לחיטוי דירה- האם מכשיר קיטור הוא טוב?

לחיטוי דירה- האם מכשיר קיטור הוא טוב?

עוברת לגור בדירה מוזנחת ומלוכלכת.
נגעלת להיכנס.
כרגע עלה בדעתי לקנות אולי מכשיר קיטור. אולי זה יתן לי הרגשה יותר טובה,
לפחות בניקוי ראשוני.

אני הכי נגעלת מחדר המקלחת והשירותים.
חשבתי לעבור עם מכשיר קיטור על כל החדר, כמעין חיטוי ראשוני,
שארגיש פחות גועל, ואחר כך לנקות שם עם אקונומיקה.

האם מכשיר קיטור עושה משהו? לפחות מחטא, או שזה פשוט עבודה בעיניים לגמרי?

תודה מראש

3תיתי

New member
אני לא מצאתי שום קסם במכשיר הקיטור

להפך. לקח המון זמן עד שהיה מוכן (7 דקות זה הרבה זמן להמתנה להתחלת נקיונות) וגם אז, לא ראיתי שום נסים ונפלאות. עצתי: קודם כל, לשים אקונומיקה בג'ל באסלה ובספריי באמבטיה. (ספרי? פשוט! קונים בקבוק אקונומיקה נוזלית, ושופכים לבקבוק התזה מחנות שני שקלים). ספרי גם בצד החיצוני של האסלה. זה בהחלט מחטא. אחרי שטיפה, אפשר לגשת לסילוק אבנית מהאסלה והאמבטיה, וזה כבר יהיה הרבה יותר טוב. קיטור לא מסלק אבנית.

אוי מעולה. עכשיו- האם כדאי קיטורית+אקונומיקה

3תיתי, אני רואה שאת מבינה בדיוק ללבי
: הרעיון הוא איך לנקות (לפחות בהתחלה) בלי לגעת.
פשוט מרוב גועל ממי שגר שם קודם (כל מיני פועלים מזדמנים. הדירה לא נוקתה כבר 20 שנה בטח...
).

כלומר, אני מתכוונת לאיזשהו חיטוי מרחוק...

ומכאן עולה השאלה: אחרי שעשיתי בדיוק מה שהצעת- ספריי אקונומיקה על קירות החרסינה, ואקונומיקה בג'ל בצד החיצוני של האסלה- האם, במקום לעבור עם סקוצ', אני יכולה לעבור עם קיטורית?

המון המון תודה!!!!

3תיתי

New member
לטעמי- מיותר לגמרי

אבל תשתמשי בכפפות. גם מטעמי גועל וגם כדי להגן על הידיים מחומרי הניקוי. אחרי האקונומיקה, תעברי על החרסינות עם מנקה חלונות 0כחול כזה? וסמרטוט מיקרופייבר. זאת, אם אין לך אבנית גם על החרסינות. אבנית מנקים בעזרת תכשיר להסרת אבנית, כמו שהוזכרו כאן.

בעצם, קיטורית עושה מה שמדיח עושה, או קומקום

רותח, שמזליפים את מימיו הרותחים על סיר שהאוכל נדבק אליו?

3תיתי

New member
במדיח אין מים רותחים

וגם לא צריך, כי יש חומרים יעילים, שמסירים את הלכלוך. קיטורית ביתית, כמו שהיתה לי לפחות (שמתי אותה בבויידעם של הורי, ולא רציתי אותה יותר), מוציאה זרזיף ל קיטור, שהוא חם יותר ממים רותחים, אבל זרזיף. מה הקסם הגדול בזה? בחיי שלא ראיתי. במכשירים מקצועיים, יש זרם קיטור רציני ביותר, וחלק מהפעולה, אינה רק הטמפרטורה הגבוהה, אלא הלחץ של האדים המוזרמים. אני לא מצאתי שהקיטורית הואילה או הקלה עלי את מלאכת הנקיון, ואקונומיקה מחטאת היטב.

3תיתי תודה!! את נהדרת!!

כל כך הרבה ידע.
אולי אקנה/אשכור מכשיר קיטור גדול, ואז אנקה איתו קודם, כדי להיגעל פחות, ואחר כך אכנס שוב ואעבור עם אקונומיקה? נשמע הגיוני?

3תיתי

New member
תשמעי

אולי לא הבהרתי את עצמי היטב. אני אומרת שקיטור מיותר, אבל נראה לי שנורא בא לך מכשיר קיטור. אני מאחלת לך הנאה והצלחה רבה בשימוש בו.

phpclub

New member
למה שלא פשוט תקחי מנקה

קודם כל, אני ממש מבין לליבך.

שנית, קחי מנקה - זה לא ממש משנה איזה ואיך היא עובדת, קחי אותה למספר שעות מצומצם, נגיד 5-7 שעות, שתטפל היא בגועל הרציני, ושלמי לה סכום של 300-400 שח
אחר כך תוכלי את להכנס ולנקות ביסודיות יותר, ללא הגועל ..

מלים כדורבנות
. אתה באמת מבין ללבי,

אני רואה. זה באמת הפתרון הכי טוב, רק שאני גרה רחוק ממיקום הדירה, ואני לא מכירה אף עוזרת. לא יודעת איך להגיע לאחת כזאת.

phpclub

New member
חפשי באינטרנט

יש המון חברות שמעסיקות עוזרות
את יכולה לדבר עם המנקה של הבניין שאת גרה שם היום, או המנקה של הבניין שבו נמצאת הדירה, או פשוט תסתובבי בשעות הבוקר בבניינים ותמצאי בקלות איזה מנקה ותקבעי איתו/ה

המטרה היא לא לחפש עוזרת טובה באופן קבוע, שבמקרה זה באמת קשה למצוא, המטרה היא משהו חד פעמי וזה לא ממש משנה עד כמה טוב היא מנקה, העיקר להסיר את הגועל לפני שאת נכנסת לנקות באופן יסודי.

Haim Raz

New member
אקונומיקה היא חומר החיטוי הביתי הטוב..

ביותר כמוכן הוא ממיס שומנים ומלבין.
לסימני אבנית באמבטיות וכו השתמשי באנטי קאלק ודומים לו (סילית למשל)
אם את קונה מכשיר קיטור לניקיון שוטף תהני אבל אם זה רק למטרה זו אל תתאמצי והשתמשי בחומרים הללו (לא ביחד !!! - יש להם נטיה ליצר גז רעיל)

למעלה