לחיפאים ולתושבי הפריפריה, חובבי הפיצות. חשוב לצפות

refael22

Member
בעיה שלהם יש רק פיצריה אחת בחיפה שעונה להגדרה פיצריה איטלקית

מזכיר לי שבתוכנית הכלכלית בערוץ 13 בקשו מישראלים להשוות בין פסטה ברילה לפסטות אחרות. שזה בערך כמו לבקש מאיטלקים להשוות בין סוגי חומוס.
 

ר ו פ ן

New member
בארץ, אכלתי רק פעם אחת, בפיצריה של משפחה איטלקית בתל אביב

הריח שיכנע אותי להיכנס וןביקשתי אחת בלי גבינה
חייך והכין לי אחת מדהימה.
ברומא, המשפחה לקחה אותי ל'מרתף של הזקן' וזה היה עם גבינה ומטורף!
ועוד כמה, בנאפולי, ליד המרקטו. פיצה מלבנית ועבה ומבעבעת עם בירה קרה.
משהו אחר.
 

ר ו פ ן

New member
האורגינלית.. לא! התכוונתי למסעדה.., אולי כי פתוחה בשבת..?!

או.. שמגישים בה פרמיג'אנו אורגינלי ואמיתי..
 

refael22

Member
יופי עכשיו כולם ידעו שגבינת הפרמג'אנו משוחה בשמן בקר נמוך

ורוב גבינות הפרמיג'אנו (פארמיזן בשבילכם)שמגישים לכם בארץ במסעדות ומוכרים בסופר זה גבינה דנית מגורדת במקרה הטוב.
 

ר ו פ ן

New member
לא! לא לכך התכוון המשורר. ברור שכל דבר באיטליה בררנו ובדקנו

אפ.. 'נו פאטה אנימלה' - גם לגבי לחם, בגטים וברייוש..

הבעיה בפרמיג'אנו אמיתי אורגינלי ('פרמה').. שתחילת הגיבון שלו, נעשה ומזורז ע"י הכנסת פיסות של קיבת בקר, בד"כ של עגלים. הפיסות מכילות איזה 'פפסין' (אולי פפסין.. כבר לא זוכר, אז לא לירות!) וההתגבנות מאוד מהירה.
כמובן שזה 'גדי בחלב אמו' קלאסי ועל כן, לא כשר.

ואם כבר.. הבת שלי, עבדה תקופה מסויימת בניהול פיצרייה מסויימת בחוטם.
שאלה אותי פעם אחת - תברר לי מה זה הזבל גרגרים הזה שמגיע בשקייות של 5 ק"ג וקוראים לזה 'גבינה צהובה'.. ואת זה הפיצרייות מפזרים על הפיצות כדי שיהיה 'כמו מסטיק'. כי השארתי קצת בחוץ שיפשיר וזה.. משהו מגעיל שלא דומה לגבינה כלשהי
אז בררתי - ומסתבר שזה 'חומר חלבוני כלשהו' הצף על מי הגבן לאחר שלב הסרכזת הענקית.. אוספים את זה.. דוחסים את זה.. מקפיאים את זה ו.. מרסקים לגושים קטנים ומוכרים לפיצריות..

בונאפטיטו סניורי
 
למעלה