לחיות עם חמצן - איך זה הולך? (תרתי משמע)+lego

אסף1122

New member
לחיות עם חמצן - איך זה הולך? (תרתי משמע)+lego

הי יכול להיות שאני אצטרך להיות מחובר לחמצן. איך זה הולך? (תרתי משמע?) בלונים? מחולל נייד וצריך כל הזמן לחבר לשקע? וכמה התענוג עולה.. אשמח לתשובות + להשוויץ במתנה שאני מבקש ליום הולדת 30 שלי מהמשפחה: http://mindstorms.lego.com/en-us/whatisnxt/default.aspx יש ללחוץ על הכפתור "movie" כדי לראות את סרטון התמדית של המוצר! :)

sporTV

New member
הולך הולך.....

יש חמצן נוזלי או חמצן ממחולל. המחולל חייב חיבור לחשמל. המחולל קצת מרעיש... החמצן הנוזלי חייב מילוי כל כמה ימים או שבועות תלוי בכמות השימוש. לחמצן הנוזלי יש "מיכל" שניתן לשאת איתך והוא מספיק לכ 4 שעות שימוש...פלוס מינוס. החמצן הנוזלי שקט לחלוטין למעט רעש "פסססס" בהתאם לזרימת האוויר. יש גם מחוללים ניידים אבל הם עולים המון כסף והם לא בסל להבנתי. עלות - כמה עשרות שקלים בחודש (לקופת החולים זה עולה הרבה יותר). האם תזדקק לזה כל היום? רק בשינה? רק בעת פעילות גופנית? בהצלחה!!!! מתרגלים לזה.....ומבינים שהחמצן חשוב לגוף ולכן לא כדאי להתנגד לזה.

אסף1122

New member
להיפך אני לא מתנגד לזה, זה בא ממני

הקצב לב שלי בחצי שנה האחרונה מאז אשפוז קשה מאוד שהיה לי הוא מעל 100 והסאטורציה מתחת ל 95 אפילו במנוחה טוטאלית ובלאו מסכימה שאני צריך חמצן. אני מאוד מתעייף כי כל הזמן לגוף חסר חמצן. מה גם שזה מקל מאוד כאבים באצבעות שלי ומאפשר לי לנגן (האצבעות הן פריפריליות ומגיע אליהן הכי פחות חמצן, מה שקשור איכשהו ליצירת דלקת). נראה לי שרוב הזמן, או לפחות אני ארצה שתהיה לי את האפשרות הטכנית לכך - ללכת לשיעור נגינה או שיעורים רגילים (כי זה גם משפר מאוד מאוד את הריכוז). כמובן שאני מקווה שאולי פתאום המצב ישתפר והמדדים יהיו תקינים, אבל אני ריאלי...

sporTV

New member
../images/Emo45.gif

נשמע כחשיבה מושכלת ומוצלחת. בהצלחה!

וואו.... ../images/Emo12.gif

איזה יופי... גם אני רוצה... כמה עולה דבר כזה? אני חולה על לגו. אני לא הכי טובה בתחום הרובוטיקה אבל זה מתקדם... גם אני אבקש שיקנו לי ליומולדת
יש עוד זמן אבל שווה לחכות לדבר כזה מיכל

אסף1122

New member
לגו

זה עולה סביב ה 260 דולר, אם מזמינים דרך אמזון. בארץ זה עולה איזה פי שתיים אני משער, מנסיון. זה מאוד מתקדם המוח הוא מחשב לכל דבר הוא יכול לתקשר עם עד עוד 3 מוחות אחרים (אם קונים) בטכנולוגיית בלו-טוט' אז אפשר לעשות קבוצת כדורגל של 4 רובוטים למשל, אפשר לקנות עוד חיישנים של מצפן, מיקום 3-מימדי, חיישן ברומטרי (טמפרטורה ולחץ אויר) ואפשר לבנות כל מיני רובוטים מגניבים. יש קהילה שלמה של זה וספרים של בניית רובוטים מהקיט הזה, ותחרויות ועוד... הנה למשל מישהו שבנה רובוט שפותר קוביה הונגרית http://www.youtube.com/watch?v=5fAn5A0HbhU האתגר הוא כפול - לבנות רובוט שאתה חשבת עליו, ואז גם לתכנת אותו.. דרך אגב את אמא לחולה או חולה? לבקש מתנה לגיל בגיל 51 נשמע חמוד :)

אסף1122

New member
היום הראשון שלי עם חמצן, רשמים

א. היי היום הסתובבתי עם חמצן. קודם כל, כפי שאורן רשם לי בפרטי, זה פותח לך הרבה דלתות (תרתי משמע אני משער). למשל כשחיכיתי ביד שרה בתור לשלם על הבלון שלקחתי אז אמרו לי לבוא למרות שזה לא היה התור שלי :) ב. זה מושך מבטים ותשומת לב, כאלו שמהולים ברחמים אולי... חח ג. נראה לי שיותר לא יקראו לי "בחור" כשירצו לפנות אליי או להסב את תשומת ליבי, כמו עד עכשיו. כי מישהו עם חמצן זה כבר "אדוני"... ואתבע את זה במשוואה מתמטית: "בחור"+חמצן="אדוני". משוואה זו תוכח או תופרח בניסיון... ד. זה מגביל - אי אפשר שניה לקפוץ להביא מוצר ששכחת לקופה, צריך להיסחב עם הבלון... עקב כך צריך להיות מחושבים יותר בפעולות... ה. קשה עד בלתי אפשרי להתחיל עם בחורות, דבר שאני נוהג לעשות בלי לשים לב כבר (בכל מקום, בכל סיטואציה). מזכיר לי את חיים המובטל שאומר שהוא משותק צאוור ומטה ואז כשהוא מגיש את הפנקס לחתום שהוא התייצב בלשכת האבטלה, עם היד, הוא נזכר שאמר שהוא משותק ואז מגיש אותו עם הצאוור, ושואל: "חותמת?". כאן זה הפוך, אני אפלרטט עם בחורה, ואשכח מהחמצן, ואז היא תשאל: "רגע ומה זה הצינור הזה?" ואז אני אוריד אותו ואגיד: "אה סליחה..", וישאל: "נותנת?" (את הטלפון)... קישור למערכון: http://www.youtube.com/watch?v=yqlBppQSbKg זהו עד כה :)

sporTV

New member
יד שרה?

אתה עד כדי כך "ממהר" להתחיל עם החמצן שהחלטת לא לחכות לחסדי מהירות הפעולה של קופות החולים? בהצלחה........

אסף1122

New member
כן כשאני מחליט משהו

אז אני מבצע אותו במלא הקיטור (או יותר נכון החמצן)

למעלה