לחיות (שיתוף)

למה???

New member
לחיות (שיתוף)

קלטתי שאני כל הזמן רוצה דברים וכל הזמן שאני מרגישה שאני רוצה משהו אני אומרת "לא". ולא נותנת לעצמי את המשהו הזה! וזה הזכיר לי את ההורים שלי שהייתי רוצה דברים ואמרו לי "לא" שמבחינתי זה היה "לא" בלי שום סיבה- פשוט בא להם להגיד לי "לא". ועכשיו גיליתי שאני פשוט עושה את זה לעצמי כל הזמן! אני פשוט אומרת "לא" ו"לא" ו"לא" וזה תבוע בי כ"כ עמוק... אז פינקתי את עצמי בכמה "כן"ים (כן ברבים). לא להתבייש, לא לפחד, לעשות מה בא לי, להגיד מה בא לי, לצרוח, לגנוח, לאהוב, לחבק, לדבר, לשתוק, להתבייש, לצעוד, להתפשט, לברוח, להאנח, להפתח, להנעל, לצבוע בכחול ולזרוק לים<להדחיק...>, להתגנב, לאחוז, להרפות, לבשל, להתמכר, להריח, לשכוח, לפרוח... מותר לי! כאן ועכשיו. אני חיה. התהליך הזה, כ"כ התעצם...

יש לך טכניקות איך לומר את הכן?

גם אני חושב על הרבה מאוד פעמים שאני רוצה לומר "כן" שבעצם אני לא מסוגל
לפעמים זה לא כל כך פשוט, בגלל הרגלים שנטועים בנו כל כך עמוק, זה עוד אחד מהפעמים שאומנם המודע אני יודע ומבין אבל בפועל זה לא בדיוק כך, יש רעיונות לעזרה?

למה???

New member
המממ... טכניקות?

דוגמאות: "טוב צריך לקום להשתין" "לא עכשיו" "מה לא עכשיו?! זה כזה כיף להשתין! שיוו ממש בא לי. ואיזה כיף עכשיו, הגוף נותן לי פידבק (הפידבק זה הרצון הזה להשתין) ואני משתף איתו (עם עצמי) פעולה" ~~~~~~~ "בא לי להחליט שכל בוקר אני עושה מעבר קסום" "לא..." "אבל בא לי" "נו מה?! אבל כל בוקר עכשיו... עזוב אותך שטויות" (מודעות ל2 החלקים...) "אוקי עכשיו במשך חודש אני כל בוקר עושה מעבר קסום! שיאלל'ה איזה כיף אני הולך לפתוח את היום במעבר קסום... אני הולך לשפר את הבריאות ואת העירניות שלי במהלך היום! יש! וואו זה ממש מועיל לי! וזה גם יכול להיות אתגר מעניין" ותוך כדיי ההתלהבות מודעים לכך שמכניסים הרבה כוונה ורצון לתוך הרצון לעשות מעבר קסום. ~~~~~~ "לשטוף כלים עכשיו?" "לא, אוף! למה אני תמיד שוטף כלים?!" "טוב, אז נשטוף עכשיו 6 כלים" **הולך לשטוף 6 כלים <ואם פתאום מגלים שזה קל/כיף/מרגיע (וכו') אז ממשיכים>** ....כעבור חצי/רבע שעה "עוד כלים?" "לא" "אז רק 5... זה לא כזה נורא" "טוב..." וכו' וכו'...

LCA

New member
הדוגמאות שנתת

נראות לי כ"חשיבה חיובית"... אין לך טכניקות להתגבר על בושה / מבוכה / פחד?

למה???

New member
לא יודעת למה אתה קורא חשיבה חיובית

אבל אני אסביר את העקרונות של הדוגמאות- אתה לוקח את הרצון הקטן (להשתין/לעשות מעבר קסום) ופשוט מתחיל להגדיל אותו עד שהוא יותר חזק מהחלק המתנגד (האני שעונה "לא") <ז"א שהרצון הרשאנוי יותר חזק מהרצון להמשיך את מה שאתה עושה כרגע מבלי "הפרעה">. או, שאתה מודע ל2 החלקים, ואתה מודע לכך שה"לא" זה בעצם התנגדות בסיסית שנמצאת בך ואז אתה כביכול "עובד על עצמך" בכך שאתה אומר "אבל רק קצת"- עושה משהו פשוט ולא מסובך, משהו קל כזה... ואז בד"כ שאתה מתחיל לעשות אותו וקולט עד כמה זה קל/נחמד/ לא בעיה וכו' אתה כבר ממשיך... את הטכניקות לעבודה עם פחד/בושה/מבוכה אני ארשום בהודעה נפרדת.

למה???

New member
טכניקות לעבודה עם פחדים

טכניקה ראשונה: כל פעם שעולה בך פחד- תפנה אל הפחד עצמו ותגיד "אני לא מאמין לך" ורק אח"כ תפעל. הסבר יותר מפורט- תדמיין שאתה הולך עם ילד קטן ברחוב והוא רואה כלב וצועק "אהההאהאהא מפלצת!" ומתחיל לבכות ולהגיד "בוא נברח מפה מהר" "איזה פחד מפלצת אהאההה ווווואההה מפלצת! הוא יאכל אותי! אמאלההה". אז יש לך כל מיני דרכים להגיב- א) לצרוח יחד איתו ולהתחיל לברוח- ואז הילד יחשוב שכלבים הם מפלצות... וגם תיהיה לו טראומה- הוא כל החיים יזכור את המפלצת שרדפה אחריו ואיימה לו על החיים... ב) להתקרב לכלב וללטף אותו כדיי להראות שהכלב לא מפחיד- אבל הילד ייסתכל עליך ויחשוב שאתה הולך להתאבד! הוא יחשוב שאתה מתקרב למפלצת אימתנית ושלו אין מה לעשות בנידון ואין איך להציל אותך ואתה עומד למות... ג) אתה יכול לחבק את הילד ולאהוב אותו... ללטף אותו ולהרגיע ואחרי שהוא רגוע לספר לו מה זה בעצם כלב ושיש כלבים בעולם וזה בסדר להתקרב אליהם- אבל רק אחרי שהוא רגוע ומרגיש טוב עם עצמו. בעצם מה שאנחנו עושים בטכניקה הזאת זה להשתמש ב"ג"- אנחנו לא מאמינים לפחד אבל גם לא נלחמים בו. אנחנו מחבקים את עצמינו ונותנים אמון בעצמינו. וכשהפחד נמצא איתנו אנחנו נותנים לו מקום להיות- זה בסדר... אבל אנחנו פשוט לא מזדהים איתו. ומתוך המקום הזה אנחנו בוחרים איך לפעול! אנחנו בודקים- "אז רגע, יש בי פחד מלדבר עם אנשים שאני לא מכיר, האם הפחד הזה משרת את המטרה שלי (ונגיד שהמטרה שלי היא להכיר בת זוג)?" ואז עונים "לא, הפחד לא משרת את המטרה" ואז פועלים... אם לא הבנת/ יש לך שאלות / הערות וכו' אתה מוזמן להגיב. ~~~ טוב, אני אמשיך בפעם אחרת יום מופלא

מוכר, לפעמים אני מרגיש...

שאחד מהדברים שאיבדנו זה האינסטיקנט הטבעי של פשוט לזרום עם הדברים, במקום זה אני מרגיש בעצם שאני מנסה לעשות לעצמי רציונליזציה של הדברים, איכשהו אני מרגיש שהשכל פועל נגדי במקום לעזור לעצמי בקבלת החלטות, אני פועל הפוך, אולי מתוך מנגנון הגנה...

למה???

New member
טכניקה שניה

להרגיש את הפחד ולמצוא למה הוא נוצר. בד"כ יתגלה שהוא נוצר כדיי לשמור/ להגן עליך מפני מצב לא רצוי. לאחר מכן למצוא את המצב ההפוך מהמצב הלא רצוי (לדוגמא: משה מפחד ממחלות סופניות. הפחד "מגן" עליו מפני מצב של מחלה סופנית. המצב ההפוך למחלה סופנית- בריאות טובה). כאשר מוצאים את המצב ההפוך שולחים אהבה למקום בנו שמופחד. כעת, ממירים את הפחד באהבה- במקום לפחד מפני מצב לא רצוי אוהבים את המצב ההפוך. (המשך דוגמא: עכשיו משה וויתר על הפחד מפני מחלות סופניות והתחיל לאהוב את המצב בו הוא בריא).

למעלה