לחיפאים ולכל מי שהזדמן לחיפה בשנות ה-60'-70':

עדגיל

Well-known member
לחיפאים ולכל מי שהזדמן לחיפה בשנות ה-60'-70':

כתבה חביבה אודות פלאפל וייסמן מופיעה באתר "נוסטלגיה אונליין" כולל המתכון הסודי ל"חריף" של הפלאפל הבלתי נשכח (מדברת מתוך ניסיון). התמונה מתוך הכתבה

 

magy

New member
העלו בפייסבוק גם את התמונה שלו. בגדול

אני אחפש
 

icon77

New member
.


יווו זה מזכיר לי אפיזודה מצחיקה.היינו עולים ואבי ז"ל(המבוגר האחראי) לקח אותי לראשונה בחיי לוייסמן לאכול משהו שלא ידעתי מה זה.אם זכרוני אינו מטעה אותי אבי ווייסמן הכירו עוד מהגולה.
 

magy

New member
אכלתי אצלו?

אני חושבת שאתה לקחת אותי אליו....... בטח שאכלנו...
על ידו היתה חנות נעליים של "בריל" , נכון?

קנית שם נעליים........אם אני זוכרת.........טוב
 
בטח אכלתי אצל ויסמן - אני חיפאית.

החולצה הלבנה מגוהצת והנקיון. תענוג. וממול- הקפה של בונדי הרומני - הסנדביצים שיגרמו למשיח לא לבוא.....
אבל טעים....
 

עדגיל

Well-known member
הבנתי שגם וייסמן היה רומני, והבדיחה היתה שאיך רומני מכין

בהצלחה את הקציצות המזרחיות. ועל כל תוספת הוא גבה תשלום ...
 
וגם הפלאפל שלו הייה יותר יקר

מאשר אצל האחרים
ולא דחס לפיתה הרבה סלט .
שלא נדבר על סלט חופשי . שלא הייה
אבל אכלתי אצלו פלאפל
 

argamon

Member
על פלאפל:

בוקר טוב לכולם: שירשור יפה עשיתם בעניין הפלאפל, וגם אני גדלתי על הפלאפל ובאזור מגורי בדרום, היה בקצה הרחוב הראשי באשקלון מוכר פלאפל בסגנון וייסמן שלכם בחיפה שהייתה אליו עליה לרגל של ממש והיה תור רציני להמתנה בקניית פלאפל.
הרחוב הראשי של אשקלון היה ידוע כרחוב פלאפל של ממש עם הרבה דוכני פלאפל במחיר סביר ואיכותי, אבל דוכן הפלאפל בקצה הרחוב , משך אליו המון קונים.
> הנה עוד מאמרים על פלאפל וייסמן שאני כדרומי לא שמעתי עליו.
> [URL]http://cafe.themarker.com/post/1528437/[/URL]

> [URL]http://haipo.co.il/forum/item/8351[/URL]

>
ואת זה אף פעם אי אפשר לשכוח:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=uJjTYetpJlc[/URL]
 
פלאפל הוא המבחן של עמידות התיירים באוכלוסיית החיידקים.

כל תייר שבא ואוכל פלאפל ברחוב, עם השמן ה"טהור" וכל הסלאטים ששוכבים בשמש והטחינה המשתזפת....ולא חוטף שלשול ומיחושי בטן, סימן שהוא עמיד לחיידקים הישראלים. אנחנו הרגלנו את הילדים לאכול במסעדות מגיל שנתיים, כולל פלאפל והכל, ואלה שחטפו כל פעם זיהומי מיעיים הם אלה שהרתיחו הכל, סיננו מיים במערכת עם אולטרה-ויאולט ובדקו כל דבר עם מיקרוסקופ.
 

Y. Welis

New member
בדיוק. זו גם הסיבה לאלרגיות כיום - חשיפה מועטת מדי לטבע בגיל

צעיר. עובדה שבארצות נחשלות אין אלרגיות... (או שאולי הם מתים מהר).
&nbsp
אגב זכור ספרו של הרופא הפרובורקטיבי, עזרה זוהר ('האדם ומזונו'), שבו טען שהפלאפל בריא יותר מהסלטים, כי הוא עבר טיגון ועל כן נקי מחיידקים... לא שיכנע אותי אז ולא היום.
&nbsp
אגב גם בירוש' היו כמה פלאפליסטים מיתולוגיים (כולל אחד לידי, שהיה הבסיס לרשת 'שלום פלאפל' החלשה, שבאופן מכוון לא מוסיפים צ'יפס). עדיין יש - בעיקר 'אבו ליל' בגבעה הצרפתית.
 
זאדק, משתתפים בצערך שגדלת על הפלפל בשוק בצאלאל

ולא טעמת טעם של פלפל טעים.
עד היום אני לא מבין מה מתלהבים מבנין שנתתי לו צ'אנס 3 פעמים ב30 שנה אחרונות כשאני מתגורר בטווח קציצה וחצי ממנו. ותמיד נפילה.
היום העדיף עלי הוא שושן בקינג גורג.
בילדותי בדרום היה לנו אחד תימני עם עגלה/דוכן של מטר שהיה מתייצב מחוץ לבית הקולנוע בערב.

** ועוד תובנה קטנה על פאלפל,
בארץ לא משנה אצל מי ובאיזה מחיר תמיד המוכר ישאל איך ומה לשים בפיתה.
בארה"ב רק תנסו לשנות משהו במנה כל שהיא ותכף תראו איך כל המערכת משתגעת.
- לפני שנים הייתי בארוע ספורט זניח ובמזנון רציתי לקנות סנדביץ' בלי גבינה, המוכרת ניסתה שלוש פעמים ליצור את הסנדוויץ עד שעמדה בבקשתי
הרי מעולם לא ביקשו ממנה ללא גבינה...
ועוד סיפור, לפני מספר חודשים הייתי בניו אורלינס ושוב בערב באחד המזללות רציתי משהו ללא גבינה, המוכר הסתבך וקרא למנהל הסניף שהתנצל כשאמר ש"לא מופיעה במחשב אופציה ללא גבינה" , מזלי שלא היה לחץ ותור גדול אז המנהל צעק לזה שמכין לא לשים גבינה במנה.
 
את האמת אני מתגעגע לפלאפל שהיה פעם בקרליבך
זה היה פלאפל של איזה דרוזי אחד שהיה מגיע כל יום מהצפון והיו לו פועלים מהשטחים
היו לו שם קציצות ענקיות ובשרניות וממש ממש טעימות
והפיתות שלו
כל פיתה מלמיליאן!

לצערי הוא סגר לפני כמה שנים כי היו עושים לפועלים שלו בעיות עם אישורי העבודה ...
 

Y. Welis

New member
היה אחד תימני אמיתי, באוסישקין, קצת אחרי הצומת עם נרקיס

תמיד הייתי רואה בדרך מהביה"ס (גמנסיה), ובסוף עד שכבר עברתי וגיליתי כמה זה זול וטעים, הוא החליט לסגור...
&nbsp
היה אגב עוד מקום באגריפס שמכר במחירים מצחיקים וטעמים נהדרים - 'כוכב השווארמה'. הכרתי עובד אחד בניין כלל, שלא הפסיק לכרסם שווארמות משם בחנות שלו... גם נסגר בסוף, לפני 8-9 שנים בערך.
&nbsp
 
למעלה