לחכות או להתחיל?

לחכות או להתחיל?

הרבה זמן לא כתבתי כאן. בינתיים יש התפתחויות עם כאבי הגב שלי אבל התפתחויות לא לטובה. אחרי תקופה מסוימת שבה היה שיפור משמעותי, לפני שבוע הייתי בשיעור יוגה קורע במלוא מובן המילה, ובניגוד לשיעורי יוגה קודמים שדווקא עזרו לי, אחרי אותו שיעור יצאתי עם כאבים עזים שנמשכו איזה שלושה ימים, עד לרמה שלקחתי כדורים וביום ראשון השבוע גם לא הלכתי לעבודה. בעקבות הטראומה החלטתי לפחות לזמן מה להפסיק עם היוגה. מה שכן, בינתיים נרשמתי לכירופרקטיקה במרפאת הרפואה המשלימה של קופת החולים, אבל התור הראשון הוא רק ל-20 בפברואר. פניתי גם למכון הפיזיותרפיה אבל אמרו לי שהתור הראשון שלהם הוא לאמצע מרץ. אמרתי שמכיוון שבקרוב אני מתחילה כירופרקטיקה אני אחכה עם הפיזיותרפיה, אולי אחרי הטיפול אני כבר לא אצטרך אותה. מצד שני אני עדיין סובלת מכאבים ועד ה-20 בפברואר יש עוד הרבה זמן. מה שעוד אמרו לי במכון הפיזיותרפיה הוא שיש מכונים פרטיים שיש להם הסדר עם הקופה ואני יכולה לפנות אליהם ולקבל טיפול באותו מחיר. עדיין לא ביררתי איזה מכונים אלו ואני יכולה לברר, רק שבכל זאת אני לא יודעת אם כדאי להתחיל כבר עכשיו בפיזיותרפיה (אם יש בכל זאת אפשרות כזאת) או לחכות לכירופרקטיקה. כלומר לא יודעת אם כדאי "לערבב" את שני הטיפולים (הרי באיזשהו שלב הם יתנגשו..) מה אתם אומרים?

ענתר

New member
אני לא הייתי מחחכה

הייתי הולכת לפיזיו בהתאם להמלצות, כלומר לנסות לברר עם המכון שאת תלכי אליו הוא טוב. אם קרה שם משהו, כדאי לבדוק במהרה, ולא לחכות חצי חודש אם תרגישי טוב אחרי הפיזיו אולי לא תצטרכי ללכת לכירופרקטיה

שרון ל 1

New member
מסכימה עם ענת. אין סיבה לחכות.

ככל שמחכים יותר, הגוף "נתקע" במצב הקיים ויותר קשה לצאת ממנו. אגב, מה יש לך בגב, אם מותר לשאול? ופיזיותרפיה או כירופרקטיקה עזרה לך בעבר? הייתי מנסה קודם את מה שעזר למצבים האקוטיים... ורק שתדעי, שיש בעיות עמ"ש שיוגה ממש לא טובה להם - בעיקר כל מה שקשור להחלקות של חוליות. (עליי למשל נאסר לעשות יוגה)

לגבי היוגה

הדעות חלוקות. היו רופאים ופיזיותרפיסטים שדווקא המליצו לי על יוגה והיו רופאים שאמרו לי לא לעשות יוגה. בעניין הזה אני דווקא מעדיפה להתייעץ עם מורים ליוגה. רופאים בדר"כ לא ממש מבינים ביוגה וההמלצות או אי ההמלצות שלהם מבוססות על מה שהם שמעו ולא על ניסיון אישי. ולפני כחצי שנה עשיתי פיזיותרפיה, זה עזר לכמה זמן אבל אחר כך הכאבים חזרו. החלטתי לפנות לכירופרקטיקה כי אני רוצה לפתור את הבעיה הזאת אחת ולתמיד, לא משהו שיקל לזמן מה ואחר כך הכאבים יחזרו בגדול. אני לא יודעת אם הכירופרקטיקה תעשה את זה כי אף פעם לא הייתי בטיפול כזה (למעט טיפול אחד ממש מזמן, אבל טיפול אחד זה לא נקרא ממש טיפול..) אבל שווה לנסות. מחר יש לי גם תור לאורתופד ואני מקווה שהוא יפנה אותי גם לבדיקת CT על מנת לאבחן סוף סוף את מקור הבעיה..

אני לא רואה התנגשות

מבחינתי התור הראשון שיש קחי. תבדקי עם זה עוזר ואז תוסיפי את השני. אצלי בקליניקה באים הרבה אנשים שעושים במקביל לטיפול שלי גם פיזיו וגם כירו...כל אחד אחד עובד בדרך שונה עם כוונה שונה לאותה מטרה...זה ה1+1=3. מה שכן תיהיה קשובה אם שיטה אחת יותר נכונה לך מאחרת (בתחושה) כדי שאם תצטרכי לבחור תדעי לאיזה כיוון ללכת. בקשר למכונים בתאים של קופת חולים יש גם ביטוחים מדשלימים (פרטיים, ממקום העבודה...כמו פמי פרימיום) שמאפשרים טיפולים של רפואה משלימה במחיר עוד יותר זול מהקופה, בקליניקות פרטיות עם לו"ז הרבה יותר גמיש מבמכון...שווה בדיקה. לפעמים הביטוחים מאפשרים החזר מאוד משתלם מול בחירה חופשית של מטפל (לפי איזה סוג טיפול הם מכסים). אני לא יודעת איפה כואב בגב אבל בינתיים אפשר לנסות חום: סדין חשמלי אם יש ובזהירות. בהצלחה!

תודה

מסתבר שבשביל לפנות למכון פרטי אני צריכה שישלחו טופס 17 מהמכון שאליו פניתי (של הקופה). ולצורך כך אני צריכה לשלוח אליהם את ההפניה עם אישור שלי להוציא טופס 17. מכיוון שהתלבטתי לא עשיתי את זה אבל אעשה זאת ביום ראשון (אין לי פקס בבית וביום ראשון אוכל לשלוח מהעבודה). לגבי הרפואה המשלימה, העניין הוא שכבר שילמתי מראש על הטיפולים ואני לא יודעת אם יחזירו לי את הכסף במידה ואבטל.

נטע, סליחה שאני קצת "אהרוס" את התמיכה של כולם

כאן בהחלטות ללכת לכאן או לשם. את כותבת כבר כמה פעמים כאן, וכבר תקופה ארוכה את מספרת שכואב לך הגב. את לא יודעת מה המקור של הכאב. אם יש לך פריצת דיסק, למשל- כירופרקטיקה יכולה להיות אסון. אם יש לך שינויים ניוונים או אחרים בעמודשדרה- פזיותרפיסט צריך לדעת את זה. וכן, גם מורים ליוגה. יש הבדל בין לקחת כדוריםנוגדי דלקת בלי לדעת מהבדיוק יש לך בגב, לבין ללכת לאנשים שאמורים לטפל לך בגב בלילדעת מהיש לך. במיוחד אם את הולכת לכאלה מקופת חולים, וסליחה שאינ קצת נשמעת אולי "מזלזלת" חס וחלילה. אבל .. כדי ללכת לטיפול אצל מישהו שלא ראה מעולם צילום שלך, ולא קרא פענוח של צילום שלך- נשמע לי מאוד לא אחראי. אני חושבת שמה שאת יכולה וצריכה לעשות עכשיו (וזה מה שהייתי מציעה וממליצה לך לו היית חברתי הטובה ביותר, אחותי או אמי) הוא ללכת לטיפול אלטרנטיבי שמתמקד בשיכוך כאב - למשל רפלקסולוגיה, דיקור, הומופטיה ורק אחרי שתדעי מה תוצאות CT או MRI ללכת לטיפול פיזיותרפי או כירופרקטי. אני חושבת שלצערי, הרבה מטפלים עושים לעתים דברים מעבר למה שהם יכולים באמת, ולמהשהם יודעים, ולעתים קרובות גורמים נזקים שאי אפשר לתקן אחר כך. חיכית עד עכשיו, תחכי עוד קצת עד שהבירור הרפואי יהיה יותר נכון. קחי בינתיים משככי כאבים (אתופן, ארקוקסיה) תמרחי משחת טראומיל ותחממי. ובעיקר- תנוחי. אילו הייתי את, אני ממש לא חושבת שהייתי נותנת למישהו לטפל לי בגב בלי לדעת מה יש לי.

יש משהו במה שאת אומרת

אני חייבת להודות שאני קצת חוששת מהטיפול הכירופרקטי (מהפיזיותרפיה אין לי חששות כי כבר עשיתי סידרה כזאת והיא לפחות לא גרמה לי נזק). לגבי הרופא שיש לי תור אליו מחר, נראה לי שבכל זאת אני אצטרך איכשהו לשכנע אותו לתת לי הפניה ל-CT כי כבר בפעם האחרונה שהייתי אצלו הוא אמר שגם אם אני אעשה CT ויתברר שיש לי איזה בלט או משהו כזה זה לא ישנה את הטיפול ועדיין הטיפול יהיה כדורים ופיזיותרפיה וכו'. האמת היא שרציתי לעשות את ה-CT כדי שאוכל גם להגיד למורים ליוגה מה יש לי ובכך שיוכלו יותר לעזור לי. אבל הרופא הזה הוא לא מאלה שתומכים ביוגה ולכן יהיה קשה להביא לו את הטיעון הזה. בכל אופן כך או כך אני מקווה מחר לצאת ממנו עם הפניה לבדיקה.

שרון ל 1

New member
וואו! כ"כ צודקת! הייתי בטוחה שידוע מה יש לה..

אחרי שהבנתי שלא ידוע מה מקור הכאב, ברור שקודם כל לאבחן! אח"כ לטפל! כמו שאמרת - אם לא ידוע, ללכת לאט ובטוח - טיפוליים שטחיים שייקלו מעט - אפילו חימום האזור ותרופות NSAID. חוצמזה, שמטפל אחראי - לא משנה מה ההסכמה שלו ותחום העיסוק, לא היה נוגע בך אם יש חשד למשהו רציני, ולא ברור מה הוא.

אני חוזרת עכשיו מהאורתופד. הוא ראה את צילום הרנטגן שעשיתי בתחילת השבוע ושיצא תקין. לכן הוא לא ראה לנכון להפנות אותי ל-CT. אבל מה שכן סוף סוף הוא רשם לי מדרסים. יש לי באמת בעיה של כאבים בכף הרגל אחרי הליכה ממושכת למשל או סתם תנועה לא נכונה. זאת עוד בעיה מוכרת וידועה ובהחלט יכול להיות שכאבי הגב שלי נובעים מזה. (הכאבים בכף הרגל גורמים ליציבה לא נכונה שבהחלט יכולה להשפיע על הגב). המכון האורתופדי שהוא הפנה אותי אליו לצורך רכישת המדרסים סגור היום אז אני אלך לשם ביום ראשון. מתארת לעצמי שמדובר בעסק לא זול אפילו שזה בהשתתפות קופת חולים אבל אולי זה מה שסוף סוף יביא קץ לסבלי.

טוב,

נשמע כמו התחלה של התקדמות. ועדיין, הייתי משתדלת לא להתחיל עם כירופרקט שאת לא מכירה. כירופרקטים צריכים להיות רק כאלה שממש מכירים אותם ושומעים עליהם המלצות. בהצלחה בינתיים

כן, כנראה שאני אבטל את זה

אבל לא לפני שאני מוודאת שאצליח לפני זה לקבוע תור לפיזיותרפיה במכון כלשהו של הקופה. תודה.

שרון ל 1

New member
יופי! אחלה התחלה!

אגב, גם לך פלדנקרייז יהיה מאד מועיל. משפר מאד את היציבה! (אני נשמעת כמו פרסומת מהלכת אה?
)

אחרי בירור

מסתבר שאני עדיין לא זכאית להשתתפות הקופה על מדרסים (אני חדשה בקופת חולים ויש על זה תקופת המתנה של 12 חודשים..) אך מכיוון שזה מספיק חשוב לי אני אלך לקנות אותם באופן פרטי. מה שאומר גם שאני בעצם יכולה לקנות אותם בכל מכון ולאו דווקא עם מכון שעובד עם הקופה. למישהי כאן יש המלצה על מכון טוב באיזור ראשון לציון או תל אביב? (אם אני כבר הולכת להוציא הרבה כסף כדאי שזה יהיה משהו טוב..)

יש כמה סוגים של מדרסים

י שמדרס ביומכני, ויש מדרס תפקודי. צריך ללכת למי שמומחה בכל הסוגים. יש שלושה מקומותש אינ מכירה וסומכת עליהם: 1. מכון לבריאות הרגל ברחוב פנקס60 בתל אביב. הם עושים מדרסים מגרפית. אלה מדרסים יחסית קשיחים, ואולי קשים קצת להסתגלות בהתחלה, אבל מניסיון- הם הצילו לי את הרגל ... (הטכנאי שכדאי לקבוע איתו פגישה הוא עמוס) 2. מכון מיוחד שבונה נעליים בהתאמה אישית לאנשים בעלי בעיות אורותופדיות - נקרא מַרְק אורתופדיה, בשד' ירושלים ביפו. 3. הראל אורתופדיה - בחולון, רח' שנקר. ואני מצטרפת מאוד מאוד להמלצה של שרון לעניין פלדנקרייז.

ענתר

New member
כשכתבת מדרסים וראשון

זה הזכיר לי רשימה שכתבה בבלוג שלה כריזי. היא מזכירה שם חנות מראשון, אולי כדאי לך, לשאול אותה?

לא משנה, כבר הזמנתי

בסופו של דבר הלכתי למכון שהאורתופד הפנה אותי אליו בראשון והזמנתי שני זוגות מדרסים. (על אחד מהם בסופו של דבר כן קיבלתי הנחה מהקופה). הם יהיו מוכנים בעוד חודש. מקווה שיהיו גם טובים.

kikona126

New member
היי נטע

באיזה איזור הכאבי גב? הזכרת לפני כן שהאורטופד אמר שגם אם ימצאו איזה בלט אז הוא לא ישלח לCT, האם יש מעין ג'ולה מורגשת? כאבים בגב יכולים לנבוע מהרבה סיבות, וחלקן לאו דווקא אורטופדיות... (כגון מערכת העיקול, גניקולוגי, שלפוחית שתן ועוד...)

למעלה