לחם הולנדי

מלי37

New member
לחם הולנדי

שלום לכולם

מכירים את הלחם ההולנדי , ששוקל 1200 גרם .
האם מותר לאכול אותו לחולי סוכרת ?

תודה מראש.
 

IrisPeleg

New member
אם אין לך עליו נתוני פחמימות אי אפשר לדעת

צריך לדעת כמה גם פחמימות יש ב-100 גרם או בפרוסה
 

IrisPeleg

New member
הקישור לא עובד אבל

צריך מידות לפרוסה לחם או מידות ל100 גרם ומשקל פרוסה או כמות פחמימות לפרוסה , אי אפשר לדעת.

בגדול מודדים פרוסה בכ-15 גרם פחמימות
 
האם מותר לאכול אותו? כן, אבל רק לא בפעם אחת..

30 פחמימות ב-100 גרם - בסדר. אני מכיר אותו, והוא טעים.
 
הסתכלתי על הלחם הזה כי יש לי אותו בבית

כל הכיכר יש בה - 379.2 גרם פחממות.

ב-100 גרם יש - 31.6 (בערך 2 פרוסות).
לדעתי זה המון ולכן אני לא נוגעת בו.

ובכלל כמה מנות פחחמה אתם אוכלים ביום?

אני מחכה ליום שישי לדיאטנית שתקבע לי סופית את כמות המנות.

והאם מותר במבה?
 

ladybug4NLP

Active member
במבה לא-גם אם את בריאה

אלא אם את יכולה להסתפק הבמבה1-3 בשביל הטעם
 

מלי37

New member
ערכי תזונה ללחם דני קל לעומת לחם הולנדי

לחם דני קל - עם הסמל האגודה לסוכרת .

קלוריות 178. חלבונים 10.2 . פחמימות 30.7. סיבים תזונתיים 9.5 .שומנים 1.6.כולסטרול 0. נתרן 356.

לעומת

לחם הולנדי - בלי סמל האגודה לסוכרת
קלוריות 184. חלבונים 12.2 . פחמימות 29.4 . סיבים תזונתיים 9.8. שומנים 2. כולסטרול 0. נתרן 356.
 

imanub

New member
פחמימות ביום

התפריט הראשון שקבלתי מדיאטנית כלל 60 גרם פחמימות בארוחה 60 כל ארוחה ובתקופה שהקפדתי על התפריט ההוא הייתי מאוד מאוזן. בניגוד לעמדות שמסתובבות פה (ומסתובבות הרבה), אני לא חושב שלסוג 1 יש הגבלה בכמות הפחמימות שקשורה לסכרת (יכול להיות שיש מגבלות שקשורות להשמנה ותזונה כללית וכמובן תלוי בסוג הפחמימות).
באותה תקופה הייתי רץ והכמות לא הספיקה לי - והדיאטנית אמרה לי שאין בעיה להעלות גם ל70
אני שוקל 65 ק"ג ומזריק בערך 30-35 יחידות ביממה.
 

Assaf Feldman

New member
הגבלה בכמות פחמימות

אתה כותב
"אני לא חושב שלסוג 1 יש הגבלה בכמות הפחמימות שקשורה לסכרת"

מה זאת אומרת יש הגבלה? הגבלה ממי? מי מחליט אם יש הגבלה או לא?
כרגע ההמלצות המקובלות על ידי דיאטניות כמעט לא מגבילות בפחמימות, כל עוד הן מהסוג ה"נכון" (פחמימות מלאות, דגנים מלאים וכו")

השורה התחתונה היא האם ניתן להתאזן ככה? האם ניתן להמנע מהיפויים והיפרים ולהיות ברכבת הרים של סוכר גבוה נמוך כל הזמן? כשסוכרתי סוג 1 אוכל הרבה פחמימות הוא צריך להזריק יותר כדי לכסות על כך והסיכוי לטעות ולפספס עולה.

מניסיוני זה קשה מאוד לשמור על איזון ככה. רק כשהתחלתי להגביל משמעותית פחמימות בתפריט ע"פ שיטת התזונה של ד"ר ברנשטיין (אני אוכל 30-40 גרם פחמימות ליום) הצלחתי להגיע לאיזון רציף של הסוכר בדם ולA1C של 5.5%, כמעט ללא היפויים.

אז האם יש הגבלה לסוכרתיים סוג 1 בפחמימות? תלוי את מי שואלים.
 
תוכל אולי לפרסם מה אתה אוכל?

ממש מעניין אותי איך אתה מסתדר עם 30 גרם פחמימות ביום. אני לא אוכל הרבה פחמימות ואני אוכל כ150 גרם פחמימות ביום.
 

Assaf Feldman

New member
מה אני אוכל

נתחיל ממה אני לא אוכל: חיטה (מכל סוג) ומוצריה השונים (לחם פסטה וכו') דגנים, תפו"א, קטניות, בטטות, פירות ומוצרים המכילים סוכר על צורותיו השונות.

מה אני כן אוכל?

ירקות כמעט מכל סוג, ביצים, בשר, דגים, אגוזים, שקדים וזרעים במידה, לפעמים מוצרי חלב מסוימים, ומדי פעם שוקולד מריר 85%

אני אוכל מספיק כדי להיות שבע, וללא פחמימות השובע מגיע הרבה יותר מהר. אני מתאמן ועושה ספורט באופן קבוע, עובד שעות רבות מדי יום, וחי חיים מלאים.
מצרף כאן לינק על הרקע של מה שאני עושה ומאיפה זה הגיע.
בכיף אענה על עוד שאלות.
 
הולנדי/דני איזה מהם יותר טעים? (זה גם חשוב)

מבחינת הערכים הם ממש תאומים.
 
תראה זה כבר שאלת החיך האישי שלך.

אני לא התחברתי לדני ולעומת זאת להולנדי כן.
כיום גם לא נוגעת בהולנדי.
יש לי לחם אחר של מאפית אנג'ל שהוא נפלא.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כמו שכבר כתבו כאן בעבר

סמל האגודה לסכרת אומר שמישהו שילם למישהו כסף. לא יותר מזה.
 
לחם הולנדי

שלום מלי,
לחולי סוכרת עדיף לחם מקמח שיפון או כוסמין.
כחולה סוכרת 32 שנה וכמטפל ברפואה משלימה ואיכות חיים מאוד מומלץ והסוכר נשאר יציב ללא עליות חדות.

פנוי ליעוץ בכל עת,
בברכה, אוהד וינטר
מטפל ברפואה משלימה איכות חיים
מתמחה לסוכרת נעורים ברפואה משלימה
 
למעלה