אם את רוצה ניתן: א) אם את לא רוצה לקנות שמרים תעשייתיים אז אפשר לשמור כל פעם שמכינים לחם לשמור חתיכה בצד ובפעם הבאה יהיו לך "שמרים" שתוכלי להשתמש בהם . ב) להכין לחמים כמו לחם תירס: 1 כוס קמח תירס עדין 2 כפות סוכר 1 כוס קמח (רגיל או מלא) 2 כפיות אבקת אפיה חצי כפית סודה לשתיה חצי כפית מלח 1 ביצה טרופה 1 כוס יוגורט 60 גרם חמאה. -מערבבים את כל החומרים היבשים - מערבבים את כל החומרים הלחים - מערבבים את הכל יחד רק עד שכל הרכיבים לחים. - יוצקים לתבנית של 20 סמ"ר משומנת ואופים כ 25 דקות בחום של 210 מעלות. מקררים 10 דקות וחותכים לריבועים בתיאבון ו..מדוע ללא שמרים ? אפשר להכין לחם גם עם בירה או לחמים שטוחים כמו צ´פאטי וטורטיות
וזה עולה בערך שבע שקל בחנויות של רוסים. קוראים לזה "ברדינסקי", וזה על שם שמו של ההיפי הרוסי שאופה אותו. הלחם נחמד מאוד וממלא, וגם יש אותו בסוגים שונים. אפשר גם להשיג לחם כזה בחנויות בריאות, אבל בטח זה עולה יותר...