לא! לא לכך התכוון המשורר. ברור שכל דבר באיטליה בררנו ובדקנו
אפ.. 'נו פאטה אנימלה' - גם לגבי לחם, בגטים וברייוש..
הבעיה בפרמיג'אנו אמיתי אורגינלי ('פרמה').. שתחילת הגיבון שלו, נעשה ומזורז ע"י הכנסת פיסות של קיבת בקר, בד"כ של עגלים. הפיסות מכילות איזה 'פפסין' (אולי פפסין.. כבר לא זוכר, אז לא לירות!) וההתגבנות מאוד מהירה.
כמובן שזה 'גדי בחלב אמו' קלאסי ועל כן, לא כשר.
ואם כבר.. הבת שלי, עבדה תקופה מסויימת בניהול פיצרייה מסויימת בחוטם.
שאלה אותי פעם אחת - תברר לי מה זה הזבל גרגרים הזה שמגיע בשקייות של 5 ק"ג וקוראים לזה 'גבינה צהובה'.. ואת זה הפיצרייות מפזרים על הפיצות כדי שיהיה 'כמו מסטיק'. כי השארתי קצת בחוץ שיפשיר וזה.. משהו מגעיל שלא דומה לגבינה כלשהי
אז בררתי - ומסתבר שזה 'חומר חלבוני כלשהו' הצף על מי הגבן לאחר שלב הסרכזת הענקית.. אוספים את זה.. דוחסים את זה.. מקפיאים את זה ו.. מרסקים לגושים קטנים ומוכרים לפיצריות..
בונאפטיטו סניורי