לחם ודיאטה לסוכרתים

ygalg1

New member
לחם ודיאטה לסוכרתים

הדיאטנית לא התרצה שאני לא ממשיך לרדת במשקל והורתה שאני החליף לחם בפרכוני אורז. ע"פ דיאטה אני אוכל 4 פרוסות לחם שזה שניים לבוקר ושניים לערב בארבע אני אוכל שני פרכוני אורז ועכשיו נדרש לאכול במקום אותם פרוסות לחם, פרכוני אורז. האם להשמע לה? כי שמעתי מכמה אנשים שאדם חייב לפחות 3 פרוסות לחם ביום אחרת יש סיבוכים רפואיים.

רון ו

New member
לא על הלחם לבדו

כמובן שזו שטות שחייבים לאכול לחם. משמעותי יותר סך הקלוריות היומי שאתה אוכל. רצוי לא לרדת מתחת ל 1200 קלוריות ליום. קיימים גם פריכונים על בסיס חיטה ולדעתי כדאי לגוון. כמו כן לידע כללי יש הסובלים מרגישות לגלוטן שמנועים מאכילת קמח רגיל האדם לפני 10,000 שנה כלל לא גידל תבואה וזכה להתפתח למה שאנחנו היום... לדעתי במקום לקזז בתפריט השתדל להגביר את שריפת הקלוריות בפעילות גופנית, והפוך אותה להרגל. לטווח ארוך משעמם לאכול רק פריכונים.

לא חייבים לחם

ויעיד על כך כל רגיש לגלוטן שהוציא את כל מוצרי החיטה מהתפריט שלו, ואיכות החיים שלו רק משתפרת בעקבות זאת. לגבי הפריכיות - האינדקס הגליקמי של פריכיות בד"כ יותר גבוה משל הלחם, כדאי לבדוק את זה. ואם כבר מעבר לפריכיות - שיהיו מאורז מלא. יש גם פריכיות תירס, שהטעם שלהן פשוט טעים (כמו פופקורן או תירס חמאתי טרי כזה, פשוט מעולות). אין אותם בכל סופר, אבל ההבדל בטעם הוא עצום. ואגב, אם אתה תקוע עם הדיאטה, נשמע לי שהחלפה של פרוסות לחם בפריכיות זה לא ממש משהו שאמור לעשות איזה הבדל קלורי - ואם כבר דווקא עלול לייאש אותך (לחיות על פריכיות זה לא תענוג ולפעמים מאוד מתסכל כי זה ממש נותן הרגשה של דיאטה סגפנית משהו).

לחם ודיאטה לסוכרתיים

כיום אנו יודעים שחולי סוכרת יכולים לאכול לחם חי בהגבלה מסויימת בלבד. פריכית אולז הנה תחליף ללחם, אך אני אישית מעדיפה את הלחם החי, משום שהמדד הגליקמי שלו נמוך מזה של הפריכיות, כלומר הוא גורם לעליית סוכר נמוכה יחסית לפריכיות אורז. אם אתה הפסקת לרדת במשקל, יכולות להיות לכך סיבות רבות, ואני בטוחה שאתה והדיאטנית שמטפלת בך מבררים אותן. תדברו ותחליטה מה יכול להפריע, אולי יותר מדי פירות, אולי אתה אוכל פחות מדי. ולא לשכוח שעצירה בירידה במשקל מדי פעם הנה דבר טבעי וצריך להמתין מספר שבועות עד שתמשיך לרדת.

ygalg1

New member
נראה לי שזה הגבול הדיאטה

הספיציפית הזאת שבעצם גרמה לי להוריד 10 קילו ונעצרה מכיוון שזה היעד שלה היה ולא מעבר. כנראה הזדקק לשינוי בדיאטה בכדי להמשיך לרדת אבל לוותר על לחם? יש מומחים שטוענים שאי אכילת לחם גורם לסיבוכים בדם. אני כבר לא יודע למי בעצם להקשיב.

הם טועים... לחם הוא בסך הכול פחמימה

ואין בו דברים שלא ניתן להשיג ממקורות אחרים, ותוסיף את העובדה שיש המוני אנשים בעולם שחיים ללא מוצרי חיטה ולחם וחיים מצוין. סע למזרח הרחוק, לא תמצא אדם אחד שאוכל לחם בתפריט. איזה מומחים אמרו לך דבר כזה? (ורמז - אם חברים שלך אמרו שמומחים אומרים, זה לא אומר שיש באמת מומחים כאלה).

ygalg1

New member
אני מקבל את תשובתך! ותודה

אני חולה סוכרת ונמצא בדיאטה. הטעות שסיפרתי על השינוי שהייתי אמור ליטול למשפחה לגבי הלחם, אלה כבר ישר התנפלו עלי עם תאוריות. מה שעשיתי פשוט קצת החלפתי בדברים אחרים. וזה בסדר לא שינה את ההרגשה שלי לגבי המשך הדיאטה וכן הורדתי שני קילו ואני בכל הזדמנות שיש אני בוחר בהליכה ולא אוטובוס.

למעלה