לחיות כמו מיכאלנג'לו

לחיות כמו מיכאלנג'לו

היי לכולם, רק רציתי לחלוק אתכם משהו שקראתי שמיכאלנג'לו אמר: °The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it" נשמע לי מתאים כמוטו לפורום

breuven

New member
למה

נראה לי שרוב אנשי נלפ דווקא לא סובלים מצניעות מיותרת NLP - כלי רב עוצמה לכן הוא שייך לאנשים שמחפסים עוצמה.

דעתי על המשפט - תגובה לראובן...

נראה לי שהכל עניין של פרשנות.... אתה לקחת את המשפט הזה והפכת אותו להכללה (לא בהכרח מדוייקת) על האנשים העוסקים ב-NLP. אני למשל רואה אותו קצת אחרת. אם אתרגם אותו לעברית לצורך העניין, המשפט אומר: "הסכנה הגדולה ביותר שלנו היא לא שהמטרה שלנו גבוהה מדי ואז אנו מחטיאים אותה, אלא שהיא נמוכה מדי ואז נגיע אליה". בעיני המשפט הזה אומר שצריך למצוא את האיזון בין מטרה גבוהה מדי למטרה נמוכה מדי ובכל מקרה לא להיסחף לקיצוניות אחת או אחרת. בעיני זה גם אומר שבכל דבר, לא רק ב-NLP, אנחנו צריכים לשאוף כל הזמן להציב לעצמנו מטרה שמצד אחד לא תהיה קלה מדי להשגה כך שתדרבן אותנו כל הזמן להתחדש ולמצוא פתרונות, רעיונות וכיווני מחשבה חדשים, ומצד שני לא תהיה קשה מדי כי אז נתעסק בלמצוא דרכים לעקוף את הקושי במקום להתמודד איתו... הגר

ראובן יקירי...

הגר צודקת. מיכאלנג'לו לא התכוון שכל אדם צריך להיות שחצן ולנסות לרמות אחרים כדי להרויח כסף ולהיות מיליונר... נסה אולי לחבר את המשפט שלו למשפט מפורסם אחר: מרבית האנשים חיים מתוך מצב של ייאוש שקט. נותן פרספקטיבה אחרת לא? עבורי המשפט הזה הוא רק תזכורת לא להתפשר על פחות מהטוב ביותר שאתה מסוגל להיות. רק להיות. זה הכל. חבר טוב מאוד שלי אמר לי אתמול שהשאיפה המרכזית שלו בחיים היא פשוט להיות טוב יותר מעצמו בכל דבר שהוא בוחר לעשות כל יום בחזרה. מיכאלנג'לו במיקרוקוסמוס

למעלה