישורים הפיסיים והרגשיים כאחד בגלל שאני לא עוסקת במה שעושה לי טוב. אני מחפשת כבר המון זמן, ועדיין אין לי מושג מה זה (הדברים שעושים לי טוב). כל מיני יועצים וחוזים ומטפלים וחברים - יש להם את הרעיונות שלהם לגבי איך אני יכולה/צריכה לממש את עצמי לטובת עצמי/המשפחה/החברה/האנושות/הכוכב. מכל מטפלי למדתי שאין להם תשובות. הם רואים את הפוטנציאל שלי, שהוא עצום ורב (של מי לא?). גם אני רואה אותו. אני לא רואה את הדרך להפוך את האנרגיה הפוטנציאלית הזו לאנרגיה קינטית. כיום, בשעות הפנאי שלי, אני עוסקת בפעילות קהילתית, שממלאת אותי אושר וסיפוק (וחרדות ופחד וכאבי בטן שמתקבלים באהבה רבה), ואז בבוקר אני שוב קמה לעבודה הבנאלית, הדוחה, המשעממת (למרות שיש לי המון עבודה ושום זמן להרים את הראש אם הייתי עובדת "כמו שצריך") שעומדת בניגוד מוחלט לכל מה שאני מאמינה בו. בדרך לעבודה אני מוצאת את עצמי מפנטזת על תאונת דרכים "קלה", לא משהו רציני, רק שאני אוכל להתקשר מחדר מיון ולשבת איזה שבועיים בבית. אני חולמת לברוח למקומות אחרים, לעבודות אחרות, ואני יודעת שזה לא הפתרון. עד שלא תהיה לי תשובה בפנים, לא תהיה לי תשובה בחוץ. איך זה שיש אנשים שבגיל 18 מוצאים את הייעוד שלהם, ואני עוד מעט בת שלושים ועדיין מחפשת?

התמונה הגדולה או הפרטים הקטנים

האם את מוכנה להניח לזמן מה את ההתעסקות בשאלה הגדולה ולהתמקד באיך את משפרת התמודדויות "קטנות" ? מזהה דפוסי התנהגות ותקשורת מעיקים, שאינם אפקטיביים, לתחושתך ועושה שם עבודה עצמית נקודתית להתרה של דפוסים וליצירת חופש. האמון הגדול מתחולל כאשר אנו לומדים לנוע ממקום מקובע לעמדה של חופש. איזה עבודת מודעות רגשית עשית ? כמה את מכירה את עצמך במצבים של כעס, של חרדה, של קינאה ? איזה דרכים את מכירה בכיוון שעליו אני מדבר ? תני לזה קצת זמן לחלחל שבת שלום, אמיר

sheda0ktana

New member
אולי יפה קבור ה../images/Emo107.gif

הייתי צריכה לקרוא את התשובה שלך שלוש פעמים כדי להתחיל להבין מה אתה רוצה ממני.... אני עושה עבודה של זיהוי דפוסים ושיחרורם כבר הרבה שנים, בהצלחה מסויימת (יש עדיין דפוסים "תקועים", ויש דפוסים שאני עדיין מנסה ללמוד, אבל עשיתי דרך ארוכה). אני עושה גם עבודה של מודעות באמצעות כתיבה אינטואיטיבית (שלושה דפים כל בוקר) שדווקא נזנחה לאחרונה. אולי באמת הגיע הזמן לחזור למחברת. בנוגע לרגש - פה יש בעיה (אתגר?). זה משהו שאומרם לי אנשים שקרובים אלי, בעיקר מטפלים שלי, לאורך השנים - מצד אחד אני מאד מחוברת לאינטואיציה שלי, מצד שני אני עובדת מאד מהראש. אין לי כל כך חיבור לרגש, וכשיש אני מאד סובלת מהעוצמה של הרגשות ומהרגש עצמו, שבד"כ נחווה כמעיק ולא נעים. אני מכירה מה עושים לי רגשות מסויימים ברמה הגופנית, ברמה השכלית, ברמה הרגשית אני מיד נאטמת. אבל - מה הקשר בין המצוקה שלי לרמה הרגשית? (אוי, אני מרגישה שזו שאלה דבילית, אבל אני חייבת לשאול אותה). תודה, קרן

למעלה