לחיות מדיבדנים?

shybumy

New member
לחיות מדיבדנים?

במידה וכל ההכנסות שאני חי מהם זה דיבדנדים
מה המס שצריך לשלם?
באיזה קטגוריה אני נמצא? (לא שכיר לא עצמאי אז מה כן?)
בדרך כלל הוצאת כסף מחשבון השקעות לחשבון רגיל עולה כ 150 דולר
במידה ואני מעוניין להוציא סכום קטן כל חודש או כל רבעון, מה האפשרויות שלי
כדי שלא אשלם את האמור למעלה?
(סופרמן? עופר? ארבעון? אשמח לשמוע ממכם או כל אדם אחר שיודע)
תודה

תשלם לפי המס השולי כנראה

יתייחסו לזה כהכנסה רגילה. נניח אם בכל חודש תוציא 3000 דולר, ההכנסה שלך תחושב לפי דרגת מס הנמוכה ביותר שזה נדמה לי 15% פדראלי ו-5% פרוביציאלי באונטריו (למי שמרוויח עד 30,000 דולר בשנה יש ביטול על מס פרובינציאלי)
כמובן שתהיה זכאי גם לכל ההקלות במס שיש אם מגיע לך

Tetrahedron

New member
הצעה

השאלות שלך די מבולבלות, והמידע שסיפקת חסר. זאת אומרת שכדי לתת לך תשובות מסודרות יהיה צורך בהרבה סבלנות, וזה לא משהו שהפורום הזה מצטיין בו...

אם באמת יש לך סכום כסף שעשוי לאפשר לך לחיות רק מדיבידנדים, אז קודם כל ברכותיי, ושנית, עשה לעצמך טובה והתייעץ עם רו"ח מנוסה. כל דולר שתשלם לו יכול לחזור אליך פי מאה.

אם אתה מוכרח לקבל עצות מאנשים אנונימיים באינטרנט, נסה כאן:
https://www.reddit.com/r/personalfinancecanada
ואולי כאן:
https://www.reddit.com/r/fican

shybumy

New member
בודאי שאתייעץ עם רואה חשבון מנוסה

אפילו פניתי לאחד, אבל תשובותיו ממש לא סיפקו אותי
כמו כל דבר, אסור לסמוך על אנשי מקצוע "מקצועיים" למיניהם
צריך לעשות שיעורי בית ולהגיע עם ידע כמה שיותר
או לפחות לשאול את השאלות הנכונות
אם יש רואה חשבון שכבר יש לו ניסיון במידע הספציפי שאני מעוניין ומישהו יכול להמליץ
אשמח לשמוע
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
חסר מידע

לגבי המידע שסיפקת, אפשר להסיק ממנו את המסקנות הבאות:
1) אתה נמצא בקטגוריית "לא שכיר ולא עצמאי", יש קטיגוריה כזו גם בישראל וגם בקנדה, יש גם קטיגוריות נוספות שקיימות, אבל הן לא רלוונטיות עבורך.
2) 150 דולר זה מחיר גבוה מדי, עשה סקר שוק.
3) במידה והמוסדות הפיננסיים בהם אתה מחזיק חשבונות הם קנדיים ניתן לעשות הוראת קבע להעברות והעמלה נמוכה משמעותית מהסכום שניסו לגבות ממך.
4) יש מדרגות מס שונות לדיבידנדים מסוגים שונים, יש שלושה סוגים עיקריים של דיבידנדים: דיבידנדים מני"ע שאינם קנדיים דיבידנדים קנדיים שאינם זכאים למס מופחת (Non Eligible) ודיבידנדים קנדיים שזכאים למס מופחת (Eligible)
5) באיזו פרובינציה אתה חי? בכל מקרה תצטרך לבדוק גם את המיסוי הפדראלי וגם את המיסוי הפרובינציאלי. יש פרובינציות שמעניקות הטבות מס לאנשים בקטיגוריה שלך (זה תלוי במספר גורמים שלא ציינת, כמו למשל סוגי הדיבידנדים שאתה מקבל, אבל יש גם נוספים) ויש אחרות שבהן במקום הטבות תצטרך לשלם מס נוסף (תלוי בגורמים נוספים).
6) לא תוכל לקבל הטבת מס על הפקדה לRRSP בקטיגוריה שלך מכיוון שהכנסתך כולה אינה נובעת מעבודה או מעסק בבעלותך (לצורך העניין, גם בעלי דירה להשכרה זכאים להטבות מס של עצמאים או של בעלי עסקים) ומאוד לא כדאי לך לעשות זאת (כי המיסים שתשלם על משיכה מRRSP יהיו כפולים מהמיסים שתשלם על משיכה מNon Reg ובנוסף לכך לא תוכל ליהנות מהטבת המס שהיית יכול ליהנות ממנה לו היית שכיר או עצמאי או בעל עסק)
7) ככל שתדירות המשיכה שלך נמוכה יותר העלות השנתית של העמלות תהיה נמוכה יותר.
8) אם תהיה בכל זאת מעוניין בחיסכון לפרישה ובהטבות מס שבמצבך הנוכחי אינך יכול להשיג, רצוי מאוד שתפנה לCPA שאתה סומך עליו (מוסמך בקנדה, שהשתמשת בשירותיו בעבר והיית מרוצה ממנו), אם אין כזה, במידה ואתה מתגורר בנובה סקושה יש לי על מי להמליץ, במידה ולא, אני בטוח שגם אלה שחיים בפרובינציות אחרות יוכלו להמליץ.

למעלה