לחיי המסליניה היהודית "שלנו"

beatman

Member
לחיי המסליניה היהודית "שלנו"

https://www.facebook.com/kan.news/videos/440059010065951/

אמנם הבאתי קישור לפרק כמה אשכולות למטה, כרגע צפיתי שוב.

עוד דוגמא מוחשית להתבוללות התרבותית המאסיבית של יהודים, במקרה זה בגולה.

ממתי חג המסליניצה הוא יהודי ?

למה אין סיכוי שנשמע למשל רוסים חוגגים את חג הפורים/פסח/חנוכה ה'רוסי' 'שלהם' ?

Astroo

New member
מסלניצה זה לא באמת חג שחוגגין

גם רוב הרוסים האתניים לא חוגגים אותו ולא יודעים מתי הוא חל, רק יודעים שנהוג לאכול בליני.

Astroo

New member
בטח שמשנה. הם בסה"כ עשו מסיבת פנקייקים

לא מדובר בחגיגת חג פאגאני זה או אחר

beatman

Member
לא טענתי שזה חג פאגאני

זאת חגיגת חג של עם אחר/תרבות אחרת, תוך ביטול ושינוי זהות.
מה שהכי צרם לי זה הרגע בו אחת החוגגות אמרה: "לחיי המסליניצה שלנו".

TaL53

New member
מה דעתך על חלוקת דמי חנוכה או שימוש בחמסות למשל?

beatman

Member
דמי חנוכה זאת אחלה מתנה לחג

חמסה זה סמל מוסלמי שלא קשור ליהדות, אני לא משתמש בו.
הוא בהחלט מזכיר לי את המקרה עם המסליניצה.

TaL53

New member
דמי חנוכה זה מנהג נוצרי שאומץ אל תוך חנוכה

השימוש בחמסה רווחת מאוד בישראל בקרב שומרי המסורת ואף אחד לא יוצא נגד זה.
&nbsp
לעניין ה"מסלניצה" זאת סערה בכוס מים. מהסוג של "בא לכם להיפגש? וואלה, למה לא.. לכבוד מה? סתם, בואו נאפה בליני ונחשוב שזה מסליניצה". אין לזה שום משמעות, לא הייתה לזה משמעות ואף לא היבטים של "התבוללות" שאתה מנסה להלביש עליהם.

beatman

Member
לא מכיר את מקור המנהג, אבל מה שחשוב הוא

שהוא 'גויר' והפך להיות חלק מחג יהודי עם משמעות שאינה סותרת את החג ואינה תוצר של התבוללות.
&nbsp
לגבי החמסות, זה מנהג שהתקבע בקרב יוצאי מדינות מוסלמיות, אף אחד לא יוצא נגד זה בשביל להימנע מחיכוכים בין עדתיים.
אך אם תשאל בן לעדות אשכנז שהוא שומר מצוות מה דעתו על החמסה, אין ספק שהיא תהיה שלילית.
&nbsp
אכן, בסה"כ חבורה נפגשה.
אך לכבוד מה ובאיזה תאריך ? מסליניצה.
בדיוק כמו הסט. פטריקס שהתחילו לחגוג בארץ לאחרונה, האלוויון, יון ולנטיינס וכל חג זר אחר.
לכל המקרים מכנה משותף אחד: אימוץ זהות אחרת שאינה יהדות, כאשר הזהות היהודית המקורית רופפת עד לא קיימת.
בחלק מהמקרים מלבישים אפילו תיוג יהודי על החג מתוך רצון לתת משמעות חדשה למילה יהדות, כמו במקרה הנדון.

TaL53

New member
רגע רגע

אז מסורות נוצריות ומוסלמיות שאומצו ע"י יהודים זה בסדר? אז למה מסליניצה "יהודית" (למרות שלא זאת הכוונה) זה לא בסדר? איך לאכול בליני סותר משהו ביהדות?! אגב, יש לך סימוכין לראיה שלילית של החמסות? מעבר לכך שזה לא אשכנזי?
&nbsp
אני לא בטוח שהם נפגשו לכבוד מסליניצה אלא כמו שתיארתי, זה נעשה כמפגש חברים ובהומור נכנס פנימה עניין ה"מסליניצה" (בכל מקרה הרי לא נשאל בכתבה מה הייתה מטרת המפגש האמיתית). באותה מידה חבר שלי פרסם בפייס שהוא הולך לשתות בירה לכבוד משאל העם המצרי. אתה יכול לנחש שזה היה בהומור.
&nbsp
הנה ממנהגי החג. האם אותם אנשים בכתבה עשו משהו מזה?
&nbsp
https://he.wikipedia.org/wiki/מסלניצה

beatman

Member
כי במקרה של דמי חנוכה מדובר במנהג

שאומץ לתוך חג יהודי, מבלי שיודעים בכלל את המקור, פעם ראשונה שאני שומע את זה ממך.
במקרה של חמסה אני לא מסכים שזה בסדר, כי זה סמל מוסלמי מובהק במיוחד כאשר הוא נמצא בשימוש נרחב בקרב מוסלמים.
במקקרה של מסליניצה 'יהודית', זה הדבקת כינוי "יהודית" לחג זר שזוהי התבוללות תרבותית גמורה.
מילא אם היו מכניסים את הבליני כמסורת לחג יהודי כלשהו ומשנים לזה יעוד כך שיתאים לרוח חג יהודי.
&nbsp
בסדר, לא משנה למה נפגשו, גם אם זה מפגש כלשהו.
אני הגבתי רק לגבי אותו משפט שצרם לי.
אם זה היה בהומור, אז הכל מקבל משמעות שונה.

BravoMan

Active member
מה שלי הכי צורם, זה שמנהל פורום "ישראל ברוסית" הוא שונא

מובהק של עולים מרוסיה, ומחפש כל הזדמנות להראות כמה הם "לא יהודים באמת".
&nbsp
תוך כדי כך הוא שכח כנראה, שגם לנוצרים יש Пасха שאותה חגגו הרוסים היטב עוד בתקופת ברה"מ למרות דיכוי דתי.
&nbsp
וכמובן שלעולם לא תצא כנגד מרוקאים על זה שלקחו את חג המימונה הערבי והדביקו אותו לפסח כאילו היה חג יהודי מאז ומתמיד (אבל רק מ-1965
)
&nbsp
גם העובדה שמקורות ל"ג באומר הם למעשה פאגאניים לא ממש מפריע לך, כי יש על זה "חותמת כשרות".
https://bit.ly/2PqRxFr
&nbsp
אבל אתה יודע מה? נכון, הרוסים בארץ הם לא באמת יהודים! הנה היהודים הכי אותנטיים שחיים כאן:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5499285,00.html
אני בטוח שאתה מזדהה איתם!

beatman

Member
אתה שפוי ? או שאתה צריך מעט יין ?

שום פרט לא נכון והכל המצאות שלך.

BravoMan

Active member
אחלה תשובה!

הי - לשתות יין בפסח זו מסורת, לא?
&nbsp
מצחיק - אני מציץ בפורום הזה פעם בשנה בערך, לראות מה קורה, ועוד לא יצא מצב שלא מצאתי בראש הפורום שרשור נעצה בעולים מחבר העמים.
&nbsp
מה הסיכוי הסטטיסטי לזה?
&nbsp
דרך אגב, סתם מתוך סקרנות: אתה אחד מאלה שלא עומדים בצפירה בימי זיכרון כי "זה מנהג של גויים"?

beatman

Member
"נאצה" "שנאה"

אולי תשתה מעט יותר, זה יעזור לשכך את המסקנות ההזויות.
&nbsp
אני לא אדון עם מי שמאשים אותי בשנאה.

כי להבדיל מיהודים לרוסים יש כבוד עצמי ענק

(אגב תכונה משותפת להם ולערבים) ואילו יהודים תמיד מחפשים למי להתחנף והליכותיו של מי לאמץ, כי הרי הליכותיהם שלהם תמיד נראים להם בזויים ולא ראוים להערצה. רוסים, לעומת זאת, לעולם לא יחגגו חגים זרים, הם יכפו את החגים והמסורות שלהם על אחרים.

פ'סדר, הגענו לתקופה של "גרמנים בני דת משה"

או במקרה הנדון, "רוסים בלי שום דת ועם סבא יהודי"

למעלה