לחיות בשלום עם הסדר והבלאגן שלנו

shirleyrozental

New member
לחיות בשלום עם הסדר והבלאגן שלנו

איך עושים את זה
אני טיפוס שכחן שלא זוכר איפה שמתי את הדברים שלי, אבל מאד משתדלת לשמור על איזשהו סדר. הוא טיפוס מבולגן שתמיד יודע איפה הוא שם את הדברים שלו. אני מרגישה ב"בלאגן סביבתי" כאילו שאני טובעת, ושאני חייבת סדר כדי להתמצא וכדי לשמור על שלווה פנימית, הוא חייב את הבלאגן שלו, כדי להרגע (גם ככה יש לו מספיק סדר ופקודות בתור קצין). אני רגישה לאבק ולטחב (בעיות עוריות ובעיות נשימה שהתפתחו מאז הרטיבות שנהייתה לנו באמבטיה ובחדר שינה), והוא לא משנה לו איך הבית נראה, ואני חייבת ללחוץ עליו כדי שיעזור לי לסדר ולנקות. וככה נראים גם היחסים שלנו , כמו בבלאגן - כל הזמן אנחנו רבים על הנושא של הסדר והניקיון ואני לא יכולה יותר, וגם הוא לא. הוא טוען שנמאס לו לחיות על קצה האצבעות כדי לא לבלגן לי את הדירה, ושהוא חייב מרחב נשימה שבו הוא יוכל להרגע ולא לדאוג לסדר. אנחנו יוצאים כבר יותר כשנה ושלוש וחיים יחד מאז מאי. איך מסתדרים ומוצאים פתרון שנוכל לחיות איתו בשלום
זה נראה לי די דבילי לריב ולהפרד בגלל זה... חייב להיות פיתרון

אתם מביאים לזוגיות סגנונות שונים בנושא הסדר

וצריכה להמצא הדרך לקבל את השוני הזה. אולי זהו זמן לעשות קצת "סדר" בזוגיות ולדבר על דברים. האם זהו הקושי היחיד שלכם? ישנם דברים נוספים שאינכם שבעי רצון ממנו? אני ממליצה לארגן "פגישה" תזמיני אותו לשיחה ודברו על החיים שלכם. אתם בזוגיות צעירה וחיים יחד זמן קצר וכדאי ליישר קו ולהעלות את כל מה שקורה איתכם היום. מומלץ לעשות את השיחה מחוץ לבית, במקום נעים שאפשר לשוחח בו . תאמרי לו שאת מרגישה קושי בנושא האמור ורוצה שתנסו להגיע להסכמים בנושא כך שזה לא יטריד אתכם עוד וזה הזמן להעלות דברים נוספים עם ישנם. תאמרי לו שאת אוהבת אותו ורוצה לחיות איתו ברוגע. את עניין הסדר אפשר לפתור בכמה דרכים : לקחת עזרה בנקיון כך שהעול ירד משניכם ויהיו פחות נקודות חיכוך בנושא, להחליט שיש "חדר בלאגן" או פינה ששם מותר ובשאר הבית מסודר , שכל אחד אחראי על אזור מסויים בבית מבחינת הנקיון והסדר, שבוע את אחראית ושבוע הוא ועוד... אתם יכולים ללמוד מזה הרבה על חיים משותפים ואם תתגברו על העניין הזה יהיה לכם שיעור מוצלח בשתוף פעולה בפתרון בעיות בזוגיות.

elazohabaloto

New member
לשירלי.

שחיים יחד יש הרבה עליות ומורדות וכדי שלא תריבו אתם צריכים להבין שאין צודק ולא צודק וצריך להתפשר על דברים. הכעס מאד מקלקל את החיים יחד ורצוי שתלמדו כבר לדבר אחד עם השני ולא לצבור כעסים שאח"כ מתפוצצים וגומרים את הזוגיות וזה בדך כלל על שטויות. תנסי להחזיק מעמד ולהיות עם יותר סבלנות.

סדר בזוגיות.

אני מאמינה בפשרות בזוגיות ושצריך ללמוד במשך הזמן מה חשוב ומה פחות חשוב ולוותר על הפחות. מה שמאד עקרוני ונראה לך ששווה להתעקש עליו אז תתפשרי אבל על השאר כדאי כן אחרת רבים על כל דבר וכל ריב כזה יוצר ריחוק ואת מציינת שאת לא רוצה להפרד ממנו. מה שכתבה לך חגית נראה לי מתאים ולא קשה לביצוע ותחשבי טוב לפני שאת מעירה וכועסת והאם זה שווה את התוצאה.

למעלה